Η δύναμη της έδρας

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του ΑΠΟΕΛ  και ο σημαντικότερος  εχθρός των αντίπαλων του, είναι αναμφίβολα η δύναμη της έδρας. Το ΓΣΠ αποτελούσε φόβητρο  για κάθε ομάδα, μικρή, μεγάλη ή και μεγαθήριο της Ευρώπης. O κόσμος φρόντιζε να το επιβεβαιώνει στους αντιπάλους μας κάθε φορά που μια πρόκληση βρισκόταν μπροστά του. Κάτι το οποίο τα τελευταία 2 χρόνια θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι έχουμε χάσει σε ένα τεράστιο βαθμό. Οι λόγοι είναι διάφοροι και δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε. Σημασία έχει ότι η ομάδα μας έχασε  ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της όσον αφορά τη δυναμική που απαιτείται για επίτευξη των στόχων της.

Η ερώτηση είναι απλή. Μπορούμε να ξανακάνουμε το ΓΣΠ , την έδρα « κάστρο» που γνώριζαν όλοι οι αντίπαλοι ότι θα χάσουν προτού μπουν στο γήπεδο;

Αν περιμένουμε από την εξέλιξη του κάθε αγώνα να μας κάνει να πιστέψουμε για να κάνουμε το γήπεδο να τρέμει, δεν πρόκειται να το πετύχουμε ποτέ. Η απαγκίστρωση της κερκίδας από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι μια επιτακτική ανάγκη που οι οργανωμένοι κυρίως  αλλά και η διοίκηση θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να το πετύχουν. Δεν έχουμε αυταπάτες.  Η παρουσία και η συμπεριφορά του κόσμους στις κερκίδες (όχι τον οργανωμένων που τραγουδούν ασταμάτητα)  έχει καταντήσει τα τελευταία 2.5 χρόνια αλληλένδετη με την  αγωνιστική παρουσία της ομάδας.  Ακόμα και η ένταση των πορτοκαλί έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα που εκπέμπει ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο τερέν.

Ως ένα μεγάλο βαθμό, μπορεί να θεωρείται ουτοπικό να ζητούμε από τον κόσμο να εκδηλώνετε με πάθος στην κερκίδα ανεξαρτήτως απόδοσης και αποτελέσματος. 

Σκεφτήκατε ποτέ όμως πόσο μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο; Όταν ο κόσμος, ανεξαρτήτως παρουσίας της ομάδας συνεχίζει με την ίδια ένταση και παλμό στις εξέδρες, όταν τα τραγούδια γίνονται εντονότερα και οι οπαδοί μας πιστεύουν ότι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν μέσα στο ενενηντάλεπτο, όταν η κερκίδα σπρώχνει την ομάδα και όχι το αντίθετο, τότε θα δούμε και πάλι το ΓΣΠ να μετατρέπεται σε απόρθητο κάστρο και ο κάθε αντίπαλος θα χάνει προτού βγει στην σέντρα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!