Η υποκρισία του Κουτσοκούμνη για KΟΠ TV

Δεν άντεξε να μην τοποθετηθεί και από την Βραζιλία από όπου βρίσκεται βρήκε χρόνο για μια γραπτή δήλωση με την οποία ενημερώνει επιλεκτικά για το θέμα της KOΠ TV. Αναφερόμαστε στον Κουτσοκούμνη ο οποίος αγαπά τόσο πολύ το ποδόσφαιρο που του έγινε σκοπός ζωής η υποτιθέμενη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων. Στη σχετική ανακοίνωση ως γνήσιος πολιτικός εισάγει για πρώτη φορά και μια άλλη διακήρυξη τονίζοντας  ότι προέχει το συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών μας, το οποίο ασφαλώς εξυπηρετεί ο ίδιος! Κατά τα άλλα η ανακοίνωση του είναι γεμάτη από ανακρίβειες και μισές αλήθειες.

Ο καρεκλοκένταυρος υποστηρίζει ότι με την ΚΟΠ ΤV προστατεύει την οποιαδήποτε μονοπωλιακή εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα φανταστικό ενδεχόμενο αφού η Primetel και Cytavision είναι δυο πλατφορμες που είχαν και θα εξακολουθήσουν να έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων. Αν ο πρόεδρος της ΚΟΠ επιχειρήσει να αφήσει σκιές γύρω από τη βιωσιμότητα των δυο ανταγωνιστών του, το ίδιο μπορούν να κάνουν και αυτές για το project του.

Μέσω της ανακοίνωσης του επιβεβαιώθηκε ο ανέντιμος τρόπος με τον οποίο η ΚΟΠ επιχειρεί να πείσει τα σωματεία να στεγαστούν κοντά στης όσον αφορά τα τηλεοπτικά. Όπως έπραξαν και παλαιότερα άλλοι έτσι και σήμερα η ΚΟΠ πληρώνει γερές προκαταβολές στα παττισμένα σωματεία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παραδέχτηκε ότι με τις προκαταβολές που αφορούν έσοδα της τριετίας 2016-19 οι ομάδες κατάφεραν να πληρώσουν υφιστάμενα χρέη και να περάσουν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Με λίγα λόγια η ΚΟΠ συντηρεί τη φούσκα που όταν σκάσει θα επισημοποιήσει τη χρεοκοπία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Είναι επίσης γεγονός ότι στις περιπτώσεις που οι προκαταβολές δεν ήταν κίνητρο για κάποιες ομάδες χρησιμοποιήθηκαν άλλου είδους αφόρητες πιέσεις. Ιδιαίτερα στις μικρές ομάδες οι μεσάζοντες του Κουτσοκούμνη φροντίζουν να τονίζουν ότι δεν είναι καλή ιδέα να μην προτιμήσουν τον τηλεοπτικό πάροχο που θα ορίζει και διαιτητές..

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των ομάδων είναι κάτι που θέλουν όλοι οι οπαδοί στην Κύπρο ελπίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε πιο φτηνές λύσεις από τις σημερινές. Ο Κουτσκοκούμνης όμως δεν πείθει όχι μόνο γιατί δεν είναι ειλικρινής αλλά γιατί το πλάνο του αφορά την κεντρική διαχείριση των μικρομεσαίων ομάδων.

 

Εξακολουθεί να το παλεύει για τον ΑΠΟΕΛ

Όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ ο πρόεδρος της ΚΟΠ εξακολουθεί να το παλεύει αφού ξέρει ότι χωρίς εμάς οι πιθανότητες επιτυχίας της ΚΟΠ TV δεν είναι μεγάλες. Είναι για αυτό που διαμηνύει με διάφορους τρόπους να μην βιαστεί η διοίκηση Πετρίδη να πάρει της τελική της απόφαση. Θυμίζουμε ότι ο Κουτσοκούμνης προκειμένου να πιέσει είχε βάλει deadline σε όλες τις ομάδες να του απαντήσουν μέχρι τα μέσα Μαϊου.

Από πλευράς ΑΠΟΕΛ τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία βία για να υπάρξει άμεση κατάληξη για τα τηλεοπτικά του 2016-19 αφού είναι φανερό ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να απαντηθεί εμπεριστατωμένα το εξής: Πόσο αξίζουν τα τηλεοπτικά του ΑΠΟΕΛ;

 

H γραπτή δήλωση του Κουτσοκούμνη για την KΟΠ ΤV:

«Είναι με περισσό ενδιαφέρον που διάβασα ότι το σχέδιο της ΚΟΠ για τα τηλεοπτικά δρώμενα του 2016 – 2019 έχει αποτύχει ή θα αποτύχει ή το λιγότερο δεν θα πετύχει.

