Καλό αποτέλεσμα εάν…

Οι δηλώσεις του Δώνη μετά το τέλος του αγώνα στις οποίες τόνισε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στον επαναληπτικό δεν έγιναν για να κρατά τα προσχήματα και τους τύπους. Ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να παρουσιάζει αμυντικά κενά τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα τέρμα από μια ομάδα που δείχνει να έχει πολύ καλή μεσοεπιθετική ανάπτυξη. Η Άαλμποργκ δεν είναι φόβητρο και το ξέραμε αλλά είναι χωρίς αμφιβολία μια καλά δουλεμένη ομάδα που μπορεί με τους αυτοματισμούς της να φτάνει με μεγάλη ευκολία σε θέση βολής. Αυτό κάνει το επαναληπτικό του ΓΣΠ δύσκολο και επικίνδυνο έστω και να θα επιχειρήσουμε με τις εξωαγωνιστικές συνθήκες που θα δημιουργήσουμε να τους κάψουμε. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα στον επαναληπτικό και με τρόπο που θα χτίσει πάνω στο 1-1 του πρώτου αγώνα.

Η αμυντικογενής τακτική του Δώνη συζητείται έντονα από χτες αφού κάποιοι οπαδοί μας δεν την ανέμεναν ή έδειξαν να ξαφνιάζονται από την έκταση της ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια του αγώνα όπου αποσύρθηκε και ο κουρασμένος Ντε Βινσέτι.

Στον επαναληπτικό η Άαλμποργκ θα πρέπει να σκοράρει και αυτό θα παίξει ρόλο στη σκακιέρα των δυο προπονητών και θα καθορίσει πολλά στο θέμα τακτικής. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να βελτιωθεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Η δυσκολία του να γίνουμε δημιουργικοί είτε έχοντας κατοχή της μπάλας είτε με τακτική όπως αυτήν το Άαλμποργκ είναι δεδομένη. Είναι για αυτό που είναι μεγάλη η εξάρτηση μας στις ατομικές ενέργειες παικτών όπως του Ντε Βινσέτι. Με το βαθμό ετοιμότητας των Εφραίμ και Αλωνεύτη να είναι μεγαλύτερος ίσως να δοθεί και ένας τέλος στην ταλαιπωρία του Γκόμες.

Οι ανάγκες και απουσίες αναγκάζουν τον Δώνης να χρησιμοποιεί τον Πορτογάλο σε μια θέση που δεν τον ταιριάζει κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο ημίχρονο του χτεσινού αγώνα. Το πρόβλημα στο αριστερό άκρο έγινε ακόμα πιο μεγάλο λόγω της απόδοσης του Αντωνιάδη και το ζητούμενο είναι να μην επαναληφθεί το ίδιο στον επαναληπτικό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!