Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Σπουδαία από κάθε άποψη νίκη πέτυχε η ομάδα μας μέσα στο Τσίρειο επί του Απόλλωνα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα γκολ των Σολάρι και Αλμέιδα στην επανάληψη ανέτρεψαν την προβληματική απόδοση των πρώτων 60 λεπτών και πήραμε το ζητούμενο που ήταν η νίκη. Aν και η νίκη μας ήταν δίκαιη η φάση που προηγήθηκε του πρώτου γκολ θα συζητηθεί έντονα αφού ο Αναστασίου καταλόγισε πέναλτι σε μια φάση που ναι μεν φάνηκε να παρενοχλείται ο Σολάρι από τον Μερκή όχι όμως σε βαθμό που θα να θεωρηθεί παράβαση. Φυσικά στο πρώτο ημίχρονο οι λαβές του Μερκή σε κάθε στημένη φάση ήταν για σεμινάριο. Σε μία τουλάχιστον φάση η παράβαση ήταν ολοφάνερη αλλά ο διαιτητής δεν την είδε. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει την κούραση από την υπερπροσπάθεια του Ντόνεσκ τώρα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες και να παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια.. Αρκετές αλλαγές επιφύλαξε σε έναν ακόμα αγώνα πρωταθλήματος ο Γιοβάνοβιτς στην προσπάθεια του να φρεσκάρει την ομάδα μετά την υπερπροσπάθεια στο Ντόνεσκ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια Σολωμού, Αλεξάνδρου, Μαρσίνιο, Ατόρνο και Σολάρι πήραν θέση στο αρχικό σχήμα. Η διάταξη ήταν και πάλι το δοκιμασμένο 4-5-1 με τον Αργεντινό στην κορυφή έχοντας σαν στηρίγματα από τα δυο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Ατόρνο. Η εικόνα του αγώνα ήταν από την αρχή η αναμενόμενη με τον Απόλλων να επικεντρώνεται στα αμυντικά του καθήκοντα σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό. Απέναντι στη διπλή ζώνης άμυνας η ομάδα μας προσπάθησε με το γνωστό passing game να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί οι Χαραλαμπίδης και Ατόρνο δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί από τα άκρα ενώ ο Μαρσίνιο ήταν στενά μαρκαρισμένος.

Με αυτά τα δεδομένα δημιουργήθηκε το γνωστό σκηνικό με τον Σολάρι να απομονώνεται και να αναγκάζεται να κινείται σε χώρους που δεν ήταν απειλητικός. Ο Σολωμού ήταν ο παίκτης που βρήκε τους διαδρόμους να κινηθεί από τη δεξιά πλευρά αλλά οι πλαγιοκοπήσεις του δεν κατέληξαν σε ευκαιρία.  Στο 30 ο Ζόρζε αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κακά.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήρθε απο στημένη φάση όταν η μπάλα πέρασε έξω μετά από φάουλ του Χαραλαμπίδη. Ο Απόλλων από την άλλη έδειξε να είναι ευχαριστημένος με το 0-0 ενώ όσες φορές επιχείρησε να επιτεθεί δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 20 ο διαιτητής δεν είδε ανατροπή του Σολάρι μέσα στη περιοχή από τον Μερκή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε το ίδιο νωχελικά για την ομάδα μας που δεν μπορούσε να ασκήσει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα που θα έφερνε τα λάθη στην αντίπαλη περιοχή. Ο Γιοβάνοβιτς στο 60 αναγκαστικέ να κάνει την πρώτη αλλαγή τακτικής ρίχνοντας στον αγώνα τον Αλμέιδα στη θέση του Ατόρνο που ήταν αρνητικός. Η κατάσταση βελτιώθηκε αφού ο Σολάρι απέκτησε ουσιαστικά στηρίγματα και η ομάδα άρχισε να γίνεται απειλητική.

Στο 71 έγινε η πολυσυζητημένη φάση που οδήγησε στον καταλογισμό του πέναλτι με τον Σολάρι να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα και την ομάδα μας να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ. Το 0-1 σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που όμως δεν αντέδρασε σωστά. Η νευρικότητα ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στα λεπτά που έμειναν και παρά την είσοδο του Γιάχιτς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα.

Χρείαστηκε να κάνει και την απόκρουση του αγώνα ο Χιώτης για να έρθει η νίκη ενώ ο Αναστασίου στα πολλά λάθη του στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν και το ότι περιορίοστηκε στην κίτρινη στον καρατίστα Κιρίόφσκι. Ο Απόλλωνας γυρόφερνε στην περιοχή μας μέχρι που μίλησε η κλάση του Αλμέιδα. Εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Γιάχιτς έκανε μια ωραία κίνηση και με άψογο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σβαλόφσκι. Το 0-2 αποτέλειωσε τους γηπεδούχους που είδαν την καλούτσικη προσπάθεια τους να μην έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η διαιτησία του Αναστασίου θα συζητηθεί. Γράψαμε και πριν τον αγώνα ότι επιλέγηκε ένας ανεπαρκέστατος διαιτητής για το ντέρπι της αγωνιστικής. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδε μια τουλάχιστον ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι για την ομάδα μας ενώ ανέχτηκε τα σκληρά μαρκαρίσματα που βόλευαν την ομάδα που αμυνόταν. Ο καταλογισμός το πέναλτι στο 70 ήταν τραβηγμένος αλλά ίσως να έπρεπε να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη του!

Κίτρινες: Ολιβειρα, Μοράις

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σολωμού, Ζόρζε (33΄ Κακά), Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Μοραΐς, Πίντο, Μαρσίνιο (80΄ Γιάχιτς), Χαραλαμπίδης, Ατόρνο (60΄ Αΐλτον), Σολάρι

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!