Οι ασταμάτητοι

Η ανάγκη να ανταπεξέλθουμε ως ομάδα έχοντας απέναντι μας τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης απαιτεί πολλών ειδών υπερβάσεις. Μια από αυτές είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και η ανάγκη για ασταμάτητο τρέξιμο προκειμένου να καλύψουμε τα όποια κενά δημιουργούνται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι ποδοσφαιριστές μας και ιδιαίτερα τα δυο αμυντικά χαφ καλούνται κάθε αγωνιστική να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να κλείνουν χώρους έτσι ώστε να περιορίζουμε τη δραστηριότητα ομάδων όπως η Σαχτάρ και η Πόρτο που φημίζονται για το εκ φύσεως επιθετικογενές παιχνίδι τους. Ο Πίντο γράφει ιστορία αλλά και ατελείωτα χιλιόμετρα αλλά από μόνος του δεν είναι αρκετός. Όπως φαίνεται και από τα σχετικά στατιστικά έχει άξιους συμπαραστάτες. Στον αγώνα με την Πόρτο ο Πίντο βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή αυτών που διένυσαν την μεγαλύτερη απόσταση αφού σταμάτησε στα 12.84 km τη στιγμή που ο μέσος όρος της ομάδας μας ήταν 11.30 km. Όσοι ασχολούνται με στατιστικά και αντίστοιχους μέσους όρους ακόμα και σε αγώνες Champions League μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τρομακτικές επιδόσεις. Άξιος συμπαραστάτης του Πίντο ήταν ο Χαραλαμπίδης ο οποίος έστω και αθόρυβα για κάποιους διένυσε 12.34 km αφού τόσο αυτός όσο και ο Μαντούκα έπρεπε να έχουν συνεχείς επιστροφές προκειμένου να δίνουν βοήθειες στους ακραίους αμυντικούς όταν η Πόρτο κρατούσε μπάλα. Είναι για αυτό που και ο Βραζιλιάνος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του top 5 με 11.53km.

Από τη λίστα αυτών που τρέχουν ασταμάτητα δεν μπορούσε να λείψει το έτερον ήμιση  του Πίντο. Ο Νούνο Μοράις άγγιξε τα 12 χιλιόμετρα αφού και αυτός είχε το δύσκολο ρόλο να ανακόψει αλλά και να κουβαλήσει την μπάλα όταν είχαμε κατοχή. Tη σχετική λίστα συμπληρώνει ο Άθως Σολωμού o οποίος κατάφερε να ανταπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό στην πιο δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε μέχρι σήμερα.

Τα πάντα αντανακλούν στην άψογη δουλεία που γίνεται στον Αρχάγγελο από την τεχνική ηγεσία και πιο συγκεκριμένα από τον Γιώργο Παρασκευά αλλά και την εργατικότητα των ποδοσφαιριστών. Ζητούμενο είναι και η σωστή διαχείριση η οποία πετυχαίνεται μέσω του rotation το οποίο αυτή τη φορά είναι πιο έντονο από πότε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!