Σκέψεις και συσκέψεις

Η νέα βαθμολογική απώλεια ταρακούνησε περισσότερο από ποτέ διοίκηση και τεχνική ηγεσία αφού αμέσως μετά τα χάλια μας στο Μακάρειο άρχισαν σειρά συσκέψεων και επαφών έτσι ώστε να προσπαθήσουν να διορθώσουν ότι διορθώνεται. Το πρόσφατο παρελθόν και ο γενικότερος τρόπος λειτουργίας τους δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να δηλώνουμε αισιόδοξοι, αφού το να αποδεσμευτούν παίκτες που προσέφεραν ελάχιστα δεν θα βοηθήσει άμεσα. Μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να υπάρξουν κάποια οικονομικά οφέλη αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον κόσμο τέτοιες μέρες.

Η ομάδα μας δεν πείθει ούτε τον πιο αισιόδοξο οπαδό μας ότι μπορεί να ακολουθήσει την Ανόρθωση και το ότι μείναμε τόσο νωρίς και τόσο άδοξα μακριά από την κορυφή πληγώνει. Πληγώνει γιατί το καλοκαίρι ακόμα και ο πάντα μετρημένος στις δηλώσεις του Ουζουνίδης έπεσε στη παγίδα να παραμυθιάζει τον κόσμο.

Πληγώνει γιατί εκτός του ότι διοίκηση και τεχνική ηγεσία τα έκαναν θάλασσα στον αγωνιστικό προγραμματισμό, βλέπουμε το βασικό κορμό της ομάδα μας να παρουσιάζεται κορεσμένος και προκλητικά αδιάφορος. Ο Φερναντές που του έγινε αναπροσαρμογή στη χρονική διάρκεια και τις απολαβές του το καλοκαίρι, παρουσιάζει μια επιεικώς απαράδεκτη εικόνα εντός του αγωνιστικού χώρου. Σεγκιρί, Σατσιάς, Κόντης, Μακρίδης, Χρύσης αλλά ακόμα και ο Πίντο δείχνουν είτε να μην θέλουν, είτε να μην μπορούν να κάνουν πράγματα που μέχρι πέρσι έδειχναν απλά και αυτονόητα.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Μια άλλη παράμετρος του αγωνιστικού τομέα είναι τα πειράματα τύπου Πίντο σαν αριστερό μπακ και Λουκά σαν δεξιό μπακ αφήνουν τους πάντες εκτεθειμένους και υπενθυμίζουν σωρεία κακών χειρισμών.

Είναι εδώ που και πάλι υπάρχουν ευθύνες πρώτα του Ουζουνίδη και μετά της διοίκησης. Αν οι παίκτες αυτοί είναι ικανοί αλλά επανηλημένα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα σημαίνει πως είτε το κάνουν σκόπιμα είτε κάτι τους εμποδίζει. Δουλειά του προπονητή είναι να λύσει το πρόβλημα με τρόπο που να βοηθήσει την ομάδα και τους ιδίους να επανέλθουν. Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει.

Ο προπονητής μας βρίσκεται κάτω από τεράστια πίεση αλλά όσο δύσκολη και πρωτόγνωρη και αν είναι η κατάσταση για αυτόν πρέπει να αντιδράσει σωστά. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να επιχειρήσει να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες ή να υποβαθμίσει τους πραγματικούς λόγους που κάνουν το ΑΠΟΕΛ προβληματικό. Οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Δόξα ήταν κάτι περισσότερο από άστοχες. Είμαστε σίγουροι ότι η απογοήτευση και τα όποια συναισθήματα του προκάλεσε το νέο μας χάλι το έκαναν να πει πράγματα που δεν είναι βάσιμα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τη συνέχεια. Η μπάλα από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται στα πόδια των υπευθύνων οι οποίοι την κλωτσούν ως ένας στον άλλον.

________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του αγώνα της ομάδας μας με την Δόξα, αποφασίστηκε όπως εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όταν ο Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ επεσήμανε τα υπάρχοντα (προφανώς συνεχιζόμενα) προβλήματα στον Αρχάγγελο με μοναδικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για να τα επιλύσουν, έγινε μια υπερπροσπάθεια από όλους αυτούς τους κυρίους για να μας στήσουν στον τοίχο. Μας απεκάλεσαν ψεύτες που προσπαθούσαν τότε να πλήξουν την oμάδα, μας είπαν πως βλέπαμε φαντάσματα και μάλιστα δήλωναν πως όλα πάνε καλά στο ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ.

Κύριοι, εμείς, παρόλο που τότε το οπαδικό μας αίσθημα πλήγηκε ανεπανόρθωτα από την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, κάποιους ποδοσφαιριστές της oμάδας μας, αλλά και από μια μερίδα του κόσμου μας η οποία εθελοτυφλώντας έβαλλε εναντίον μας, θέσαμε τους προβληματισμούς μας κατά μέρος και κάναμε «εμφανίσεις πρωταθλητισμού» στην κερκίδα. Αντιθέτως, οι τότε επικριτές μας, ξεκίνησαν ένα αγώνα διάψευσης του εαυτού τους, οδηγώντας το ΑΠΟΕΛ σε όλο και πιο άσχημες εμφανίσεις.

Εμείς ως Σύνδεσμος νοιώθουμε πως πρέπει να πάρουμε θέση για αυτή την κατάντια και με αυτή μας την ανακοίνωση ενημερώνουμε τα μέλη μας και τα υπόλοιπα μέλη του οικοδομήματος του ΑΠΟΕΛ πως:

  • Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στους αγώνες της ομάδας μας στηρίζοντας με τη φωνή μας αυτή την Ιδέα που λέγεται ΑΠΟΕΛ.
  • Θα προσπαθήσουμε αν μη τι άλλο να παραμείνουμε το ένα και μοναδικό κομμάτι αυτής της ομάδας που λειτουργεί κανονικά στο γήπεδο με την ελπίδα να μας ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να επιρρίψουμε ευθύνες σε κανένα αφού ότι είχαμε να πούμε το είπαμε από τον Οκτώβριο. Είναι η σειρά των υπολοίπων να μιλήσουν.
  • Δεσμευόμαστε ενώπιον πρώτα του εαυτού μας και μετά σε όλους τους άλλους πως το «δικό» μας πρωτάθλημα, αυτό της εξέδρας, θα το πάρουμε όποια και αν είναι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, επειδή έτσι έχουμε μάθει να πράττουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι στις κηδείες πάντα ήμασταν παρών.

Αυτά μέχρι νεωτέρας,

Δ.Σ του Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!