Το ποδοσφαιρικό διαμάντι Βινίσιους

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες από την ημέρα που πρωτοήρθε στην ομάδα μας για να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά όταν έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής όλοι αναθεώρησαν τις αρχικές απόψεις τους! Αναφερόμαστε στον Βινίσιους ο οποίος στο δεύτερο χρόνο παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ έχει καταλυτική παρουσία στην καλή πορεία της ομάδας ενώ ήταν από τους βασικούς συντελεστές του περσινού ντάμπλ. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος κάνει σε συστηματική πλέον βάση πράγματα που έκαναν τους οπαδούς μας να ξεχάσουν τον Πίντο, έναν άλλο σπουδαίο παίκτη που συνέδεσε την παρουσία του με τις μεγάλες επιτυχίες την ομάδας τα τελευταία χρόνια. Στο πρόσωπο του Βινίσιους ο Μοράις βρήκε το νέο του «ταίρι» με το οποίο πλέον αποτελούν ότι καλύτερο για την ομάδα μας και σε βαθμό που η απουσία ενός εκ των δυο προκαλεί δυσλειτουργία..

Ο Βινίσιους αποτελεί τον ορισμό του σύγχρονου αμυντικού χαφ αφού πρόκειται για παίκτη με τρομερή αντίληψη του χώρου και της κίνησης με ή χωρίς μπάλα γεγονός που του επιτρέπει να βρίσκεται παντού. Με σωματικά προσόντα που σπανίζουν είναι σε θέση να τρέχει ασταμάτητα ενώ η τεχνική κατάρτιση του επιτρέπει να συμμετέχει με τρόπο δημιουργικό και στο οργανωτικό κομμάτι.

Ο μαραθωνοδρόμος Βινίσιους έδειξε όμως ότι έχει και το γκολ αφού δεν διστάζει να δοκιμάζει το πολύ καλό σουτ που διαθέτει, γεγονός που τον κάνει ακόμα πιο πολυσύνθετο και χρήσιμο.

Μια άλλη πτυχή που δεν είναι αγωνιστική αλλά έχει τις προεκτάσεις της και εντός γηπέδου είναι πως πρόκειται για έναν άψογο χαρακτήρα που με σεμνότητα και εκτίμηση για την ομάδα έχει γίνει αγαπητός σε όλους.

Ο Βινίσιους του οποίου όπως είναι γνωστό ολοκληρώνεται το συμβόλαιο σε λίγους μήνες αποτελεί ιδανική περίπτωση που πρέπει να μελετηθεί από τους υπεύθυνους και να αποτελέσει οδηγό ενόψει της συνέχειας. Πέραν του ότι η παρουσία του στην ομάδα είναι απαραίτητη, είναι σημαντικό για τους υπεύθυνους να μπορέσουν να εντοπίσουν παρόμοιες περιπτώσεις παικτών.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αν και έθεσε ισχυρές ποδοσφαιρικές βάσεις για μια διετία στην Πόρτο η καριέρα του στην Πορτογαλία ήταν σε μικρομεσαίες ομάδες, μέχρι το καλοκαίρι του 2013 όταν ο Πάουλο Σέρτζιο τον έφερε στον ΑΠΟΕΛ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!