Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 2-1

Η πρώτη ήττα της ομάδας μας είναι γεγονός αλλά και καθόλου τυχαία. Ο Ερμής με γκολ στις καθυστερήσεις ανέτρεψε το σκορ και πήρε την μεγάλη νίκη που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα. Η ήττα ήταν επιστέγασμα της παρατεταμένης αγωνιστικής κάμψης του ΑΠΟΕΛ αλλά και των τραυματισμών που θερίζουν την ομάδα μας. Η κακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο έφερε και την ήττα αφού ο Ερμής ισοφάρισε νωρίς και στο τέλος πέτυχε το νικητήριο γκολ. Η αμυντική μας γραμμή σε έναν ακόμα αγώνα έδειξε να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά κάτι που έφερε και τα δυο γκολ.

Ο Δώνης και το επιτελείο του φέρουν τεράστια ευθύνη όχι για την πρώτη ήττα αλλά για την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ εδώ και καιρό αλλά θα επανέλθουμε για αυτά.

Το πλάνο του Δώνη

Οι πολλές κα σημαντικές απουσίες σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα των Γκόμες και Σιέρινταν που έμειναν στον πάγκο ανάγκασαν τον Δώνη να παρατάξει μια εντεκάδα με εκπλήξεις και σε άτομα αλλά και σε θέσεις. Η διάταξη 3-5-2 είχε στην άμυνα τους Αντωνιάδη, Κακά και Καρλάο ενώ λίγο πιο μπροστά ως συνδετικός κρίκος ήταν ο Βινίσιους. Οι Ρίισε και Σέρτζο κινούνταν στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής όταν είχαμε κατοχή ενώ ο Αλωνεύτης αποτελούσε το στήριγμα στους Τζιμπούρ και Σωτηρίου.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ξεκίνησε καλά αφού έδειξε από το πρώτο λεπτό φοβερή προσήλωση ενώ και το πλάνο του Δώνη φάνηκε να δουλεύει αφού η μπάλα έφτανε σωστά και με προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Ερμή. Στην πρώτη μας αξιόλογη ευκαιρία στο 6 ήρθε και το γκολ όταν μετά από συνδυασμό των Τζμπούρ και Αλωνεύτη ο τελευταίος έδωσε στον Σωτηρίου που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 τόσο νωρίς ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που και στα επόμενα 15 λεπτά συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ήταν ένα διάστημα στο οποίο χάθηκαν ακόμα δυο ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Ρίισε στο 13 όταν το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μποκατίνοφ.

Σταδιακά ο Ερμή ισορρόπησε και επιχείρησε να επιτεθεί χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Παρόλα αυτά στο 21 ο Καρλάο έδιωξε με κεφαλιά σωτήρια την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον Ντε Πίνα.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ενώ στις καθυστερήσεις τα προβλήματα μας αυξήθηκαν όταν σε μια σύγκρουση με αντίπαλο ο Βινίσιους τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για τον Ερμή όταν σε μια φάση που η άμυνα μας έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα ο Ονίλο βρέθηκε εύκολα σε θέση βολής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Πάρντο και στα δίκτυα.

Το 1-1 αποσυντόνισε την ομάδα μας που έδειξε νευρικότητα και έδειξε να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα με τρόπο δημιουργικό. Ο Ερμής στο διάστημα αυτό κράτησε περισσότερο την μπάλα αλλά ήταν η ομάδα μας που βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του Τζιμπούρ στο 68 πέρασε έξω, ενώ προηγουμένως ο Αλγερινός υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσαιτ.

Με την ομάδα μας να δυσκολεύεται να οργανωθεί σωστά ο Δώνης έκανε στο 75 τη δεύτερη αλλαγή με τον Γκόμες να περνά στη θέση του Παπάζογλου. Η κατοχή της μπάλας από πλευράς ΑΠΟΕΛ δεν έφερνε ουσιαστικό αποτέλεσμα έτσι στο 81 ο Σίερινταν πέρασε στη θέση του Σωτηρίου με τη φάση όμως στο 82 να γίνεται για τον Ερμή όταν μετά από σουτ του Σαμαρά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Εκεί που η ομάδα μας προσπαθούσε ανούσια για το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ του Ονίλο όταν και πάλι βρήκε την άμυνα μας εκτός θέσης και με σουτ διαμόρφωσε το 2-1.

Κίτρινες: Παπάζογλου, Καρλάο

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αντωνιάδης, Παπάζογλου (Γκόμες 75′), Καρλάο, Κακά, Ρίισε, Βινίσιους (46 Αρτυματάς), Αλωνεύτης, Σωτηρίου (81 Σιέρινταν), Τζιμπούρ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!