Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Ούτε αυτή τη φορά καταφέραμε να κερδίσουμε το παράρτημα χάνοντας την ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά από την Αελ η οποία με τη σειρά της έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα. Ο ΑΠΟΕΛ υστέρησε αφού το άγχος ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στους παίκτες μας ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που δυσκολεύτηκαν να κάνουν ακόμα και τα πιο απλά που θα τους έφερναν σε θέση βολής. Το πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο όπου είχαμε ένα δοκάρι δεν είχε συνέχεια αφού με το πέρασαμ του χρόνου η απόδοση έπεφτε ενώ ούτε οι αλλαγές του Δώνη που ίσως και να άργησαν δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εικόνα.

Το πλάνο του Δώνη

Το μοναδικό ερώτημα που υπήρχε πριν τον αγώνα αφορούσε τον παίκτη που θα επέλεγε ο Δώνης για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και αυτός ήταν ο Μπενασούρ. To 4-4-2 είχε ως επιθετικό δίδυμο τους Σιέρινταν και Μαντούκα ενώ όπως αναμενόταν ο Αλωνεύτης πήρε θέση στο αριστερό άκρο ενώ οι Μοράις και Βινίσιους ήταν οι δυο στον κεντρικό άξονα. Η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή με τους Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν και Αντωνιάδη ενώ ο Πάρντο ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας

Μετα το πρωτο αναγνωριστικό και νευρικό πεντάλεπτο η ομαδα μας πήρε τον έλεγχο και κατάφερε να κλεισει την ομονοια στα καρέ της η οποια έδειξε να δίνει χώρο. Η υπεροχή μας εφερε την πρωτη μεγάλη ευκαιρία στο 15 οταν μετα από σέντρα του Αντωνιάδη ο Σιέρινταν με πλασέ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Με τον Μπενασουρ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κινούμενος όμως στον άξονα και τον Αντωνιάδη να προωθείται η ομαδα μας συνέχισε να εχει τον έλεγχο μεχρι τα μεσα του ημιχρόνου οπότε και χάθηκε ακόμα μια καλή ευκαιρία.

Στη συνεχεια και αδικαιολόγητα ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε και η νευρικότητα ηταν το κύριο χαρακτηριστικο στις κινήσεις των παικτών. Ο Αλωνεύτης δεν μπορούσε να παρει τις πρωτοβουλίες που έπρεπε και σταδιακά η Ομόνοια άρχισε να πιέζει και να δημιουργεί τις δικές της καλές φάσεις.

Στην πιο αξιόλογη φάση του παραρτήματος στο 37 ο Παρντο απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Φερναντές.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα πιο νευρικά για την ομάδα μας που δυσκολευόταν αφάνταστα να κρατήσει την μπάλα αφού γινόταν εύκολα το λάθος. Οι ακραίοι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στον οργανωτικό τομέα έτσι στο 60 ο Δώνης έκανε την πρώτη κίνηση βάζοντας τον Χαραλαμπίδη στη θέση του Μπενασούρ.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να αλλάξουν τα δεδομένα που ήθελαν τις δύο ομάδες να βασανίζουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Παρόλο αυτά στο 73 έγινε η φάση που άφησε εκτεθειμένο τον Νικολαϊδη όταν δίστασε να δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Μαντούκα. Στην εξέλιξη το σουτ του Σιέρινταν πέρασε μόλις έξω αλλά το πλεονέκτημα δεν ισχύει ούτε διακιολογεί.

Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πρέπει να ζύγισε 100 κιλά έτσι ούτε οι δυο αλλαγές των Γκόμες με Αλωνεύτη (στο 78) και Σαντίν με Μαντούκα (84) δεν μπόρεσαν να φέρουν την ευκαιρία ή το γκολ.

Κίτρινες: Μπενασούρ, Αντωνιάδης

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Μπενασούρ (61′ Χαραλαμπίδης), Αλωνεύτης (78′ Γκόμες), Μαντούκα (83′ Σαντίν), Σιέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!