Οι ανοικτές πληγές του ΑΠΟΕΛ

Η δική μας παραδοχή δεν αρκεί αλλά θα την κάνουμε για να διευκολύνουμε και τους υπεύθυνους. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται στην προσεχή μεταγραφική περίοδο να διορθώσει δυο σοβαρά κενά τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει άμεση ανάγκη να προσθέσει στο ρόστερ της έναν επιθετικό που αποδεδειγμένα ξέρει την τέχνη του γκολ αλλά και έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου Καρυπίδη αλλά με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Έχουμε τρομερή ανάγκη τις πιο πάνω προσθήκες γιατί οι Σολάρι και Ζουέλα δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις επιπέδου ΑΠΟΕΛ. Αύτη είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αποδεχτούν διοίκηση και προπονητής.

Ας δούμε όμως κάθε περίπτωση ξεχωριστά γιατί αξίζει τον κόπο:

Σολάρι και Μπουντιμίρ = μηδέν εις το πηλίκο

Το ότι δεν υπήρχε χρόνος να αντικατασταθεί ο Αλμείδα είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος όσον αφορά την ανάγκη απόκτησης επιθετικού. Ο ΑΠΟΕΛ έχει αυτή τη στιγμή δυο επιθετικούς στο ρόστερ του και για διαφορετικούς λόγους η συνεισφορά τους είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Το δεύτερο αφορά τον Σολάρι ο οποίος εδώ και ένα σχεδόν χρόνο δεν υπολογίζεται από τον προπονητή. Τα επεισόδια μεταξύ των δυο είναι τόσα πολλά που καθιστούν  πλέον το όλο θέμα ως μια φαρσοκωμωδία που κοστίζει στον ΑΠΟΕΛ 40 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Από την άλλη έχουμε τον Μπουντιμίρ τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει και στηρίζει όσο ελάχιστους αλλά ο Κροάτης αδυνατεί μέχρι στιγμής να δώσει ουσιαστικές βοήθειες ενώ προέκυψε και ο τραυματισμός του.

Η αδυναμία της διοίκησης να ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητή για αποχώρηση του Σολάρι είναι ένα θέμα που προβληματίζει αφού πέραν του τεράστιου κόστους η παρουσία του και μόνο στον Αρχάγγελο δημιουργεί  αρνητικό κλίμα. Αυτά όπως αντιλαμβάνεστε δεν τα σκαρφιζόμαστε ενώ δεν αναμένουμε επιβεβαίωση τους από αυτούς που μας λένε τα Σαββατοκύριακα ότι η απόδοση της ομάδας είναι πολύ καλή.

Ο ΑΠΟΕΛ λανθασμένα έχτισε το ρόστερ και το μπάτζετ συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά έναν παίκτη που ο προπονητής δεν τον υπολογίζει και όσο υφίσταται αυτό θα δημιουργούνται προβλήματα ενώ ο κόσμος θα χάνει την ουσία ασχολούμενος με ταξίδια στο εξωτερικό, πόνους στην μέση, φουσκωμένα γόνατα και θα φαντασιώνεται λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις.

Πως την πάθαμε με τον Ζουέλα;

Η άλλη ανοικτή πληγή του ΑΠΟΕΛ είναι στην καρδιά της αμυντικής γραμμής. Ο παίκτης που επιλέγηκε για να αντικαταστήσει τον Ζόρζε, έδειξε τους τελευταίους 5 μήνες ότι δεν είναι επιπέδου ΑΠΟΕΛ και ούτε μπορεί να γίνει τέτοιος με τα όσα μας έχει δείξει.

Υπό διαφορετικές συνθήκες ίσως να αντέχαμε να βγάλουμε τη χρονιά μεταφέροντας την πίεση στους υπόλοιπους αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Ο Ολιβέιρα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για να μην τον χάσουμε πριν καλά καλά επιστρέψει, ενώ ο Καρυπίδης θα απουσιάσει για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο Μπόρδα μαθαίνει και βελτιώνεται πάνω μας ενώ ο Αντωνιάδης με την ωριμότητα και άνεση του αφήνει ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο τον Αγκολέζο.

Για να μην βιώσουμε τον επόμενο ενάμιση χρόνο μια μικρογραφία της περίπτωσης Σολάρι, λέμε ότι σήμερα πρέπει να κριθεί και να παρθεί μια γενναία απόφαση που να αφορά τον Ζουέλα. Η ανάγκη απόκτησης ενός ποιοτικού κεντρικού αμυντικού υφίσταται για τον απλούστατο λόγω του ότι ο Ζουέλα δεν έδειξε να είναι τέτοιος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!