Ποιος και γιατί εξαφάνιζε τον Ζοάο;

Οι οπαδοί μας δεν αφήνουν τίποτα απαρατήρητο και όπως ήταν φυσικό όχι μόνο ξένισε αλλά δημιούργησε και προβληματισμό η «εξαφάνιση» του Joao Guilherme Leme Amorin τόσο την ποδοσφαιρική χρονιά 2010-11 όσο και το 2012-13. Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα με τις συμμετοχές του Βραζιλιάνου αμυντικού ενώ ξεκινούσε εντυπωσιακά τη χρονιά έχοντας φουλ συμμετοχές μέχρι τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο κατέληγε στην αναπληρωματική ομάδα της Μαρίτιμο. Ξενίζει επίσης ακόμα περισσότερο το ότι τόσο το 2011 όσο και το 2013 ο Ζοάο ήταν βασικός στέλεχος της Μαρίτιμο όταν συμμετείχε στους ομίλους του Europa League. Ψάχνοντας το θέμα καταλήξαμε να συζητούμε με τους υπεύθυνους οπαδικού site της Μαρίτιμο, οι οποίοι δικαιολόγησαν το όλο σκηνικό της τελευταίας τριετίας στην τακτική που φαίνεται να ακολουθεί ο δαιμόνιος πρόεδρος της Μαρίτιμο, Κάρλος Περέιρα.

Το τι μας τονίστηκε είναι ότι οι απολαβές των περισσοτέρων παικτών είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις συμμετοχές τους. Αυτό οδηγεί κατά καιρούς σε φαινόμενα όπως αυτό του Ζοάο όπου ενώ ήταν από τους στυλοβάτες της ομάδας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 και του 2012 στη συνέχεια τον έστελναν στη δεύτερη ομάδα.

Ότι και να έχει συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια το δεδομένο πλέον είναι ότι ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης του ΑΠΟΕΛ και καλείται να δειξει αυτά που ξέρει μέσσ στο γήπεδο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!