Ο απολογισμός της διοίκησης Πετρίδη

Η ανάγκη για πρόκριση στους ομίλους του Champions League προκειμένου να αποφευχθεί το οικονομικό αδιέξοδο επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή διάσκεψη-απολογισμό της διοίκησης Πετρίδη. Σε αυτήν τονίστηκαν οι ενέργειες που έγιναν από τον Δεκέμβριο προκειμένου να σωθεί η χρονιά. Από τα πιο σημαντικά σημεία που χρίζουν αναφοράς είναι η ενίσχυση ρευστότητας που έγινε από πλευράς συμβουλίου με ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά και η είσπραξη των καθυστερημένων οφειλών της LTV. Στη διάσκεψη επιβεβαιώθηκε η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενώ τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των διαφόρων ενεργειών που γίνονται από τον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν..

Πρόδρομος Πετρίδης:

Η ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από το νυν Δ.Σ. έγινε κάτω από πιεστικές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά η ομάδα είχε κακό απολογισμό και παρουσίαζε οικτρό θέμα, προβλήματα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης και η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη. Είναι δεδομένο ότι οι απανωτές προκρίσεις σε ομίλους έφεραν μια επανάπαυση σε όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ, γεγονός που συνέτεινε στην σταδιακή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Αποφασίσαμε να χαράξουμε πλάνο με στόχους και αυτό είχε παρουσιαστεί πριν την ανάληψη της εταιρείας από το νυν Δ.Σ. και αναλύσαμε τους στόχους. Το πρώτο βήμα ήταν η συσπείρωση. Αποφύγαμε να παρελθοντολογήσουμε και να ασκήσουμε κριτική. Ποντάραμε στην γνήσια αγάπη όλων για την ομάδα. Καταρτίσαμε οκτώ επιτροπές και εντός 60 ημερών παρουσιάσαμε τα ευρύματα σε σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας.

Προχωρήσαμε άμεσα σε παρεμβάσεις στο αγωνιστικό και ανεβάσαμε το επίπεδο της ομάδας. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο όταν η ομάδα άρχισε αργά αλλά σταθερά να δείχνει βελτιωμένο πρόσωπο.

Προβήκαμε σε πλήρη αναδιοργάνωση των τμημάτων της εταιρείας. Ο κάθε εργαζόμενος ξέρει τώρα ποια είναι τα καθήκοντά του. Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη. 

Καταγράψαμε πλήρως την οικονομική κατάσταση μελετώντας τις συμφωνίες και τις δαπάνες. 

Δεν διστάσαμε να καταχωρήσουμε αίτηση διάλυσης της LTV στο δικαστήριο.

Ενώ είχαμε δεσμευτεί ότι θα απορροφούσαμε το ποσό των αδιάθετων μετοχών, ενισχύσαμε την εταιρεία με το ποσό των 1.170.000 ευρώ.

Προβαίνουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουμε ήδη προβεί σε σχεδιασμό προϋπολογισμού πενταετίας ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερα σενάρια, από το πιο αισιόδοξο ως το πιο απαισιόδοξο.

 Κάναμε την πρώτη έρευνα προς τους μετόχους της εταιρείας.

Εφαρμόζουμε το Loyalty Card με το οποίο θα επιβραβεύονται οι οπαδοί μας.

Αναβαθμίσαμε τα διαδικτυακά μέσα της εταιρείας και τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει η ανανεωμένη επίσημη ιστοσελίδα.

Διεκδικήσαμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ομάδας μας όταν κρίναμε ότι δεχόταν αναίτια επιθέσεις.

Βελτιώσαμε τις σχέσεις μας με τις υπηρεσίες μας προς τα ΜΜΕ.

Προωθήσαμε νομοσχέδιο για τη βία.

Προχωρήσαμε με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή δίνοντάς του εργαλεία να δουλέψει με τρόπο αποτελεσματικό και ανανεώσαμε τη συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη.

