Γιατί μονάχα αυτή η ομάδα μου ομορφαίνει τη ζωή

Η ζωή παρά τα τραγικά χτεσινά νέα συνεχίζεται και ο ΑΠΟΕΛ καλείται σήμερα να κάνει το αυτονόητο κερδίζοντας την Πάφο. Στο Τσίρειο έγινε αυτό που θέλαμε αφού ο βαθμολογικός κατήφορος της Ανόρθωσης συνεχίστηκε, έτσι σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς. Η σοβαρότητα που χαρακτηρίζει διαχρονικά την ομάδα μας είναι ένα στοιχείο που πρέπει να βγει και σήμερα μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσει να έρθει η νίκη και η ιδανικά μια καλή εμφάνιση. Απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διάλυση έχουμε την ευκαιρία να μην περιοριστούμε απλά στη νίκη. Από τις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν είναι μόνο ο κόσμος που έχει ανάγκη να βλέπε την ομάδα να παίζει καλά, οπότε ο σημερινός αγώνας προσφέρεται για νίκη που θα συνδυαστεί και με καλή απόδοση.

Το αγωνιστικό πλάνο

Είναι δεδομένες οι αλλαγές που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαστικές λόγων καρτών (Αλεξάνδρου, Σολωμού, Μοράις, Πάρντο) και άλλες λόγω του χρόνου συμμετοχής που έχουν χρειάζονται κάποιοι παίκτες. Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να στείλει και δημόσια το μήνυμα ότι παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα και δεν θεωρεί ότι προσφέρεται για δοκιμές που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει επικίνδυνη δοκιμή την επιστροφή του Καρυπίδη στην 11αδα;

Παρόλο που ο αρμόδιος να απαντήσει το ερώτημα είναι ο προπονητής θεωρούμε ότι ο Έλληνας αμυντικός πρέπει και χρειάζεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό αγώνα. Το σερί του μηδέν παθητικού μπορεί να συνεχιστεί με τον Κάρυ έστω και αν σημαίνει ότι θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Ολιβέιρα ή Μπόρδα.

Ο Κλουκόφσκι έχει κρατημένη τη θέση στο αριστερό άκρο ενώ ο Σέρζιο θα επανέλθει στο δεξί άκρο. Μετά από καιρό θα δούμε τον Πίντο να παίρνει θέση δίπλα από τον Τζιόλη ενώ ο Μπιτόν θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές οι οποίες θα εξαρτηθούν και από το σχήμα που θα προτιμηθεί. Στο 4-2-3-1 ένας εκ των Μπέκμαν ή Μπενασούρ θα έχει οργανωτικό ρόλο με τον τελευταίο να θεωρείται η πιο λογική επιλογή. Μαντούκα, Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης είναι οι επιλογές για τις δυο θέσεις στα άκρα. Στο σενάριο του 4-4-2 ο Μπουντιμίρ θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και θα μείνει εκτός ένας του κέντρου.

Το μεγάλο ρεκόρ

Στο παιχνίδι με την Πάφο ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να ισοφαρίσει ένα μεγάλο ρεκόρ, το οποίο πέτυχε τη σεζόν 1972-73 και επανέλαβε τη σεζόν 1985-86. Και στις δύο περιπτώσεις δεν δέχτηκε γκολ για επτά σερί αγώνες, ενώ πλέον είναι στους έξι αγώνες και 30 λεπτά.

Για περισσότερα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία διαβάστε το Analyse this.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!