Η πίεση του φαβορί στον αγώνα της χρόνιας

Η παραδοχή της σημασίας του αγώνα με την Μάριμπορ είναι δεδομένη αφού όλοι ανεξαιρέτως στον ΑΠΟΕΛ αντιλαμβάνονται τις προεκτάσεις που θα έχει η πρόκριση για την ομάδα μας. Ο Χαραλαμπίδης που έχει πλέον εμπειρίες όσο λίγοι δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει αγώνας της χρονιάς, κάτι με το οποίο συμφωνούν όλοι έστω και αν λίγοι το παραδέχονται. Το σχόλιο στη στήλη Πίκος Απίκος είναι επίσης αντιπροσωπευτικό της κρισιμότητας του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ για οικονομικούς αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους καλείται να προκριθεί σε μια σειρά αγώνων που είτε μας αρέσει είτε όχι, σχετικοί και άσχετοι μας θεωρούν το φαβορί. Παρά το ότι η Μάριμπορ είναι πιο έτοιμη, ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που κρίνεται ως ποιοτικότερη, πιο έμπειρη και άρα το φαβορί.

Η διαχείριση της πίεσης αυτής θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα της Τετάρτης. Ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε ριζικά την τελευταία διετία. Μια οκτάδα νέων παικτών πέρσι και άλλοι τόσοι φέτος ήρθαν στην ομάδα, γεγονός που δεν θεωρείται και η καλύτερη πρακτική. Σε κάθε περίπτωση νέοι και παλιοί πρέπει να βρουν τον τρόπο να διαχειριστούν αποτελεσματικά την πίεση.

Παρά τις εννέα φετινές προσθήκες ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στους «παλιούς» οι οποίοι έχουν τις εμπειρίες για να καθοδηγήσουν και τους νεοφερμένους που θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Λογικά ο Σέρτζιο θα επιχειρήσει σήμερα και δημόσια να αποσυμπιέσει την κατάσταση, εκτός και αν έχει άλλη φιλοσοφία για το πως πρέπει να διαχειριστεί τον αγώνα της χρονιάς. Το σίγουρο είναι ότι παίζονται πολλά στους αγώνες με την Μάριμπορ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!