Ποιοι πρέπει να απαντούν;

Η ανυπαρξία της διοίκησης Ερωτοκρίτου σε μια σειρά θεμάτων κατέστησε τα τελευταία χρόνια τον Γιοβάνοβιτς ως τον άνθρωπο που καλείται στα δύσκολα να χαράσσει γραμμή, να δίνει εξηγήσεις, να συσπειρώνει και αν είναι δυνατόν να εμπνέει. Παρόλο που βάση καθηκόντων δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα από τα πιο πάνω, ο ίδιος επέλεξε να το κάνει. Είναι για αυτό που λέμε κατά καιρούς πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι κάτι παραπάνω από προπονητής στον ΑΠΟΕΛ. Οι επιτυχίες της ομάδας και ιδιαίτερα αυτές στην Ευρώπη, γιγάντωσαν πρώτα από όλους και δικαιωματικά τον Γιοβάνοβιτς. Τα πιο πάνω δεδομένα βόλεψαν τους διοικούντες οι οποίοι περηφανεύονται σε στιγμές δόξας για την μαγική συνταγή που ακολούθησαν ενώ στις λίγες δύσκολες στιγμές  κρύβονταν πίσω από την ασπίδα που σήκωνε ο Σέρβος προπονητής.

Με τη διοίκηση απούσα αλλά και να αδυνατεί ούτως ή άλλως να δώσει πειστικές απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα του κόσμου, ο Γιοβάνοβιτς κλήθηκε και χτες να δώσει εξηγήσεις σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ρωτήθηκε λοιπόν ο προπονητής μας γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να γίνει σαν τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα.

Ο Γιοβάνοβιτς από κεκτημένη και σε ρόλο προέδρου ή και υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρείας ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις. Μίλησε για ρίσκα, σπόνσορες, ζημιές και διερωτήθηκε πως μπορεί να καλυφθεί ένα έλλειμμα με τον τρόπο που είναι δομημένο το κυπριακό ποδόσφαιρο και ο ΑΠΟΕΛ ειδικότερα!

Όταν ο Γιοβάνοβιτς κατάλαβε ότι έπεσε στην παγίδα που ήθελε να αποφύγει είπε ότι είναι δύσκολο να δίνει απαντήσεις σε αυτά τα θέματα. Είναι πράγματι δύσκολο γιατί οι απαντήσεις που σχετίζονται με τη στρατηγική, το όραμα και το πλάνο του ΑΠΟΕΛ έπρεπε να δίνονται από τη διοίκηση Ερωτοκρίτου.

Ο Γιοβάνοβιτς θυμήθηκε επίσης ότι την τελευταία φορά που επιχείρησε να επικοινωνήσει τόσο ευαίσθητα και σημαντικά θέματα ήταν πέρσι σε μια διάσκεψη που λόγω και της έντονης συναισθηματικής του φόρτισης συζητήθηκε έντονα.

Που θέλουμε να καταλήξουμε;

Είναι ώρα ευθύνης για τους όλους και κυρίως για τη διοίκηση που πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται και να ενεργεί ως τέτοια. Τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα θα πρέπει να δείξει αν έχει τη δυνατότητα να χαράξει γραμμή.  Το να κρύβεται πίσω από διακηρύξεις του στυλ εμείς κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής δεν είναι μοντέλο σωστής διαχείρισης ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Μπορεί μέχρι σήμερα να βόλεψε ο συγκεκριμένο ελιγμός αφού έφερε αποτελέσματα, φήμη και εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε και αν ακόμα επικρατεί η άποψη σε κάποιους ότι βολεύει τον Ερωτοκρίτου η φθορά και η θυματοποίηση του Γιοβάνοβιτς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!