Αφιερώθηκε πάρα πολύς χρόνος για την αναδιοργάνωση των ακαδημιών που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση. Είναι μια βαθύτατη τομή.

Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε ποιοτικά την ομάδα, επενδύουμε στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Φέρνουμε ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές. Πάνω από όλα, όλα γίνονται στα οικονομικά πλαίσια της ομάδας.

Η ομάδα θα ενισχυθεί περαιτέρω όμως αποφασιστική σημασία σε αυτό θα έχει η προσπάθειά μας για οικονομική ενίσχυση.

Ο προγραμματισμός Ιανουαρίου βοήθησε την ομάδα και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ο ανταγωνισμός βοήθησε αφού ποδοσφαιριστές που στην αρχή της σεζόν ήταν απογοητευτική είχαν ραγδαία βελτίωση.

Κατακτήσαμε το νταμπλ και το back-2-back. 

Ακόμη και μετά τις ήττες με Ερμή και Απόλλωνα η ομάδα έμεινε συγκεντρωμένη λόγω της παρέμβασης της διοίκησης. Πήραμε την απόφαση για στήριξη του προπονητή και εκ του αποτελέσματος η κίνηση αυτή κρίνεται ορθή.

Θεωρούμε κοινωνική μάστιγα το πρόβλημα της βίας. Ως ΑΠΟΕΛ αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα. Δεν έχω απουσιάσει από έστω μια σύσκεψη για θέματα βίας. Απευθυνθήκαμε προς τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του τόπου και στο εξωτερικό ζητώντας εμπειρογνωμοσύνη.

Οι ακαδημίες είναι για μας ζήτημα στρατηγικής φύσης και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε.

Είναι σαφές ότι το ποδόσφαιρο παρουσιάζει προβλήματα σε θεσμικό επίπεδο. Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι. Σε συνεργασία και με τις άλλες ομάδες θα επιζητήσουμε αλλαγές που θα φέρουν την αξιοπιστία στο άθλημα.

Η δύναμη του ΑΠΟΕΛ είναι τεράστια και η προοπτική του ασύγκριτη, με όλο το σεβασμό προς τις άλλες ομάδες. Πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσει ώθηση στον πενταετή προϋπολογισμό της ομάδας και θα καταστήσει το ΑΠΟΕΛ πανίσχυρο σε βάθος χρόνου, επιβεβαιώνοντας πως είναι ελκυστικός προορισμός για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. 

Οι οικονομικές μας δυνατότητες δεν είναι ανεξάντλητες, Ζητούμε τη βοήθεια του κόσμου όχι για να επιβιώσουμε αλλά για να βάλουμε το ΑΠΟΕΛ σε ένα ανώτατο επίπεδο, πάνω από το όριο της κυπριακής πραγματικότητας.

Χαράλαμπος Προύντζος:

Είχαμε αντίληψη των δεδομένων της ομάδας πριν εισέλθουμε στα διοικητικά. Είχαμε ήδη εντοπίσει πως η ομάδα είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Η αντίληψή μας για τα οικονομικά ήταν γενική. Εντοπίσαμε τα προβλήματα στην αγωνιστική κατάσταση και βάλαμε κάτω το πλάνο μας. Το πλάνο αυτό είχε πέντε πυλώνες. 

Στη διοικητική αναδιοργάνωση, την αλλαγή ιδιοκτησιακού μοντέλου και την οικονομική εξυγίανση, πετύχαμε 100%.

Στον επανακαθορισμό του κοινωνικού ρόλου προσπαθούμε να δείξουμε κατανόηση στους φιλάθλους μας που πρόερχονται από ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Με το Loyalty card θα μπορούμε να δίνουμε οφέλη στις θυσίες που κάνουν.

Στη διοικητική αναδιοργάνωση έγιναν τα οκτώ τμήματα και επιτροπές και καθορίστηκε το οργανόγραμμα.

