Ευρωπαϊκές διευκρινήσεις

Σήμερα, μετά από την κατάληξη του Βελγικού πρωταθλήματος είδαμε μερικά αθλητικά ρεπορτάζ να σχολιάζουν πως μπορεί να ήταν προτιμότερο για τον ΑΠΟΕΛ να κέρδιζε το πρωτάθλημα του Βελγίου η Στάνταρτ, γιατί τώρα στον τρίτο προκριματικό ο ΑΠΟΕΛ θα έχει πολλές καλές ομάδες να αντιμετωπίσει που μπορούν να μας αποκλείσουν. Και συγκεκριμένα αναφέρονται η Γκενκ και η Λίτεξ. Αυτό το επιχείρημα ίσως να ισχύει για τα επόμενα πρωταθλήματα που ακόμη να τελειώσουν, αλλά για το Βελγικό πρωτάθλημα με τα σημερινά στοιχεία είναι εντελώς άκυρο. Πρώτα πρώτα, αν μείνουν τα πράγματα όπως έχουν, με την Λίτεξ δεν υπάρχει πιθανότητα να κληρωθούμε γιατί θα είμαστε σε όλες τις κληρώσεις στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό είναι αλήθεια και για τις Ροζενπόρκ, Παρτίζαν, και Βίσλα. Μόνο αν γίνουν εκπλήξεις στον τρίτο γύρο θα αλλάξει αυτό.

 Δεύτερο, αν κέρδιζε η Στάνταρτ τον Βελγικό τίτλο ψες, τότε θα έμπαινε στην Τρίτη θέση και θα πέφτανε οι άλλες ομάδες μια θέση πιο κάτω. Επομένως θα πέρναγε η Λίτεξ στους αδύνατους αφού είναι 10η και θα αντικαθιστούσαμε την Γκενκ που μπορεί να μας αποκλείσει με την Λίτεξ που μπορεί να μας αποκλείσει  συμφώνα με τα δημοσιεύματα. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Δεν θα έκανε διαφορά στον τρίτο γύρο ως προς τον αριθμό των ομάδων που θα μπορούσαν να μας αποκλείσουν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά σε περίπτωση που θα πηγαίναμε στον τέταρτο προκριματικό, θα είχαμε 3 στις 5 ομάδες να είναι εξαιρετικά δύσκολες με Ράντζερς, Κοπεγχάγη και Στάνταρτ, αντί με 2 στις 5 όπως είναι τα πράγματα αν τελείωναν όλα όπως είναι τώρα.

Επομένως το γεγονός ότι η Γκενκ πήρε το Βελγικό πρωτάθλημα ψες είναι καθαρά προς το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ αφού δεν αλλάζει τίποτα στον Τρίτο Προκριματικό ενώ βελτιώνει τον Τέταρτο. Θα ήταν καλά να γίνετε η σωστή έρευνα πριν να γράφονται αυτές οι αναλύσεις για να μην ξεφεύγουν στην προσπάθεια τους να δραματοποιούν τα γεγονότα για καλύτερη απήχηση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!