Πρόκληση η απουσία Μαρσίνιο

Ένας από τους πολλούς λόγους που δεν πρόκειται να υπάρξει υποτίμηση των Αλβανών στον μεθαυριανό αγώνα είναι γιατί οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόδοση τους είναι κριτήριο και για το ποιοι θα αγωνιστούν μια εβδομάδα αργότερα με την Σλόβαν. Μπορεί λοιπόν σε κάποιες θέσεις να μην υπάρχει φοβερός ανταγωνισμός αλλά στις πλείστες υπάρχει εναλλακτική επιλογή, ενώ και η διαφοροποίηση του πλάνου-τακτική  είναι κάτι που ενδέχεται να δούμε. Όλα περιστρέφονται γύρω από την ανάλυση που θα γίνει όσον αφορά τα συν και τα πλην των Σλοβάκων αλλά και το πώς θα αγωνιστεί ο ΑΠΟΕΛ με βάση κάποια δεδομένα. Μια σημαντική παράμετρος είναι αυτή του Μαρσίνιο αφού όπως είναι γνωστό ο Βραζιλιάνος μέσος επέστρεψε από την Αλβανία τραυματίας. Αν και αποφεύχθηκε η μεγάλη ζημιά στο γόνατο του ο ευαίσθητος σε τραυματισμούς Βραζιλιάνος θα χάσει τον αγώνα της Τετάρτης με την Σκεντερμπέου. Αυτόματα τίθεται θέμα αν θα προλάβει τον πρώτο αγώνα με την Σλόβαν με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του αν λάβουμε υπόψη ότι δεν αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων πριν το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Οι προεκτάσεις της απουσίας του Μαρσίνιο βάζουν ήδη τον Γιοβάνοβιτς σε σκέψεις στο πως θα παρατάξει την ομάδα με την Σκεντερμπέου, έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του και τον αγώνα με την Σλόβαν. Θα επιστρατευτεί άλλος ποδοσφαιριστής και αν ναι ποιος στη θέση του μικρόσωμου Βραζιλιάνου για να καλύψει τη θέση του στο 4-5-1 ή θα προτιμηθεί η διάταξη 4-4-2 με δυο επιθετικούς; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι σημαντική και ίσως η συμπεριφορά και λειτουργία της ομάδας με τη Σκεντερμπέου να αποτελέσει κριτήριο και για το πώς θα αγωνιστούμε με τους Σλοβάκους. Εκτός βέβαια και αν ο προπονητής μας προτιμήσει να ετοιμάσει την ομάδα μέσα από προπονήσεις αφού στον αγώνα με τους Αλβανούς κάποιος από το τεχνικό τιμ της Σλόβαν θα είναι στο ΓΣΠ.

Οι επιλογές πάντως σε ότι αφορά τον αντι Μαρσίνιο είναι συγκεκριμένες και κάποιες από αυτές έχουν δοκιμαστεί και στα φετινά φιλικά επί Αυστριακού εδάφους. Ο Μαντούκα είναι ένας παίκτης που μπορεί παίξει το ρόλο του οργανωτικού μέσου θέση στην οποία αγωνίστηκε σε κάποια διαστήματα στα φιλικά χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Τα φιλικά δεν αποτελούν κριτήριο για οτιδήποτε ενώ επιλογή μπορεί να θεωρηθεί τόσο ο Χαραλαμπίδης όσο και ο Τρισκόφσκι με τον τελευταίο όμως να μην έχει ικανοποιητικό δείγμα γραφής στη συγκεκριμένη θέση.

Η εναλλακτική επιλογή είναι να αλλάξει ριζικά η διάταξη της ομάδας και να προτιμηθεί το 4-4-2. Αν και πολλοί θεωρούν ότι δεν ταιριάζει στον ΑΠΟΕΛ το συγκεκριμένο σχήμα, ο Γιοβάνοβιτς δείχνει να το προτιμά σε κάποιους αγώνες με κάποιους από αυτούς να θεωρούνται και οι πλέον σημαντικοί για την ομάδα μας.  Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι Σολάρι και Αλμέιδα θα βρεθούν μαζί στο αρχικό σχήμα αν βέβαια ο Βραζιλιάνος επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που λένε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα του και είναι πανέτοιμος. Και χωρίς τον Αλμέιδα όμως υπάρχουν επιλογές για παρτενέρ του Σολάρι αφού οι Ατόρνο και Τρισκόφσκι είναι παίκτες που με τη διεισδυτικότητα και ευχέρεια τους στο σκοράρισμα μπορούν να αποτελέσουν στηρίγματα στον Αργεντινό.

Ουσιαστικά υπάρχουν επιλογές και μάλιστα καλές και το ζητούμενο για τον προπονητή μας είναι να βρει την καλύτερη έτσι ώστε να έρθουν δυο καθαρές νίκες στους επόμενους αγώνες μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!