Το πιο σημαντικό ήταν η καθιέρωση της εξαμηνιαίας εξαγγελίας λογοδοσίας του Δ.Σ. και είναι αυτό που γίνεται σήμερα.

Υλοποιείται και η δέσμευση για την αλλαγή ιδιοκτησιακού μοντέλου με την εξαγγελία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στο κομμάτι της οικονομικής εξυγίανσης και μείωσης των εξόδων, έχουν γίνει διορθωτικές δράσεις. Πλέον όλες οι διαδικασίες που αφορούν προμήθειες και προσλήψεις γίνονται μέσα από ανοιχτές προκηρύξεις. Όπως αυτές για τους προπονητές των ακαδημιών που έγιναν με διαφάνεια. Όπως επίσης και για προμήθειες υλικού, για το αθλητικό κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία που επίσης λήφθηκαν με διαφάνεια.

Η είσπραξη από την LTV δεν είναι μόνο οικονομικής σημασίας αλλά ήταν μήνυμα ότι οποιοσδήποτε θέλει να έχει όφελος από την εταιρεία ΑΠΟΕΛ να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του.

Σε σχέση με τους οπαδούς μας επιδιώξαμε να θέσουμε τη σχέση σε σωστή βάση. Δεν υπάρχει ομάδα άλλη από το ΑΠΟΕΛ που με ανακοινώσεις της να έχει δείξει τη μηδενική της αντοχή σε θέματα βίας. Δεν χαϊδέψαμε τα αυτιά κανενός. Αντίθετα, στις τιμωρίες πχ της Νότιας κερκίδας, δεν εφεσιβάλαμε αυτές τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.

Αυτά ολοκληρώνουν τη σύγκριση των προγραμματικών δηλώσεων με αυτά που έχουν επιτευχθεί και καταφέραμε να τις πετύχουμε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που είναι γύρω στο 85%.

Για τα εισιτήρια διαρκείας ήδη τρέχει μια καμπάνια προώθησής τους.

Το Gala Dinner θα γίνει στις 9/7 στο Lemon Park. 

Θα πραγματοποιηθεί fashion show που θα παρουσιαστεί η σειρά ρουχισμού.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα είναι στις 7/7.

Γιάννης Δημητρίου:

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή. Υπάρχει ένας και μοναδικός στόχος και αυτός είναι η συμμετοχή στους ομίλους της Ευρώπης. Για αυτόν τον στόχο δυστυχώς διαθέτουμε μόνο μια σφαίρα, έτσι μπορώ να το θέσω. Εμείς ζητούμε από τον κόσμο να μας φέρει τον στόχο πιο κοντά. Αυτό μπορεί να γίνει με τις εισφορές του και την έγκαιρη ανανέωση των διαρκείας. Τώρα είναι η ώρα του κόσμου και αυτό είναι το μήνυμα.

Πρόδρομος Πετρίδης:

Είναι η πιο σημαντική χρονιά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Το είχαμε πει πως αν δεν παίρναμε το πρωτάθλημα να διεκδικούμε την είσοδο στους ομίλους -του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί το Γιουρόπα δεν μας ικανοποιεί οικονομικά- θα έχουμε πάλι έλλειμμα. Για να επιβιώσουμε θα πρέπει η παρουσία μας σε ομίλους να είναι συνεχόμενη και κάθε δύο χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Tώρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις. Αυτό θα γίνει του χρόνου όταν θα λήξουν αρκετά συμβόλαια. Έγινε μείωση μισθολογίου με τις αποχωρήσεις. Να μην περιμένει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ότι από τα 9-10 εκατομμύρια θα πέσουμε στα 5. Ο προϋπολογισμός θα πέσει σταδιακά.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν η πιο αδικημένη ομάδα όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να αποφασίσουμε για το 2016-19, αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Σύντομα θα αξιολογηθεί η τιμή που θα πρέπει να πουλήσουμε τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!