Ο Γκόμες και η άγνωστη λύση αριστερά

Ο αγώνας στο Άαλμποργκ απλά και για πολλούς αναμενόμενα επιβεβαίωσε ότι ο Γκομες δεν είναι αριστερός χαφ. Ο Πορτογάλος από το τέλος της περσινής χρονιάς άρχισε να ανεβάζει στροφές και λόγω της ποδοσφαιρικής του ποιότητας ο Δώνης προσπαθεί να τον χωρέσει στην εντεκάδα. Με τους Εφραίμ, Αλωνεύτη να κρίνονται ανέτοιμοι για το βασικό σχήμα και τον Αλεξάνδρου να μην βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση ο Δώνης «αναγκάζεται» ως ένα βαθμό να βάζει τον Γκόμες σε μια άχαρη διαδικασία. Είναι τόσο άχαρη που ο Πορτογάλος μένει και εκτεθειμένος αφού είναι δύσκολο να ζητάς από κάποιον που δεν ξέρει τη θέση και δεν μπορεί να αμύνεται αποτελεσματικά να το πράττει προκειμένου να βοηθήσει και έναν άλλο συμπαίκτη του ο οποίος επίσης μαθαίνει τη δική του θέση. Ναι, αναφερόμαστε στον Αντωνιάδη που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φυσική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας με τον Δώνη να προσπαθεί από πέρσι να τον καθιερώσει ως αριστερό μπακ.

Ο επαναληπτικός της Τρίτης είναι πλέον μπροστά μας και η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα είναι να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμή κάποιος που γνωρίζει τη θέση. Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας όμως αφού ο Αλωνεύτης δεν είναι έτοιμος για το αρχικό σχήμα ή τουλάχιστον υπάρχει διστακτικότητα στο να γίνει κάτι τέτοιο.

Με τα σημερινά δεδομένα ο Εφραίμ θεωρείται πιο έτοιμος αλλά και πάλι τίθεται θέμα τακτικής και φιλοσοφίας που θα έχει ο ΑΠΟΕΛ στον αγώνα. Θα είμαστε προσανατολισμένοι στο να πετύχουμε γκολ ή να βγάλουμε καλές άμυνες, γεγονός που προϋποθέτει ο αριστερός ακραίος μέσος να έχει πολλές και καλές επιστροφές τις οποίες χρειάζεται ο Αντωνιάδης;

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!