Ρίκι: προσοχή στις λεπτομέρειες

Η κάθοδος στην Κύπρο του μάνατζερ του Ρίκι επιβεβαιώνει την απόφαση της διοίκησης και του προπονητή να προχωρήσουν στην απόκτηση του 34χρονου Ισπανού επιθετικού το όνομα του οποίου διέρρευσε χτες. Η πιθανή απόκτηση του θα έχει έντονο το στοιχείο της υπέρβασης αφού οι ετήσιες του απολαβές θα ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες ευρώ ενώ από αγωνιστικής πλευράς οι Δώνης και Νασιμένο έχουν δώσει τη δική τους συγκατάθεση. Η ηλικία του παίκτη δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής και ούτε θα έπρεπε αφού είναι πάρα πολλές οι εξαιρέσεις παικτών που ανταποκρίνονται στο ψηλότερο επίπεδο παρά την ηλικία τους. Ένα στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους είναι η ετοιμότητα του κατά τα άλλα ικανότατου επιθετικου να φύγει για πρώτη φορά από την Ισπανία και κατά πόσο αυτή συνδέεται με τους πρόσφατους τραυματισμούς του.

Αν και ο Ρίκι είχε μια γεμάτη περσινή σεζόν με 27 συμμετοχές από τις οποίες 10 ως βασικούς από τον Ιανουάριο και μετά ταλαιπωρήθηκε από μυικούς τραυματισμούς. Πιο σοβαρός ήταν ένας τον Απρίλιο ενώ έλειψε και ένα διάστημα τον Μαϊο.

Έχοντας την εμπειρία παικτών όπως οι Αλωνεύτης και Εφραίμ, οι υπεύθυνοι από πλευράς ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στις ιατρικές εξετάσεις καθώς και στο αν πράγματι ο Ρίκι μπορεί να δώσει ουσιαστική βοήθεια τις επόμενες 40 μέρες οπότε και θα κριθεί η Ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ.

Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είναι το κριτήριο αφού ο ΑΠΟΕΛ θα οδηγηθεί σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο αν συντηρεί παίκτες με το κόστος του Ρίκι προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί του Ρικι

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!