Το ιδιόκτητο και οι πρώην εξαρτήσεις

Πέρασαν στο ντόκου τα όσα είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης στην τελευταία δημοσιογραφική αναφορικά με τις πρώτες ενέργειες της διοίκησης αναφορικά με το πλάνο απόκτησης ιδιόκτητου γηπέδου. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι ότι για πρώτη φορά ο ποδοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ αξιολογεί σοβαρά το ενδεχόμενο και τα οφέλη να αλλάξουμε ποδοσφαιρική έδρα. Με επιστολή που απέστειλε στον ΚΟΑ η διοίκηση Πετρίδη εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για δημιουργία ιδιόκτητου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το Μακάρειο. Μέσα από τις επαφές που έχουν ήδη γίνει φαίνεται να υπάρχει θετικό έδαφος από πλευράς ΚΟΑ και κυβέρνησης για παραχώρηση του χώρου αφού ο Οργανισμός δεν έχει τα μέσα να συντηρεί τους χώρους ή και να τους αναβαθμίσει.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ γνωρίζοντας τα δεδομένα δεν επιχείρησε να παραμυθιάσει τον κόσμο και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν απωθημένο το δικό μας παλάτι. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις παρούσες οικονομικές συνθήκες το όλο εγχείρημα έχει δυσκολίες αλλά το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ επιβάλλει να διερευνηθεί το όλο θέμα εις βάθος.

Προχωρώντας μάλιστα σε μια αναφορά των πλεονεκτημάτων ανέφερε τα ακόλουθα:

– Η δυτική Λευκωσία αποκτά ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο

– Δημιουργία εμπορικών χώρων και χώρων εστίασης στον ευρύτερο χώρο του γηπέδου

– Δημιουργία θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου

– Διεύρυνση του ωφέλιμου χρόνου παραμονής των οπαδών στο γήπεδο, αύξηση εσόδων και φορολογιών και προσέλκυση οικογενειών και παιδιών

– Μείωση της βίας στους αθλητικούς χώρους λόγω αλλαγής του προφίλ του θεατή

– Αναζωογόνηση και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής

– Εξοικονόμηση χρημάτων από ΚΟΑ για συντήρηση πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων

– Εισροή ξένου συναλλάγματος αφού υφίσταται ενδιαφέρον χρηματοδότησης του έργου από ξένους επενδυτές

– Καλύτερες συνθήκες εργασίας ακαδημιών ποδοσφαίρου και βελτίωση επαγγελματικών αθλητικών υποδομών

– Βελτίωση μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης οικονομικής προοπτικής του ΑΠΟΕΛ

Δεν υπάρχουν εξαρτήσεις πλέον…

Εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα επί διοίκησης Ερωτοκρίτου γιγαντώθηκε η αφύσικη και ασύμφορη εξάρτηση του ΑΠΟΕΛ στην LTV αλλά και στο ΓΣΠ. Η εντύπωση και άποψη που υπήρχε ότι η διοίκηση Πετρίδη και ο ίδιος προσωπικά θα συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο διαψεύστηκε πανηγυρικά. Η μετωπική σύγκρουση με την LTV προκειμένου να διασφαλιστούν μετά από χρόνια τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ αλλά και η σοβαρή αξιολόγηση για ιδιόκτητο γήπεδο δείχνουν ότι τα πράγματα άλλαξαν οριστικά και προς το συμφέρον μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!