Κατανοητικός και αισιόδοξος

Κάπως έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τα όσα είπε σήμερα στη δημοσιογραφική του. Κατανοητικός ως προς την κριτική που δέχεται η ομάδα και την άποψη δεν έχει τη δυναμικότητα της περσινής και αισιόδοξος για την πορεία που θα έχουμε στις εγχώριες πλέον διοργανώσεις. Ο Ιβάν παρόλο που δεν αρέσκεται στα λόγια αναγκάστηκε να πει πολλά «θα» ενώ κρατάμε και τις ξεκάθαρες αναφορές του για το «ξεκίνημα μια καινούργιας ομάδας». Το κρατάμε γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που υπάρχει παραδοχή από το επίσημο ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα από το πλέον αρμόδιο άτομο ότι η ομάδα ουσιαστικά ξαναχτίζεται. Έστω και αργά λοιπόν και μετά που μεσολάβησε ένας αποκλεισμός σοκ και λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τη Δόξα, αναδεικνύεται και επικοινωνιακά η συγκεκριμένη παράμετρος. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για τα δεδομένα που προκύπτουν με την αποχώρηση του Αΐλτον…

«Είναι ακόμη νωρίς να ξεκαθαριστεί το σκηνικό με τη φυγή του Αΐλτον. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, για να δημιουργήσουμε το προφίλ. Πρέπει να περάσουμε από δοκιμασίες. Έχουμε δυνατότητα σαν ομάδα να μπορούμε να αλλάξουμε το προφίλ. Έχουμε χρόνο για να κάνουμε και δοκιμές, χρειαζόμαστε όμως και χρόνο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ομάδα που μπορούμε να το καταφέρουμε σίγουρα όμως όπως είπα θα χρειαστεί και ο χρόνος. Μην μπερδεύετε τους αγωνιστικούς σχηματισμούς της ομάδας. Δουλειά του προπονητή είναι να βρει το σωστό σχήμα, ανάλογα με το υλικό και τους στόχους της ομάδας. Το αγωνιστικό προφίλ και ο σχηματισμός της ομάδας δεν έχει καμία σχέση. Ο Αΐλτον ήταν ένας παίκτης που έδινε διαφορετικό στυλ στην ομάδα, αλλά πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί στον χώρο. Η πρόταση για τον Αΐλτον έγινε δύο μέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος. Μακάρι να μπορούσαμε κάθε χρόνο να έχουμε δύο και τρεις Αΐλτον στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι είναι μεγάλος παίκτης. Όταν ένας προπονητής βρίσκεται στην ίδια ομάδα για πέντε χρόνια, είναι σημαντικό να προσπαθεί να βρει με τους παίκτες του και κάτι διαφορετικό, έχοντας πάντα σαν πρώτιστο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα μας λείψουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έδιναν διαφορετική οντότητα στην ομάδα. Μας δίνει όμως περισσότερο χρόνο να προετοιμαζόμαστε σαν ομάδα, είμαστε καινούργια ομάδα και πρέπει να δέσουμε. Αν με ρωτάτε όμως σίγουρα θα προτιμούσα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τις πιέσεις. Θα μου λείψουνε».

Για τη φυγή του Αλμέιδα:«Ήταν ένας παίκτης που έδινε διαφορετικό στυλ στην ομάδα, αλλά πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί στο γήπεδο».

Για την κριτική από μερίδα του κόσμου: «Είναι λογική η αντίδραση του κόσμου, αφού τους συνηθίσαμε σε καλά αποτελέσματα. Είναι ξεκίνημα καινούργιας ομάδας, μπορεί ο κόσμος να ήθελε πιο ηχηρές μεταγραφές και να είχε πιο πολλές απαιτήσεις, αλλά από πολλές απόψεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να θεωρούν ότι δεν θα είμαστε η ομάδα που είμαστε πέρσι. Εγώ όμως είμαι σίγουρος ότι είμαστε δυνατή ομάδα, θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Δεν μπορώ όμως να παραθέσω περισσότερα στοιχεία. Δουλειά μου είναι να πείθω με πράξεις και όχι με λόγια. Το ΑΠΟΕΛ έφτασε σ’ ένα σημείο μετά από τέσσερα χρόνια που έπρεπε να πάρει κάποιες αποφάσεις για το καλοκαίρι. Κάναμε σενάρια και έτσι έπρεπε, ποτέ δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη.

Ένα από τα λάθη μας, είναι και τα συμβόλαια που κάναμε. Αν τα ανανεώναμε όλα, θα φτάναμε στο τέλος της χρονιάς, να είχαμε 12 συμβόλαια για ανανέωση. Έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετά πράγματα. Όσον αφορά τον προγραμματισμό μιας ομάδας, πολλά πράγματα εξαρτιόνταν από τη θέση που θα κατακτούσαμε στο τέλος της χρονιάς. Δεν ήταν εύκολο να αλλάξει ολόκληρη ομάδα του ΑΠΟΕΛ, είχε το ρίσκο του. Δέχτηκα κριτική που έκανα μεταγραφή τελευταία μέρα μεταγραφών. Δεν είμαι μόνος μου στην Ευρώπη, η Ρεάλ και η Ζενίτ έκαναν τελευταία μέρα μεταγραφές, δεν είναι λάθος αυτό».

Για το άν ήξερε ότι θα φύγει ο Αιλτον;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Ακόμα και τώρα που μιλάμε βλέπω, δημοσιεύματα για παίκτες που ενδιαφερόμασταν. Παρά πολλά ψέματα. Είναι δυνατόν να ξέραμε ότι φεύγει ο Αΐλτον και να μην κάναμε κάτι; Κάποια πράγματα με εκπλήσσουν. Όπως και το άλλο. Ότι ο Αΐλτον, δεν ήθελε να παίξει στην Ευρώπη. Σας είπα ότι ο Αΐλτον υπολόγιζα ότι θα παίξει μετά την διακοπή. ΄Η πρώτη πρόταση δεν ήταν επίσημη. Η μόνη επίσημη πρόταση ήταν αυτή που ήρθε μια μέρα πριν την λήξη της μετεγγραφικης περιόδου. Είναι άδικο να κρίνουμε ένα ποδοσφαιριστή, ακόμα και αν πλέον δεν είναι δικός μας. Και που φεύγοντας προσέφερε και ένα σεβαστό ποσό στην ομάδα. Μας βοήθησε πολύ και αποφάσισε να πάει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κανένα δεν ξεγέλασε ο Αλμειδα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μακάρι να έχουμε την δυνατότητα να έχουμε κάθε χρόνο παίκτες όπως ο Αλμειδα.Εγώ αυτό που θέλω είναι οι οπαδοί μας, να τον σκέφτονται σαν ένα παίκτη που μας πρόσφερε. Όπως και τον Τρισκοφσκι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!