Περί οικονομικού διευθυντή ο λόγος!

Κατά διαβολική σύμπτωση χτες, μέσω της στήλης Αδιάκριτος το site μας έθιξε το θέμα της σωστής στελέχωσης της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα της ανάγκης εργοδότησης ενός οικονομικού διευθυντή και ταυτόχρονα υπήρξε η τυχαία «απάντηση» από τον Φοίβο Ερωτοκρίτου. Στο τεύχος του περιοδικού Man που κυκλοφόρησε χτες φιλοξενείται συνέντευξη του προέδρου μας ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει γιατί η εταιρεία δεν έχει οικονομικό διευθυντή. «Αυτοί που θέλουν οικονομικό διευθυντή, το λένε επειδή δεν μας έχουν εμπιστοσύνη; Πιστεύω ότι αρκετός κόσμος αναγνωρίζει πως το δ.σ έκανε μια σοφή διαχείριση των οικονομικών του ΑΠΟΕΛ. Γιατί να μην είμαστε εμείς ικανοί ξανά με τον ίδιο τρόπο;» ήταν η απάντηση του προέδρου η οποία δυστυχώς μας έχει προβληματίσει και απογοητεύσει. Είναι άστοχο ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ να ερμηνεύει την ανάγκη ύπαρξης ενός οικονομικού διευθυντή ως έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες. Δεν υπάρχει οπαδός μας που να μην έχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση Ερωτοκρίτου. Θα τολμήσουμε να χαρακτηρίσουμε την εμπιστοσύνη αυτή ακόμα και τυφλή. Το λέμε αυτό γιατί όχι μόνον οπαδοί αλλά και μεγαλομετόχοι αδυνατούν ακόμα και σήμερα να πουν πως έχουν δαπανηθεί τα 15 εκατομμύρια που μπήκαν στα ταμεία της εταιρείας προ διετίας. Κακώς επομένως ο πρόεδρος θεωρεί την αντίθετη άποψη ως μομφή κατά του ιδίου.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν ο ίδιος ο πρόεδρος αναγνωρίζει την ανάγκη να δουλεύει ο ΑΠΟΕΛ σε επαγγελματικές βάσεις εργοδοτώντας τα κατάλληλα άτομα! Αυτή ήταν η απάντηση του Φοίβου Ερωτοκρίτου στην ίδια συνέντευξη όταν ερωτήθηκε τι ζηλεύει από τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Η θέση του οικονομικού διευθυντή είναι σε κάθε οργανισμό από τις πιο σημαντικές ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε και δεν υπάρχει ομάδα στο εξωτερικό που να μην αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός καταρτισμένου ατόμου στη θέση αυτή.

Είναι για αυτό που κανένας Πίντο Ντα Κόστα, Μοράτι ή Αμπράμοβιτς δεν θα χρειαστεί ποτέ να απαντήσει στην ερώτηση του γιατί δεν εργοδοτεί οικονομικό διευθυντή. Πρέπει να δούμε με ανοικτό μυαλό μπροστά και με τη νηφαλιότητα που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να αφήσουμε πίσω μας τις παρωχημένες πρακτικές των part timer μελών του διοικητικού συμβουλίου με υπερεξουσίες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!