Τι θα επιλέξει αυτή τη φορά ο Ιβάν;

Η σημερινή προπόνηση έδωσε την απάντηση στο θεωρητικό περισσότερο ερώτημα του πως θα παρέτασσε τον ΑΠΟΕΛ ο Γιοβάνοβιτς σε περίπτωση που δεν ήταν έτοιμος ο Ζόρζε. Ο ταύρος όπως αναμενόταν θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής έτσι ο Μποαβεντούρα θα παραμείνει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μετά και από αυτή την εξέλιξη τα άτομα που θα στελεχώσουν την μεσοαμυντική γραμμή είναι δεδομένα αφού ο Πουρσαϊτίδης θα είναι στο δεξί άκρο και ο Κακά στο κέντρο της άμυνας με τους Μοράις και Πίντο σε ρόλο αμυντικών χαφ. Εκεί που ο Γιοβάνοβιτς έχει πληθώρα επιλογών είναι στις υπόλοιπες θέσεις αφού όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του. Πέραν της ετοιμότητας όμως η αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ όσον αφορά τον οργανωτικό τομέα αλλά και την αποτελεσματικότητα στο τέλειωμα των φάσεων είναι αυτή που μάλλον θα κρίνει τον αγώνα.

Στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις ο Γιοβάνοβιτς δοκίμασε σχεδόν τα πάντα όσον αφορά πρόσωπα και τακτική χωρίς να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν ήρθε καν το γκολ αφού πέραν του ότι δεν δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ τις λίγες που μας παρουσιάστηκαν.

4-4-2 ή 4-5-1 είναι το βασικός ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση ο Αλμέιδα θα χρειαστεί στηρίγματα από τους ακραίους επιθετικούς οι οποίοι καλούνται να πλαγιοκοπήσουν έτσι ώστε να διασπάσουμε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που προτιμηθεί η διάταξη με έναν επιθετικό απαιτείται και ουσιαστική συμμετοχή του Μαρσίνιο στον οργανωτικό τομέα.

Το passing game και η υπομονή δεν θα είναι αρκετά οπότε θα πρέπει παίκτες όπως οι Μαντούκα, Αλμέιδα και Μαρσίνιο να δείξουν τα στοιχεία που τους κάνουν ξεχωριστούς έτσι ώστε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!