Σημαντική εκκρεμότητα το οικονομικό

Μπορεί η απόφαση των Πετρίδη και Φωτίου να ηγηθούν του συνδυασμού που θα ζητήσει εκλογή στην επικείμενη συνέλευση να θεωρείται δεδομένη αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που κρατούν τους πάντες σε στάση αναμονής. Η παράμετρος που παραμένει σε εκκρεμότητα και βάζει φρένο στην επισημοποίηση της υποψηφιότητας και άλλου επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις είναι τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Το επιτελείο Πετρίδη γνωρίζει ότι υπάρχει ένα ταμειακό έλλειμμα της τάξης των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά αυτό δεν αρκεί ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα. Είναι για το λόγο αυτό που το επιτελείο Πετρίδη ζήτησε και αναμένει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση αναφορικά με τις υποχρεώσεις αλλά και πιθανές πηγές εσόδων που δεν είναι γνωστές και δεν εμπίπτουν στο ταμειακό έλλειμμα.

Όπως προκύπτει ένα μεγάλο έξοδο που για διάφορους λόγους δεν έχει προϋπολογιστεί είναι ο φόρος εισοδήματος σε σχέση με το οικονομικό έτος 2012. Πρόκειται για ένα ποσό που ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ αφού την περίοδο αυτή προέκυψαν τα έσοδα του Champions League. Εννοείται ότι θα γίνει κάποιος διακανονισμός για τη σταδιακή αποπληρωμής της οφειλής αυτής αλλά ακόμα και η σχετική δόση θα είναι ένα πολύ μεγάλο σταθερό μηνιαίο έξοδο.

Άλλη σημαντική παράμετρος είναι η αξιοπιστία της LTV στο θέμα αποπληρωμής τόσο των περσινών όσο και των φετινών της οφειλών. Θα πούμε απλά ότι έστω και μια δόση να καθυστερήσει θα δημιουργηθούν αλυσιδωτές αρνητικές παρενέργειες.

Υπάρχει όμως και το αντίβαρο που σχετίζεται με τις «κλειδωμένες» καταθέσεις στην τράπεζα Κύπρου καθώς και τις μετοχές της τράπεζας. Πρόκειται για ποσά που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στη διοίκηση, γεγονός που δεν επιτρέπει την άμεση χρησιμοποίηση τους οπότε η ρευστότητα παραμένει το ζητούμενο.

Είναι για όλα τα πιο πάνω και όχι μόνο που η ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομικών δεδομένων θα καθορίσει το άμεσο και μακροπρόθεσμο πλάνο της υποψήφιας διοίκησης.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!