Το σχέδιο ΚΟΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των σωματείων μας έχει πετύχει από τώρα και για τούτο το λόγο, όλοι στην ΚΟΠ, νιώθουμε περήφανοι ότι έχουμε προστατέψει τα σωματεία μας και το ποδόσφαιρο, από την οικονομική καταστροφή ή τουλάχιστο από σοβαρά μειωμένα έσοδα για το 2016 -19. Σε πρόσφατες μου δηλώσεις είχα πει ότι το κομμάτι τηλεοπτικά έσοδα των σωματείων μας αποτελεί το 40% μέχρι και το 70% των εσόδων τους κάθε χρόνο, ένα ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο για να το αγνοήσουμε.
Είναι γεγονός ότι κάποια σωματεία έχουν κλείσει συμφωνίες για το 2016 – 19 τόσο με την PrimeTel αλλά και με την CytaVision μια επιλογή που πάντα ήταν δοσμένη προς όλους. Αρκετά άλλα έχουν κλείσει με την ΚΟΠ. Όλα τα σωματεία ανεξαίρετα βγαίνουν κερδισμένα με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει γιατί οι τιμές που δόθηκαν και από τους τρεις ενδιαφερόμενους ήταν πιο συμφέρουσες για τα σωματεία από τις τιμές 2013 – 16. Κάποια σωματεία έχουν εξασφαλίσει υπερδιπλάσια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα τους συμβόλαια κάποια άλλα λιγότερη.
Έχουμε με τις ενέργειες και τους σχεδιασμούς μας όχι μόνο ανακόψει την πτωτική πορεία των συμβολαίων του 2013, πετύχαμε και αυξήσεις σχεδόν για όλους. Οι προβλέψεις και οι σχεδιασμοί κάποιων για εξαιρετικά μειωμένα τηλεοπτικά συμβόλαια για το 2016 – 19 έχουν τώρα εγκαταλειφθεί και δικαιώθηκε περίτρανα η άποψη μας πως η μείωση των οικονομικών ανταλλαγμάτων που έγινε για τα συμβόλαια των σωματείων μας για την περίοδο 2013 – 16 ήταν και αυθαίρετη και αδικαιολόγητη.
Μαζί με τα συμβόλαια και τα προσύμφωνα, δόθηκαν και προκαταβολές, τολμώ να πω σε ύψος που κανένας δεν θα φανταζόταν πριν από λίγους μήνες. Κάποιες από αυτές ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί από τα σωματεία μας για εξόφληση προηγούμενων υποχρεώσεων τους σε ποδοσφαιριστές και άλλους. Μερικά από αυτά πέρασαν τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ με τις προκαταβολές που πήραν από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες και την ΚΟΠ.
Χαιρόμαστε γιατί ο τρόπος που έχει χειριστεί η ΚΟΠ το όλο θέμα, οι μελέτες που εκπόνησε και τα αποτελέσματα των μελετών μας, εξανάγκασε τους συνεργάτες των σωματείων μας στα τηλεοπτικά, να μελετήσουν ξανά το αντικείμενο ποδόσφαιρο, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και έσοδα και κατ’ επέκταση να επενδύσουν στα σωματεία μας αυτό που πραγματικά αξίζουν. Διερωτόμαστε πως έχει αποτύχει το σχέδιο ΚΟΠ.
Η ΚΟΠ στην προσπάθεια της αυτή στηρίζεται και από την UEFA. Πρόσθετα, στην Βραζιλία, αξιωματούχοι της UEFA ζήτησαν από τον Πρόεδρο, Αναπληρωτή Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα να παρουσιάσουν τους σχεδιασμούς της ΚΟΠ για τα τηλεοπτικά στην Κύπρο σε ειδική επιτροπή ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο και για άλλες μικρές και μεσαίες ομοσπονδίες στην Ευρώπη.
Η ΚΟΠ έχοντας στο χέρι αρκετά τηλεοπτικά συμβόλαια σωματείων θα προχωρήσει στην εκμετάλλευσης όπως αρχικά είχε εκπονήσει για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος αφορά το μέλλον του τηλεοπτικού πεδίου στην Κύπρο. Κρίνουμε ότι η παρουσία της ΚΟΠ είναι απαραίτητη στον χώρο για να προστατέψει τα σωματεία μας από τυχόν μελλοντικά προβλήματα στον τηλεοπτικό χώρο. Αποχώρηση της ΚΟΠ τώρα, θα αφήσει τα σωματεία μας ορφανά και έρμαια σε αποφάσεις άλλων, σε περίπτωση που οι πλατφόρμες αντιμετωπίσουν προβλήματα. Είναι γνωστές οι περιπτώσεις που σωματεία μας έχουν να λαμβάνουν τηλεοπτικά δικαιώματα προηγούμενων ετών και η δυστοκία κάποιων να τα πληρώσουν.
Ο δεύτερος λόγος αφορά το κοινό και το προϊόν που λαμβάνει σε σχέση με την τιμή που πληρώνει. Η ΚΟΠ έχει την ευθύνη, το ποδόσφαιρο στην Κύπρο να φτάνει στο κάθε σπίτι, στο κάθε νοικοκυριό σε τιμές προσιτές και λογικές για αυτό και υπόσχεται ότι το δικό της κομμάτι στα τηλεοπτικά 2016 – 19, το οποίο θα περιλαμβάνει την πλειοψηφία των ομάδων του κυπριακού ποδοσφαίρου, θα είναι όντως προσιτό για τα νοικοκυριά.
Θα ήθελα καταλήγοντας να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία που αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί μας αλλά και όλες τις πλατφόρμες που έχουν προσαρμόσει τις προσφορές τους στην πραγματική τηλεοπτική αξία του ποδοσφαίρου και των σωματείων μας.
Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω το φίλαθλο κοινό και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας ότι το σχέδιο της ΚΟΠ αποτρέπει την οποιαδήποτε μονοπωλιακή εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπριακού ποδοσφαίρου, διασφαλίζει τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των ομάδων μας, και στοχεύει σε αυτό που απαιτεί η κοινωνία και η νέα εποχή. Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό να χρειάζεται μία και προσιτή τιμή για να βλέπει ΟΛΟ το κυπριακό ποδόσφαιρο κάτι που ελπίζουμε ότι θα αντιληφθούν όλες οι τηλεοπτικές πλατφόρμες.
Η ΚΟΠ έχοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πλειοψηφίας των ομάδων μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να πείσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι πάνω από κάθε ατομικό συμφέρον προέχει το συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών μας».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!