Ντοπαρισμένος ο Fisher;

Ένα σκάνδαλο που οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα η Κυπριακή Αρχή Αντι-ντόπιγκ έτσι ώστε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της WADA είναι το γεγονός που εξελίχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Λευκόθεο. Ο καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ Fisher, μετά την λήξη του αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ και αφού αναλήφθηκε ότι θα δεχόταν έλεγχο ντόπιγκ, ξεκίνησε διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις ότι είναι άρρωστος και ότι πονούσε το στομάχι του με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο. Ο γιατρός του γηπέδου αφού τον εξέτασε, αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη που να δικαιολογεί την στάση του καλαθοσφαιριστή και ότι θα έπρεπε να περάσει κανονικά από έλεγχο.

Αντί αυτού, ο Fisher αφού έκανε ντους έφυγε κατευθείαν από το γήπεδο και αγνόησε την υποχρέωση που είχε να συμμορφωθεί με τους κανόνες της WADA που γράφουν ρητά ότι ο παίχτης δεν δικαιούται να εγκαταλείψει μέχρις ότου δώσει δείγμα ούρων για να γίνει ο έλεγχος.

5.4 Requirements for notification of Athletes

5.4.1 When initial contact is made, the ADO, DCO or Chaperone, as applicable,

shall ensure that the Athlete and/or a third party (if required in accordance with

Clause 5.3.8) is informed:

e) Of the Athlete’s responsibilities, including the requirement to:

i. Remain within direct observation of the DCO/Chaperone at all times

from the point of notification by the DCO/Chaperone until the

completion of the Sample collection procedure;

ii. Produce identification in accordance with Clause 5.3.4;

iii. Comply with Sample collection procedures (and the Athlete should

be advised of the possible consequences of Failure to Comply); and

iv. Report immediately for a test, unless there are valid reasons for a

delay, as determined in accordance with Clause 5.4.4.

Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα πιο πάνω, σε περίπτωση που ο αθλητής εγκαταλείψει τον χώρο χωρίς να δεχτεί τον έλεγχο της επιτροπής θα πρέπει να δεχθεί τις συνέπειες.

Ο Fisher, αφού δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για  να επιστρέψει στο γήπεδο για να του γίνει έλεγχος επέστεψε πίσω μετά από διάστημα μίας ώρας.  Η Κυπριακή Αρχή Αντι-ντόπινγκ είναι ξεκάθαρη ότι μια τέτοια ενέργεια δεν είναι αποδεχτεί και ο αθλητής θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες http://cyada.org.cy/elegxoi/

Αναμένουμε άμεσα την τοποθέτηση της Αρχής Αντι-ντόπιγκ αλλά και της Ομοσπονδίας για το πιο πάνω θέμα, μιας και σε μερικές ώρες ξεκινά ο 3ος τελικός ανάμεσα στην Αεκ και τον ΑΠΟΕΛ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!