Μικρoαλλαγές στο DNA μας

Τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του ΑΠΟΕΛ τον έχουν καταστήσει ως την κορυφαία ομάδα του τόπου με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων και επιτυχίες στην Ευρώπη που δεν θα πετύχει ποτέ καμία άλλη ομάδα. Ανάμεσα σε αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς είναι και κάποια χαρακτηριστικά που χρίζουν διαφοροποίησης! Η τελευταία φορά που πανηγυρίσαμε δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα ήταν το 1949. Ελάχιστοι από τους αναγνώστες μας θα θυμούνται το συγκεκριμένο back to back.. Ο εφησυχασμός είναι ένα διαχρονικό χαρακτηριστικό του ΑΠΟΕΛ που παίζει καθοριστικό ρόλο στο να δυσκολευόμαστε αφάνταστα να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα ίσως να έχει μεγαλώσει αν ισχύει η άποψη ότι είμαστε χορτασμένοι και από τις τεράστιες επιτυχίες του Champions League.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο αφού πέραν των πιο πάνω έγιναν τα γνωστά τραγικά λάθη από τους πρώην. Η υπερπροσπάθεια των τελευταίων τριών μηνών μας έφερε από το -8 στο -1 και η εντύπωση πολλών είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η διαχωριστική γραμμή της πίστης από τον εφησυχασμό είναι πολύ λεπτή και είναι για αυτό που χρειάζεται τεράστια προσοχή από όλους.

Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι ο αγώνας μας με τα Κούκλια θα είναι εύκολος. Υποτίμηση ή και μέτρια απόδοση πιθανών να κοστίσει. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πάει στα play offs με το -1 και ακόμα και εκεί θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια. Και αυτό γιατί ακόμα και αν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες μαζί μας θα ξεσκιστούν.

Επιβάλλεται λοιπόν να καταπολεμήσουμε τον εφησυχασμό αλλά και να στηρίξουμε με περισσότερη πίστη την ομάδα. Η ομάδα δεν είναι μόνο οι παίκτες που μας ενθουσιάζουν ή που εγκρίνουμε την παρουσία τους αλλά και αυτοί που ψάχνονται.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!