Το απόγευμα κρίνεται του Αλμέιδα

Όπως γράψαμε και την Παρασκευή η υπόθεση Αλμέιδα δεν έκλεισε έτσι εύκολα αφού η διοίκηση μετά το αρχικό όχι στην προσφορά της Τέρεκ Γκρόζνι κάνει πλέον δεύτερες σκέψεις. Σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί έκτακτη συνεδρία στην οποία θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα έχοντας σαν δεδομένη την τελευταία προσφορά της ρωσικής ομάδας που ανέρχεται στα 2.2 εκατομμύρια ευρώ. Άλλο δεδομένο που θα ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι η επιθυμία του παίκτη για να πάρει μεταγραφή αλλά και οι προεκτάσεις που θα έχει στον ΑΠΟΕΛ η πώληση και μη αντικατάσταση του καλύτερου μας ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες με βασικότερο την εκτίμηση ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να κακοφανιστεί σε περίπτωση νέας αρνητικής απάντησης και να «τιμωρήσει» την ομάδα με το να παρουσιάζεται αδιάφορος. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι η τεχνική ηγεσία θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του παίκτη και θεωρεί ότι η όποια απόφαση παρθεί θα πρέπει να είναι σε επίπεδο διοίκησης.

Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση καλείται το απόγευμα να πάρει μια οριστική απόφαση που δίχως αμφιβολία θα έχει τεράστιες άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες προεκτάσεις.

Τα δυο εκατομμύρια ευρώ θα καλύψουν μέρος του ελλείμματος των περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε μια πράξη που αν την δει κάποιος μεμονωμένα δείχνει να είναι μονόδρομος. Αυτό ενισχύεται από το ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς διοίκηση να ανανεώσει τον παίκτη αφού θεωρεί δεδομένο ότι ο παίκτης δεν θα μείνει στον ΑΠΟΕΛ μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

Σοβαρά θα πρέπει να ληφθούν όμως και οι αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές προεκτάσεις τυχόν πώλησης του παίκτη. Ο ΑΠΟΕΛ χάνοντας τον καλύτερο του παίκτη και με τα όσα μας δείχνει μέχρι στιγμής κινδυνεύει να τεθεί εκτός σοβαρής διεκδίκησης του πρωταθλήματος σε χρόνο ρεκόρ. Η χρονιά ξεκίνησε στραβά και ενδέχεται οι εξελίξεις να αποκτήσουν πριν το τέλος του 2012 μορφή χιονοστιβάδας που θα αγγίξει τους πάντες. Ασφαλώς και ένας παίκτης από μόνος του δεν μπορεί να σταματήσει κάτι που φαίνεται μοιραίο ότι θα συμβεί αλλά δεν φαίνεται να είμαστε έτοιμοι για έναν Νοέμβρη που θα περιλαμβάνει αναζήτηση προπονητή και μετά έκτακτες εκλογικές συνελεύσεις.

Αυτά προς το παρών αναμένοντας τη συνεδρία ..

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!