Πάρε θέση πρόεδρε

Μπορεί η τύχη και το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται εδώ και χρόνια στα χέρια των μεγαλομετόχων της εταιρείας και στα εκάστοτε διοικητικά συμβούλια ΑΛΛΑ τα όσα συμβαίνουν δεν παύουν να είναι υπόθεση όλων μας. Μέσα στα πλαίσια αυτά επώνυμοι, ανώνυμοι, μέτοχοι ή μη έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους. Είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες η εταιρεία ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία προκύπτουν τόσο από τον τρόπο λειτουργίας του δ.σ αλλά και από την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του να συνεισφέρουν οικονομικά.

Μπορεί αυτό να μην είναι υποχρεωτικό είναι όμως αναγκαίο κακό με τον τρόπο που λειτουργεί το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ξέρεις πολύ καλά αγαπητέ πρόεδρε ότι όσο καλές εμπορικές συμφωνίες και αν κάνεις και όσο μαζική και αν είναι η αγορά των εισιτηρίων διαρκείας δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ισοσκελίσουμε τον φετινό προϋπολογισμό. Είναι για αυτό που καλοπροαίρετα αλλά χωρίς ξεκάθαρες διαδικασίες στράφηκες προς τη Cyfast ζητώντας χέρι βοηθείας.

>

Τον τελευταίο μήνα ακούγονται πάρα πολλά τα οποία κατά την άποψη μας δεν τιμούν το ΑΠΟΕΛ το οποίο αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τον οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο αγοραστή. Γίνεται πολύς λόγος για το ενδιαφέρον της Cyfast και για το θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί προ δεκαημέρου. Δεν υπήρξε ξεκάθαρη πρόταση από την εν λόγο εταιρεία ή και αν έγινε κάτι τέτοιο ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε ήταν καταδικασμένος. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι ούτε καν από την ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου δεν πέρασε. Πως θα έπειθες πρόεδρε τη γενική συνέλευση ξέροντας ότι συγκεκριμένοι μεγαλομέτοχοι ήταν αρνητικοί εκ προτέρων σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο;

Ποιος αποφάσισε ότι η τιμή πώλησης των μετοχών έγινε από 1.70 ευρώ, 0.85; Αν κάτι τέτοιο γίνει στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τις ζημιές της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αξία με την οποία μπορεί κάποιος να αγοράσει μετοχές. Η μείωση της ονομαστικής αξίας είναι μια λογιστική πράξη για να βελτιώσουμε τους ισολογισμούς μας και όχι για να αγοράσει ο οποιοσδήποτε πακέτο μετοχών σε τιμή γνωριμίας.

Γίνεται πολύς λόγος για τις αναφορές μας σε μεγαλομετόχους και τον έλεγχο που έχουν καθώς επίσης και το ότι ο ρόλος αυτός θα περνούσε στη Cyfast . Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ξέρουν πολύ καλά ότι με ένα ποσοστό κοντά στο 20% το οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να καθορίσει τις όποιες αποφάσεις θέλει.

Και ναι μας ανησυχεί που ο βασικός μέτοχος της Cyfast δεν είναι οπαδός του ΑΠΟΕΛ. Χαιρόμαστε που η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και χρόνια στηρίζει την ομάδα μας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συσχετιστεί με το ενδεχόμενο να μπορεί να καθορίζει την μελλοντική πορεία της ομάδας μας. Και ας μην είναι ορισμένοι αφελείς και να συγκρίνουν τους επενδυτές σε άλλες χώρες και άλλα πρωταθλήματα γιατί κάτι τέτοιο στην μπανανία της Κύπρου δεν υπάρχει.

Αν πάλι ο αποελίστας Σωκράτης Χάσικος θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ είναι ευπρόσδεκτος να το πράξει και είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεται καμία Cyfast ως κάλυψη.

Ναι, πρόεδρε η εταιρεία ΑΠΟΕΛ χρειάζεται επειγόντως τρόπους για να μπορέσει να βαδίσει σε σωστά και υγιή οικονομικά πλαίσια με τρόπο που να μπορεί να ανταγωνιστεί Ομόνοια και Ανόρθωση. Το διοικητικό σου συμβούλιο, συλλογικά είναι το αρμόδιο όργανο να βρει λύσεις και αν δεν μπορεί θα πρέπει να στραφεί επίσημα ή ανεπίσημα στη γενική συνέλευση.

Ο συγκεντρωτισμός στη λήψη αποφάσεων και οι οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις από έναν ή λίγους αποδείχτηκαν κακές συνταγές. Στείλαμε τον Πρόδρομο Πετρίδη στο σπίτι του για αυτόν ακριβώς το λόγο και δυστυχώς επαναλαμβάνεις τα λάθη του πρώην φίλου σου. Ακόμα και εκτελεστική επιτροπή δημιουργήθηκε για να χωρίσουν τα αρνιά από τα ερίφια αλλά πάλι δεν λειτουργούμε συλλογικά.

Σε λίγες μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα και θα πρέπει να σκάσουμε για το καλό της ομάδας αλλά τα προβλήματα θα είναι εκεί. Η απόκτηση του οποιουδήποτε Χαραλαμπίδη κάθε έξι μήνες δεν λύνει τα παραπάνω Από εσένα τον πρόεδρο και ηγέτη χιλιάδων άρρωστων με την ιδέα που λέγεται ΑΠΟΕΛ απαιτούμε ενημέρωση, όραμα, στρατηγική, μεσομακροπρόθεσμο πλάνο σε όλους τους τομείς και ενότητα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!