Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 2-0

Με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ο Ερμής έκανε τη διαφορά και ήταν ο μεγάλος νικητής σε έναν αγώνα που η ομάδα μας για ακόμα μια φόρα απογοήτευσε. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη έτσι το ντεμπούτο του Δώνη συνοδεύτηκε με ήττα που παρά το εγκληματικό λάθος του διαιτητή δεν μπορεί να θεωρηθεί και απρόσμενη. Η ομάδα μας ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερο από ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε αλλά όχι σε βαθμό που να μπορέσει να πετύχει το ζητούμενο που ήταν το γκολ. Ο Δώνης προτίμησε τη διάταξη 4-4-2 και οι επιλογές του όσον αφορά τους παίκτες είχαν μια έκπληξη αφού προτιμήθηκε ο Σωτηρίου ως παρτενέρ του Μαντούκα στην επίθεση. Κατά τα άλλα είδαμε τις αναμενόμενες κινήσεις με τους Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη να παίρνουν θέση στα δυο άκρα και τον Μοράις με τον Γκόμες να είναι οι δυο που κινούνταν στον άξονα. Η αμυντική τετράδα ήταν επίσης η αναμενόμενη με τους Σέρτζιο, Καπράλ, Μπόρδα και Ολιβέιρα.

Ο αγώνας είχε από την αρχή έντονο το στοιχείο της δύναμης αφού οι παίκτες του Ερμή ήθελαν το βαθμολογικό κέρδος και το έδειχναν με κάθε τρόπο. Μετά το πρώτη αναγνωριστικό πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη ευκολία στο να επιτεθούν και να φτάσουν μπροστά στα καρέ μας. Σε αυτό συνέτειναν και τα αβίαστα λάθη των αμυντικών μας έτσι στο 9 και μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΑΠΟΕΛ! ο Μοράν με μια κούρσα πέρασε και τον Πάρντο και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Σέρτζιο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η ομάδα μας κρατούσε περισσότερο την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά αφού οι προσπάθειες από τα άκρα ήταν ημιτελείς. Οι Μοράις και Γκόμες ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ενώ ο Μαντούκα που είχε πιο ελεύθερο ρόλο δεν μπόρεσε να πάρει τις πρωτοβουλίες που ήθελε.

Με αυτά τα δεδομένα ο αγώνας είχε τη ροή που βόλευε τον Ερμή ο οποίος για καλή μας τύχη συνέχισε να είναι άστοχος. Μέχρι την ανάπαυλα οι παίκτες του έχασαν 2 ακόμα κλασσικές ευκαιρίες. Στο 29 το τραγικό λάθος του Καπράλ που πάσαρε στον Ενρίκε δεν στοίχησε αφού ο επιθετικός του Ερμή πέρασε τον Πάρντο αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε όταν στις καθυστερήσεις και μετά από λάθος του Μπόρδα, ο Ερμής έχασε διπλή κλασσική ευκαιρία.

Στο διάστημα αυτό η αντίδραση της ομάδας μας ήταν σπασμωδική και νευρική. Δυο καλές προϋποθέσεις με τους Χαραλαμπίδη και Σωτηρίου δεν είχαν τη σωστή κατάληξη. Με αυτά τα δεδομένα το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κάπως καλύτερη για την ομάδα μας αφού για ένα πεντάλεπτο οι παίκτες έδειξαν διάθεση να επιτεθούν με τρόπο ορθόδοξο. Νωρίς και εύκολα ο Ερμής ισοζύγησε γεγονός που ανάγκασε τον Δώνη να κάνει την πρώτη διορθωτική κίνηση.

Στο 60 και ένα λεπτό μετά που ο Σωτηρίου έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Μπουντιμίρ τον αντικατέστησε σε μια προσπάθεια του προπονητή μας να δώσει επιπλέον ώθηση της επιθετικής γραμμής. Η επόμενη και πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας χάθηκε στο 64 όταν ο Χαραλαμπίδης δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Μπουντιμίρ με την κεφαλιά του να περνά πολύ έξω.

Στο 70 ο Δώνης έκανε τη δεύτερη αλλαγή με τον Μπενασούρ να περνά στη θέση του Χαραλαμπίδη. Οι επιθέσεις της ομάδας μας άρχισαν να πληθαίνουν και στο 73 ήταν σειρά του Μπενα να χάσει πολύ καλή ευκαιρία. Ο Ερμής είχε τις απαντήσεις που συνέχισε να φτάνει με απίστευτη ευκολία μπροστά από την εστία του Πάρντο και να χάνει τις δικές του ευκαιρίες.

Το κακό για την ομάδα μας έγινε στο 81 όταν μετά από μια αντεπίθεση του Ερμή ήρθε το γκολ που δεν έπρεπε όμως να μετρήσει. Και αυτό γιατί ο Ενρίκε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με το χέρι αλλά ο Χρυσοστόμου και ο βοηθός του δεν είδαν την εξόφθαλμη παράβαση.

Το 1-0 ήρθε σε ένα σημείο που ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους παίκτες του Δώνη να αντιδράσουν. Χωρίς καλή ψυχολογία στις καθυστερήσεις ο Μοράις υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο Ενρίκε για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Κίτρινες: Γκόμες, Ολιβέιρα, Μοράις

ΑΠΟΕΛ Πάρντο, Σέρτζιο, Καπράλ (84′ Γκονσάλβες), Ολιβέιρα, Μπόρδα, Μοράις, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (70′ Μπενασούρ), Αλωνεύτης, Μαντούκα, Σωτηρίου (60′ Μπουντιμίρ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!