Μακάμπι Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Ο Αμορίν εγκλημάτησε στο 94 αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να χάσουμε αφού ο τεράστιος Πάρντο απέκρουσε το πέναλτι του Ιτζαγκι. Η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο μέσα στο Ισραήλ αφού έφυγε από την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ χωρίς να χάσει. Για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας μας αφού η τακτική του ΑΠΟΕΛ είχε σαν μοναδικό στόχο να μην δεχτεί γκολ. Το τι δημιουργεί ένα αίσθημα πικρίας στους οπαδούς μας είναι ότι η Μακάμπι δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και ίσως αν ρισκάραμε έστω και λίγο ίσως να μπορούσαμε και για αυτήν ακόμα τη νίκη. Το πλάνο του Σέρτζιο O προπονητής μας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν να παρατάσσει την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αιφνιδιασμό και τα εύκολα γκολ που δεχόμαστε. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έκανε αυτό που δοκίμασε και στις προπονήσεις με τον Μπόρδα να χρίζεται βασικός και να παίρνει θέση δίπλα από τον Αμορίν. Ο Ολιβέιρα μετακινήθηκε στο κέντρο σε ρόλο αμυντικού χαφ μαζί με τους Μοράις και Βινίσιους.

Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης ενώ ο Γκονσάλβες ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι από την αρχή επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που την ήθελαν να μπαίνει δυνατά σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό και τον παράγοντα έδρα. Το τι κατάφερε να κάνει στο διάστημα αυτό ήταν να κρατήσει περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Πάρντο. Τα πολλά λάθη τους σε συνδυασμό με το ότι ο Σέρτζιο φόρτωσε την μεσοαμυντική μας γραμμή με πολλούς παίκτες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να μην δημιουργηθεί καν η προϋπόθεση για κάτι αξιόλογο για τους γηπεδούχους.

Η ροή του αγώνα βόλευε την ομάδα μας που είχε σαν στόχο να μην δεχτεί τέρμα παρά να πετύχει. Αναπόφευκτα δεν μπορέσαμε να εκδηλώσουμε αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες αφού οι προσπάθειες του Χαραλαμπίδης από δεξιά δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ στον αγώνα έγινε στο 44 από την Μακάμπι με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Πάρντο. Με αυτά τα δεδομένα το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να μην τελειώσει στο 0-0.

Στην επανάληψη ο αγώνας είχε καλύτερο ρυθμό με την ομάδα μας να δημιουργεί την πρώτη της ευκαιρία στο 54 όταν ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καλή. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την Μακάμπι να μην μπορεί να κάνει τίποτε απολύτως αφού το αμυντικό τοίχος που στήσαμε ήταν αδιαπέραστο με τον Μπόρδα να μην επηρεάζεται από την έλλειψη λεπτών συμμετοχής.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Μακάμπι ήταν η ομάδα που επιδίωξε περισσότερο το γκολ και κατάφερε να εξασκήσει περισσότερη πίεση ενώ η ομάδα μας αμυνόταν στο μισό γήπεδο στην προσπάθεια της να κρατήσει το μηδέν. Στο 75 ο Πάρντο έκανε την επέμβαση του αγώνα, ενώ τρια λεπτά αργότερα ο Σέρτζιο έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο.

Ο Σιέρινταν πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη με τον Ιρλανδό να παίρνει θέση στην κορυφή και τον Γκονσάλβες να περνά στο αριστερό άκρο και ο Αλωνεύτης στο δεξί. Με την πάροδο του χρόνου έγινε ξεκάθαρο ότι η ομάδα μας δεν είχε πρόθεση να ρισκάρει κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τη δεύτερη αλλαγή όταν ο Καπράλ πέρασε στη θέση του Γκονσάλβες.

Στις καθυστερήσεις ο Αμορίν βάλθηκε να μας καταστρέψει αφού με μια αψυχολόγητη ενέργεια παραχώρησε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Πάρντο!

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Αμορίν

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Ντα Σίλβα, Βινίσιους, Μοράις, Αμορίν, Χαραλαμπίδης (78 Σιέρινταν), Αλωνεύτης (90 Γκόμες), Γκονσάλβες (85 Καπράλ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!