Συμπληρωματική Ανακοίνωση

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ.ΑΠΟΕΛ
ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Μετά από έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ λήφθηκε απόφαση να προβούμε σε ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για τα γεγονότα που συνέβησαν στη Λεμεσό.

Την περασμένη Τρίτη, 10/02/09, στις 11:00 π.μ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την αιγίδα του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού κ. Δημήτρη Πιτσιλλίδη και του υπεύθυνου αξιωματικού του σταδίου κ. Νίκου Νίκου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ, της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, της εταιρείας ΑΠΟΛΛΩΝ, της ΚΟΠ και της ΜΜΑΔ ενώ αν και καλέστηκαν, δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος των οργανωμένων φιλάθλων του Απόλλωνα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η λήψη αποφάσεων για τα μέτρα ασφαλείας που θα λάμβανε η αστυνομία Κύπρου για το παιχνίδι. Εμείς ως σύνδεσμος, με δική μας πρωτοβουλία, αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε την οργανωμένη μεταφορά των οπαδών μας με λεωφορεία και ακολούθως εισηγηθήκαμε να τοποθετηθούν δικοί μας επιτηρητές στις εισόδους του σταδίου (που θα βοηθούσαν στην ομαλή είσοδο των φιλάθλων μας) καθώς και επιτηρητές στην κερκίδα για την επίβλεψη των φιλάθλων μας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του συνδέσμου μας, σε συνεννόηση με την εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού την προστασία και τη φύλαξη των οχημάτων των φιλάθλων μας που θα βρίσκονταν σταθμευμένα στον χώρο στάθμευσης πίσω από την ανατολική κερκίδα, κατά μήκος της οδού Ιβύκου μέχρι τον κυκλικό κόμβο, ενώ επιστήσαμε την προσοχή της αστυνομίας στις παρόδους που βρίσκονται στην περιοχή. Αυτό έγινε ακριβώς γιατί γνωρίζουμε πως στο παρελθόν παρουσιάστηκαν κρούσματα βίας μεταξύ οπαδών στο εν λόγο σημείο.

Μετά τη δέσμευση τόσο του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, όσο και του υπεύθυνου αξιωματικού του σταδίου πως θα τηρηθούν τα πιο πάνω και την υπόσχεση ότι θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη κατά μήκους της οδού αλλά και στις παρόδους προχωρήσαμε σε επίσημη ανακοίνωση με την οποία προτρέψαμε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να σταθμεύσει τα οχήματα του σε αυτή την περιοχή. Επίσης, την Παρασκευή 13/02/09, η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ έστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπου τον ενημέρωνε για τη δέσμευση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για την τήρηση των μέτρων που εισηγηθήκαμε ως σύνδεσμος, καθώς και για να εκφραστούν οι ανησυχίες του Δ.Σ της εταιρείας τόσο για τυχόν επεισόδια στη συγκεκριμένη οδό, όσο και για την αποτελεσματική φύλαξη των οχημάτων των φιλάθλων μας.

Σε αντίθεση όμως με τα πιο πάνω, κατά τη μαζική αποχώρηση των φιλάθλων μας από το στάδιο μετά τη λήξη του αγώνα, αντιληφθήκαμε πως η παρουσία της αστυνομίας επικεντρώθηκε αποκλειστικά έξω από το γήπεδο αφήνοντας έτσι αφύλακτες τις παρόδους. Ως αποτέλεσμα, οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα χρησιμοποίησαν τις παρόδους και κατευθύνθηκαν, ανενόχλητοι, προς τους οπαδούς μας που αποχωρούσαν μέσω της οδoύ Ιβύκου και εκμεταλλευόμενοι την εγκληματική απουσία της αστυνομίας τους στις παρόδους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και ξύλα. Οι φίλαθλοι μας, καθώς και τα οχήματα τους βρέθηκαν αποκλεισμένοι αφού τα οχήματα ήταν στάσιμα λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκλήθηκε από τη μαζική αποχώρηση του κόσμου από το στάδιο. Στα επεισόδια που ακολούθησαν υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί και καταστροφές περιουσιών τόσο των φιλάθλων μας όσο και των κατοίκων της γειτνιάζουσας περιοχής.

Στη συνέχεια, οι φίλαθλοι μας αναγκάστηκαν να κατεβούν από τα οχήματα τους για να προστατεύσουν τις ζωές τους, ενώ σε συγκεκριμένο επεισόδιο φίλαθλοι μας κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί. Εμείς ως σύνδεσμος διερωτούμαστε γιατί δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα ενώ ταυτόχρονα παραμένει ανεξήγητο το πώς οι φίλαθλοι του Απόλλωνα κατάφεραν να περάσουν το τεραστίων διαστάσεων πανό (που αναρτήθηκε κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο) από τον δήθεν αυστηρό έλεγχο της αστυνομίας καθώς επίσης ανεξήγητο παραμένει και το γεγονός ότι δεν έγιναν επί τόπου συλλήψεις τόσο κατά την ανάρτηση του πανό όσο και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν εκτός σταδίου.

Κατά την κρίση μας, τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα επεισόδια την φέρει η αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού καθώς επίσης και η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ με την  ατιμωρησία που επέδειξε προς το σωματείο της ομόνοιας όταν μετά από παρόμοια και χειρότερα επεισόδια που προκάλεσαν οι φίλαθλοι της Λευκωσιάτικης ομάδας (στους αγώνες με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση στη Λάρνακα) τιμωρήθηκαν μόνο με χρηματικά πρόστιμα . Αυτό όπως φαίνεται έδωσε το δικαίωμα στους οπαδούς του Απόλλωνα, και όχι μόνο, να νιώθουν πως ο καθένας μας μπορεί και δικαιούται να συμπεριφέρεται όπως αυτός νομίζει εκτός των αγωνιστικών χώρων αφού κάτι τέτοιο δεν στοιχίζει στις ομάδες πέραν ενός χρηματικού προστίμου.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας προς το κρατικό κανάλι για τη μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων αφού προχώρησε στην ενοχοποίηση των φιλάθλων μας χωρίς τη δέουσα δημοσιογραφική έρευνα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω εμείς άρουμε την εμπιστοσύνη μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού αφού ενώ είμαστε ο μοναδικός σύνδεσμος φιλάθλων που πρότεινε να τηρηθούν μέτρα καταστολής της βίας, οι ίδιοι δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα.

Τέλος καλούμε τον κόσμο μας σε ανοικτή συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/02/09 στις 6.00 μ.μ στο οίκημα του συνδέσμου όπου θα γίνει ενημέρωση για τα συμβάντα και θα λήξει με πορεία προς το αρχηγείο της αστυνομίας όπου θα δωθεί επιστολή διαμαρτυρίας.

____________________________________________________

Λόγω περιορισμένου χρόνου η χθεσινή ανακοίνωση του συνδέσμου είχε κάποιες ελλείψεις. Το άρθρο που διαβάζεται αποτελεί συνέχεια τις χθεσινής ανακοίνωσης του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ . Σε αυτό θα παραθέσουμε γεγονότα τα οποία πηγάζουν από αξιόπιστες πληροφορίες καθώς επίσης και κάποια ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες 2 μέρες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!