Θρύλε που το πας…

Η χτεσινή διάλεξη του Γιοβάνοβιτς που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Κυπρίων προπονητών προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον αφού ο προπονητής μας μαζί με τον Γιώργο Παρασκευά, αποκάλυψαν σχεδόν τα πάντα για τον τρόπο προετοιμασίας της ομάδας αλλά και κάποιες αθέατες πτυχές της μοναδικής εμπειρίας. Παρόλο που όλα όσα είπε ο Ιβάν είναι εξαιρετικής σημασίας μια απάντηση του σε ερώτηση του Κώστα Μαλέκου ήταν αυτή που μας έκανε να δακρύσουμε πάλι.  Απαντώντας στο φινάλε σε σχετική ερώτηση του άλλοτε παίκτη του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξήγησε γιατί ήταν τόσο ήρεμος στα πέναλτι, ενώ ανέλυσε και πώς αποφασίστηκε ποιοι θα τα εκτελέσουν, αφού δεν έδωσε αυτός την εντολή. Αν δεν τους είπατε εσείς για τα πέναλτι, τότε ποιος τους είπε;, ήταν η καταληκτική ερώτηση που προκάλεσε το γέλιο.Η απάντηση του Ιβάν ήταν η ακόλουθη:

Κατ΄αρχάς τους είπε ο διαιτητής ότι είναι πέναλτι τώρα (γέλια). Θα σας κρατήσω όλο το βράδυ, εγώ δεν είμαι καλός συνομιλητής, αν μου δώσετε μικρόφωνο (γέλια). Μ’ αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και να συζητάω γι’ αυτό. Θα σας πω κάτι χαρακτηριστικό για την ψυχολογία γι’ αυτό το παιχνίδι. Στα τελευταία 10 λεπτά της παράτασης, όπου μείναμε και για κάποια λεπτά με παίκτη λιγότερο, άκουγα από την κερκίδα -ποτέ ξανά δεν το έχω ακούσει, αλλά εκείνη τη μέρα το άκουσα- ένα τραγούδι που τραγουδούσαν οι φίλαθλοί μας, ανεξάρτητα από το ποιος είχε τη μπάλα. Ηταν ένα τραγούδι Θρύλε πού το πας, κάπως έτσι. Τραγουδούσαν επί 7-8 λεπτά συνεχόμενα αυτό το τραγούδι, δεν είχε σημασία αν πήγαινε ο Μπάστος ή ο Λόπες προς την εστία μας ή ο Μαρσίνιο από την άλλη πλευρά. Κατάλαβα κάποια στιγμή, γαμώτο, ό,τι και να γίνει τώρα, τι μπορώ να ζητήσω εγώ παραπάνω; Ας τελειώσει, όπως τελειώσει. Εμείς ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε. Ημουν πολύ ήρεμος. Οταν τελειώσε το παιχνίδι και πηγαίναμε στα πέναλτι, έρχεται ο Χρήστος (Κόντης) και ρωτάει ποιος θα σουτάρει. Λέω, όποιος μπορεί. Ερχεται ο Αλμέιδα, λέει εγώ θα σουτάρω, του λέω οκ, μου λέει αλλά θέλω να σουτάρω πρώτος, του λέω οκ σούταρε πρώτος. Ρωτάω τον Χρήστο, ποιος άλλος είναι καλά; Ολοι είναι καλά. Λέω Ιβάν, θα σουτάρεις;. Ναι. Ποιος άλλος σούταρε; Ο Νεκτάριος. Επινε νερό. Νεκτάριε, θα σουτάρεις;. (σ.σ. δείχνει με νοήματα ότι απάντησε καταφατικά κουνώντας το κεφάλι ενώ έπινε νερό) Οταν πίνει νερό και λέει ναι, θα σουτάρει σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση. Νούνο;. Ναι. Ποιος άλλος έμενε να σουτάρει; Ο Μαρσίνιο; No chance! Και έμεινε ο Ολιβέιρα, τον ρωτάω, λέει: Ναι, αλλά εγώ θέλω μόνο το πέμπτο. Λέω οκ, εσύ σουτάρεις το πέμπτο. Τον Νούνο δεύτερο, τον Αλεξάνδρου τρίτο και τον Ιβάν τέταρτο τους τοποθέτησα εγώ. (και απευθυνόμενος στον Μαλέκο, είπε) Αφού ξέρεις ότι δεν αποφασίζω ποτέ εγώ για τα πέναλτι, κι εσύ όταν τα κέρδιζες, σούταρες. Τώρα γιατί ρωτάς;.

Η ιστοσελίδα balla.com.cy βρέθηκε στη διάλεξη και με το εξαιρετικό αφιέρωμα  που ετοίμασε μπορείτε να έχετε μια πλήρη ενημέρωση για τα όσα είπαν Γιοβάνοβιτς και Παρασκευά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!