Ιβάν: Φυσιολογικό το άσχημο ξεκίνημα

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του παρουσιάστηκε και αυτή τη φορά ο προπονητής μας. Ο Ιβάν προσπαθεί με ξεκάθαρο τρόπο να στείλει το μήνυμα ότι πιστεύει στην ομάδα και για αυτό δεν μπαίνει στη διαδικασία να χρεώσει σε οποιονδήποτε τα αμυντικά κενά που παρατηρούνται στους πρώτους αγώνες. Κάνοντας αναφορά στο άσχημο ξεκίνημα το δικαιολόγησε στις ιδιαιτερότητες του γηπέδου αλλά και στο ότι η Αάλεσουντ είναι διαφορετική ομάδα εντός έδρας. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

«Και το πρώτο παιγνίδι με άφησε ικανοποιημένο με τον τρόπο που παίξαμε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, αλλά προτίμησα να ακολουθήσουμε το ίδιο σκεπτικό όπως και στο πρώτο παιγνίδι, όσον αφορά το ταχτικό κομμάτι. Παρόλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές συνθήκες αγώνα, όσον αφορά στο γήπεδο και την συμπεριφορά του αντιπάλου. Σίγουρα ήταν ένας λόγος αυτός, ανεξαρτήτως των συνθηκών, έπρεπε να πιεστούμε για να αποσπάσουμε θετικό αποτέλεσμα και να προκριθούμε, χωρίς να είναι δικαιολογία ο πλαστικός χλοοτάπητας. »

Για το άσχημο ξεκίνημα:

«Πολλές φορές ο ίδιος δεν μπορώ να καταλάβω πως βλέπετε ένα παιγνίδι. Είχαμε να παίξουμε με μια καλή ομάδα και χθες σας τόνισα ότι η διαφορά είναι στον τρόπο παιγνίδιού του αντιπάλου στα εντός και εκτός έδρας παιγνίδια. Πρέπει να καταλάβετε πως δεν παίζουμε μόνοι μας στο γήπεδο. Και κυρίως σε ένα γήπεδο που δεν κάνουμε προπονήσεις και έχει διαφορετικό χόρτο. Άρα είναι φυσιολογικό ότι θα έχουμε μια ανασφάλεια όσον αφορά στις κινήσεις μας στις μεταβιβάσεις μας. Εσείς απλά βλέπετε από έξω και δεν μπορείτε να κατανοήσετε τους παίκτες. Εγώ σήμερα είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου για τις συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Λάθη κάναμε όπως κάναμε σε όλα τα παιγνίδια. Εκείνο που είναι όμως σημαντικό είναι η σοβαρότητα που αντιμετωπίζει ένα παιγνίδι. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε κάνοντας προπονήσεις για λίγες μέρες σε πλαστικό γήπεδο και δεν είναι αρκετός χρόνος.

Είχαμε ένα παιγνίδι που παιζόταν η πρόκριση στα πλέι-οφ. ¨Είχαμε μεγάλη πίεση γιατί η μόνη ομάδα που είχε να χάσει κάτι ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Πριν από το παιγνίδι ήμασταν το φαβορί και είναι σίγουρο ότι αυτό που με ικανοποιεί είναι ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι παίκτες μου το παιγνίδι. Πιστεύω και οι ίδιοι παρουσιάζονται ικανοποιημένοι από την παρουσία τους σε ένα γήπεδο που δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται.

Όσον αφορά στο πρώτο γκολ, σίγουρα βοήθησε σ τη ψυχολογία της ομάδας μου για να παίξουμε πιο ελεύθερα και ανάγκασε τον αντίπαλο να  βγει από την άμυνα τους και να πιέσει περισσότερο. Είχαμε αρκετούς χώρους στο δεύτερο ημίχρονο για να βγάλουμε αντεπιθέσεις για δεύτερο γκολ. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο αντίπαλος, παρά τα σουτ από απόσταση. Όμως μην ξεχνάτε ότι είναι μια ομάδα που δεν έχασε στην έδρα της εκτός από εμάς και αυτό αποτελεί μια επιτυχία που ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από αυτή την έδρα και κέρδισε. »

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!