Οι ηθικοί αυτουργοί

Η έκρηξη και ο τραυματισμός του Κακά δεν μας ξενίζει. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι το αποτέλεσμα της τακτικής που επέλεξε η Αελ για να απολαμβάνει της «συμπάθειας» των διαιτητών και να παίρνει αποτελέσματα. Η χτεσινή δολοφονική ενέργεια είναι απλά η κορύφωση μιας σειράς πράξεων που η Αελ επέλεξε για να καλύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες της. Η ενέργεια αυτή όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη πράξη έχει γίνει στο παρελθόν που έφερε διακοπή αγώνα. Η χτεσινή κροτίδα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν μια προγραμματισμένη, εσκεμμένη ενέργεια την οποία ο οπαδός της αελ που το έκανε, με την ανοχή των γύρο του, την είχε προγραμματίσει από πριν.

Ο Σοφοκλέους δεν χρειάζεται να ψάχνει σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να ανακαλύψει ποιος είναι ο δράστης. Αν κοιτάξει απλά το πρόσωπο του στον καθρέφτη και τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας του, θα επιβεβαιώσει ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονικής ενέργειας. Όταν ο Πλουτής τον τελευταίο μήνα μέσω τον εμπρηστικών του δηλώσεων μετέτρεπε τον αγώνα από ένα ποδοσφαιρικό γεγονός σε μια πολεμική μάχη προτρέποντας τους οπαδούς της αελ να δημιουργήσουν μια κατάσταση κόλασης θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται την προέκταση των δηλώσεων και της τακτικής του.

Η πολιτική της Αελ να εξισώσει την ρίψη αντικειμένων με τη δολοφονική ενέργεια με πιστόλι προς τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, πέραν από άστοχη είναι και επικίνδυνη. Και αυτό γιατί αν δεν την αντιμετωπίζουν ως δολοφονική ενέργεια, τότε σε κάθε αγώνα πλέον θα πρέπει να πηγαίνουμε με αλεξίσφαιρα γιλέκα και να θεωρούμε την ανταλλαγή κροτίδων με προωθητικούς μηχανισμούς αποδεκτή και τον τραυματισμό ποδοσφαιριστών, φιλάθλων, διαιτητών κτλ ως μέρος του αγώνα.

Αυτή είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει η δικαστική και όχι αν ο ΑΠΟΕΛ θα είναι πρωταθλητής ως αποτέλεσμα της απόφασης της. Οτιδήποτε άλλο απλά θα είναι φαρσοκωμωδία.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!