Ο καλός ΑΠΟΕΛ περνά

Με το  νικητή του ζευγαριού Senica Σλοβακίας – ΜΤΚ Ουγγαρίας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Europa League η ομάδα μας με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο ΓΣΠ στις 19 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 26 του ίδιου μήνα. Λέμε ότι θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις γιατί παρόλο που η κλήρωση μπορούσε να ήταν και καλύτερη ο ΑΠΟΕΛ , πρέπει να περάσει στον τρίτο προκριματικό. Πρόκειται για ομάδες που προέρχονται από παραδοσιακά υπολογίσιμες χώρες αλλά πρόκειται για ομάδες που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν καλύτερες από τη δική μας. Ως πρώτο σχόλιο θα λέγαμε ότι ο βαθμό ετοιμότητας των Σλοβάκων ή των Ούγγρων θα είναι πιο μεγάλος από το δικό μας αφού θα έχουν μεσολαβήσει οι δικοί τους αγώνες ενώ και τα τοπικά τους πρωταθλήματα ξεκινούν πιο νωρίς από το δικό μας. Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη θα πρέπει να αντιπαραβάλει την ποιότητα του αλλά και να φροντίσει να πάει στους αγώνες αυτούς με όσο το δυνατό ολοκληρωμένο και διαθέσιμο το ρόστερ του.

Ο αγώνας της 19ης Ιουλίου στο καμίνι της Λευκωσίας πρέπει να θέσει βάσεις πρόκρισης…

Ποια είναι η MTK Βουδαπέστης

Η ΜΤΚ Βουδαπέστης ή απλά ΜΤΚ που εδρεύει στη Βουδαπέστη. Ιδρύθηκε το 1888 και είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ουγγαρία μιας και έχει κατακτήσει 23 φορές το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ουγγαρίας, 12 φορές το Κύπελλο Ουγγαρίας και δύο φορές το Σούπερ Καπ της χώρας. Είναι επίσης η πρώτη ουγγρική ομάδα που έφτασε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα το 1964 στον τελικό του Κύπελλου Κυπελλούχων Ευρώπης αλλά ηττήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η MTK πέρσι αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa ως φιναλιστ του κυπέλλου. Στον τελικό έχασε από την Ντεπριτσε. Φέτος επιστρέφει στην 1η κατηγορία αφού εξασφάλισε στα μπαράζ την άνοδο της.

Ποια είναι η FK Senica

H Senica ιδρύθηκε το 1921 και παρόλο που το 2008-09 αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία η ένωση της με την πιο γνωστή σε εμάς Ιντερ Μπρατισλάβας την έφερε στην 1η κατηγορία. Το γήπεδο της είναι χωρητικότητας 4500 θέσεων και δεν έχει να επιδείξει οποιασδήποτε διακρίσεις στο τοπικό πρωτάθλημα ή και στο εξωτερικό. Την περσινή χρονιά τερμάτισε στην 4η θέση με 57 βαθμούς, 10 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Ζιλινα αλλά εξασφάλισε την παρουσία της στο Europa διαμέσο του κυπέλλου. Σε αυτόν έχασε από τη Ζιλινα με 3-2.

Η μοναδική φορά που αγωνίστηκε στην Ευρώπη ήταν πέρσι όταν βρέθηκε απέναντι στη γνωστή μας Red Bull από την οποία αποκλείστηκε στον 30 προκριματικό του Europa με δύο ήττες, 0-3 (εντός) και και 1-0 (εκτός).

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!