Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 1-4

Η ομάδα μας πέτυχε την πιο άνετη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επί του ουραγού Ερμή και αναμένει πλέον τους αυριανούς αγώνες των δυο πρωτοπόρων ελπίζοντας σε δικές τους απώλειες. Άκρως αποτελεσματικός ο σοβαρός και αποφασισμένος ΑΠΟΕΛ καθάρισε τον αγώνα από τα πρώτο 20 λεπτά όταν προηγήθηκε με 0-2. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Σολάρι του οποίου η καλή απόδοση αυτή τη φορά συνοδεύτηκε με δυο γκολ. Οι ανάγκες του αγώνα και όχι μόνο οδήγησαν τον Γιοβάνοβιτς σε αλλαγή διάταξης αφού προτιμήθηκε το 4-4-2 με τους Σολάρι και Αλμέιδα στο αρχικό σχήμα. Ήταν η δεύτερη μόλις φορά που είδαμε τους δυο να ξεκινούν τον αγώνα με την πρώτη φορά να είναι στον αγώνα του πρώτου γύρου με την Αελ στο ΓΣΠ. Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης με τους Πίντο και Μοράις να έχουν το γνωστό τους ρόλο πιο πίσω. Ο Ζόρζε επέστρεψε δίπλα από τον Ολιβεϊρα ενώ στα δυο άκρα της άμυνας ήταν οι Σολωμού και Αλεξάνδρου.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας ήταν το γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα απέναντι σε μια ομάδα με χτυπητές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκαν πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και όταν στο έκτο ήρθε το πρώτο γκολ οι εκτιμήσεις άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Στο λεπτό αυτό ο Αλμέιδα έδωσε από πλάγια θέση πάσα στον Αλεξάνδρου του οποίου η σέντρα κατέληξε στον Σολάρι, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ έδωσε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες και παρά το ότι στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε κάπως στο 20 ήρθε και το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Αν και πρωτόγνωρο φέτος το γκολ προήλθε μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά. Ο Μαντούκα έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Μοράις με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί και το ζητούμενο στα επόμενα 70 λεπτά ήταν να παραμείνουμε σοβαροί. Στηριζόμενοι στην καλή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδας μας έλεγχε πλήρως τον αγώνα έστω και αν δεν δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ. Ο ιπροωθήσεις των Αλεξάνδρου και Σολωμού βοηθούσαν στο να ανοίγει η άμυνα του Ερμή ενώ ο Χαραλαμπίδης σε αρκετές περιπτώσεις σύγκλινε στο κέντρο για να «κερδίζουμε» παίκτη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε το ίδιο καλά για την ομάδα μας με τον Σολάρι να χάνει αρχικά μια μεγάλη ευκαιρία στο 46 όταν η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Στο 50 όμως ο Αργεντινός ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής όταν η κεφαλιά του ανάγκασε τον Μπρούκς να διώξει ασταθώς με την μπάλα να στρώνεται στον Ζόρζε που την έσπρωξε στα δίχτυα για να κάνει τ0 0-3.

Δεν μας αρκούσε όμως ούτε το τρίτο γκολ έτσι στο 53 ο δείκτης του σκορ άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο Χαραλαμπίδης έδωσε την ασίστ στον Σολάρι ο οποίςο απέφυγε και τον Μπρούκς για να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα.

Μαζί με τα γκολ άρχισαν και οι αλλαγές από τον Γιοβάνοβιτς σε μια προσπάθεια του να δώσει ανάσες ή και να προφυλάξει έτσι οι Σόουζα και Ατόρνο αντικατέστησαν τους Μαντούκα και Μοράις αντίστοιχα.  Η ομάδα μας συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα αλλά όλοι είχαμε πλέον το μυαλό μας αλλου!

Ο Ερμής δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο 76 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατιάγκα αλλά ο Χιώτης ήταν σε ετοιμότητα. Η ομάδα της Αραδίππου στο 83 κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής όταν η κεφαλιά του Παπαθανασίου βρήκε εκτός θέσης τον Χιώτη με την μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα.

Από την ομάδα μας δικαιωματικά ο τίτλος του κορυφαίου πάει στον Σολάρι του οποίου τα δυο γκολ αλλά και η γενικότερη παρουσία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να έρθει η νίκη. Ο Αλεξάνδρου ήταν κινητικός και βοήθησε επιθετικά ενώ και ο Αλμείδα ήτα κινητικός έστω και αν δεν του βγήκαν οι φάσεις που ήθελε.

Κίτρινες: Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Ζόρζε (78 Κακά), Ολιβεϊρα, Πίντο, Μοράις (65 Ατόρνο), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (58 Σόουζα), Σολάρι, Αλμέιδα

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!