Οι ανησυχίες του Δώνη για τη διαιτησία

Ο προπονητής μας είπε τα καλύτερα για τον ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου, παραδέχτηκε την πτώση του δευτέρου και είπε ακόμα περισσότερα για τη διαιτησία και πως αυτή μπορεί να καθορίσει τον φετινό πρωταθλητή εις βάρος μας. Η καλύτερη αφορμή ήταν ο μη καταλογισμός πέναλτι στον Μαντούκα. Στη συνέχεια σειρά πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδα μας που κινήθηκε στα ίδια επίπεδα σε μια προσπάθεια να σταλούν και από πλευράς διοίκησης τα μηνύματα.

Οι δηλώσεις Δώνη:

“Δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στην ΑΕΛ. Ουσιαστικά όμως στη βαθμολογία δεν διαφοροποιήθηκε τίποτα και θεωρώ ότι είμαστε μέσα στο στόχο μας. Τα πάντα εξαρτώνται από μας, από τη στιγμή που η διαφορά παρέμεινε στους τρεις πόντους. Ειλικρινά για σαράντα λεπτά χαιρόμουνα που ήμουν προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Είδα μια ομάδα όπως τη θέλω και τη φαντάζομαι, με πολύ καλή κυκλοφορία, με καλή δημιουργικότητα και προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα χαλάγαμε στις τελικές πάσες και στις τελικές προσπάθειες. Στην επανάληψη δεν κρατήσαμε τον ίδιο ρυθμό και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει. Παρότι είχαμε το μεγαλύτερο κίνητρο δεν είχαμε την ίδια ενέργεια. Σε κάποιες φάσεις ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και ήταν πιο ισορροπήμενο παιχνίδι και ήρθε το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Θα σταθώ και σε ένα άλλο θέμα. Από τη μέρα που ήρθα δεν μίλησα για τη διαιτησία, ακόμη και για φάσεις που έχουμε αδικηθεί ή ευνοηθεί. Επειδή όμως το πρωτάθλημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και οι λεπτομέριες που κάποτε γίνονται και χοντράδες, είναι πολύ σημαντικές αφού μπορεί να κρίνουν τον πρωταθλητή και την ομάδα που θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει οι διαιτητές να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί και στο προηγούμενο ντέρμπι με την Ομόνοια έγιναν δύο καθαρά πέναλτι. Αλλά η διαφορά είναι ότι αν εμείς προηγηθούμε στο 25′ αλλάζει η μορφή του παιχνιδιού αφού μετά διαχειριζόμαστε αλλιώς το παιχνίδι. Δεν κάνουμε ένα λάθος για να ισοφαρίσουμε ένα άλλο λάθος. Και σήμερα κατά τη δική μου άποψη υπάρχει ένα καθαρό πέναλτι πάνω στον Μαντούκα που δεν δόθηκε. Το λέω για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, μιλάω για τις λεπτομέρειες και λάθη που μπορούν να κρίνουν το πρωτάθλημα. Δεν ψάχνουμε ως ομάδα κανένα άλλοθι. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το πρώτο ημίχρονο, προβληματισμένοι για το δεύτερο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προσπαθήσουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο παιχνίδι. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ κανένα άλλοθι γιατί πιστεύουμε πως η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και στο τέλος θα φτάσουμε τον στόχο μας. Καλή συνέχεια στην Ομόνοια που έχει διαφοροποιηθεί αρκετά και μου θυμίζει την ομάδα που μόλις είχα έρθει ήταν πολύ δυνατή, μετά είχε μια καμπή αλλά τώρα με τον συνάδελφο βλέπω μια ομάδα διαφοροποιημένη και είναι ικανή να κτυπήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στα πλέι οφ.

Οι δηλώσεις του Προύντζου:

Αν είχαμε κερδίσει τους βαθμούς θα ήμασταν στην κορυφή. Όπως είπε ο προπονητής μας – και συμφωνώ μαζί του – τα πρώτα 45-40 λεπτά ήμασταν εξαιρετικοί στο γήπεδο. Ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι, η Ομόνοια δεν είχε περάσει το κέντρο μέχρι τα πρώτα 35 λεπτά, δεν είχε κάνει καμιά φάση. Μετά υπήρξε μια πτώση, η οποία συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι δεν έγινε κάποια εντυπωσιακή φάση από την πλευρά της Ομόνοιας, όμως ούτε κ’ εμείς φτιάξαμε φάσεις.

Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο προπονητής μας, αν και ως διοίκηση δεν έχουμε κάνει κανένα σχόλιο για την διαιτησία και ούτε σήμερα θα κάνω κάποιο σχόλιο για την διαιτησία. Όμως, όπως είπε και ο προπονητής μας, αυτό το πρωτάθλημα βλέπουμε πόσο ανταγωνιστικό είναι και πόσο μικρές είναι οι λεπτομέρειες. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και άλλοι έχουν τα παράπονα και άλλοι αδικούνται απ’ ότι φαίνεται σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Αλλά δεν μας πτοεί εμάς αυτό το πράγμα, είμαστε ΑΠΟΕΛ, έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και πιστεύω είμαστε σε πολύ καλό σημείο για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν διαμαρτυρίες και για άλλες φάσεις, εκτός από εκείνη του πέναλτι με τον Μαντούκα: ‘Οχι, γι’ αυτό και ο κύριος Δώνης μίλησε για λεπτομέρειες. Γιατί ήταν μια φάση, όμως σε ένα ντέρμπι σίγουρα ένα πέναλτι μπορεί να κρίνει τον αγώνα, ειδικά όταν είναι σε ένα τόσο ευαίσθητο χρονικό σημείο. Νομίζω ότι η φάση ήταν καθαρή, κακώς δεν δόθηκε. Απ’ εκεί και πέρα αυτό έχει τελειώσει. Κοιτάζουμε τους επόμενους αγώνες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!