Το προφίλ της Σαχτάρ Ντόνεσκ

Η Σαχτάρ θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη του Ουκρανικού ποδοσφαίρου αφού είναι η ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Πέρσι κατέκτησε το νταμπλ ενώ το 2009 ταρακούνησε την Ευρώπη όταν κατάκτησε το τότε κύπελλο Ουεφα. Ο Ρουμάνος προπονητής Μιρσέα Λουσέσκου είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται άψογα τα λεφτά που διαθέτει ο εκατομμυριούχος πρόεδρος της ομάδας αφού βρίσκεται στην ομάδα από το 2004. Μεταγραφές: Ήρθαν: Oleksandr Rybka (Όμπολον)Yevhen Seleznov (Τνίπρο)Alan Patrick (Σάντος)Έφυγαν:Maksym Bilyi (Ιλιτσέβ)Kostyantyn Yaroshenko (Ζορόγια)Το πρωτάθλημα στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στην 7η αγωνιστική και η Σαχτάρ βρίσκεται στην πρώτη θέση με έξι νίκες και μια ισοπαλία.

ΙστορικόΗ Σαχτάρ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1936 και ονομάστηκε Σαχτάρνοβετς. Η ομάδα δημιουργήθηκε απο δύο τοπικές ομάδες που εδρέυονταν στην πόλη του Ντόνετσκ, την Ντιναμό Χορβίλκα και η Σταλίνο. Στον πρώτο τους αγώνα αντιμετώπισε την Ντιναμό Καζάν χάνοντας απο το ευρύ 1-4. Συγκεκριμένα, η Σαχτάρ οσο περνούσε ο καιρός, ανέβαιναν επίπεδο με αποτέλεσμα να γίνει μια σπουδαία ομάδα στην δεκαετία του ’30. Κατα την διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου, το 1941, το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης, κατάφερε και πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα. Για να γίνει πρωταθλήτρια έπρεπε να νικήσει την Ντιναμό Μόσχας και τα κατάφερε.

Τον Ιούλιο του 1946 αποφάσισε να άλλαξει το όνομα της σε Σακτιόρ λόγω της περιοχής όπου υπήρχε η έδρα της. Το 1951 κατέκτησε το δεύτερο της πρωτάθλημα , ενώ την δεκαετία του 1960 έφτασε τέσσερις φορές στον τελικό του Κυπέλλου Σοβιετικής Ένωσης. Το 1978 τερμάτισε στην 3η θέση ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε δεύτερη με αρχηγό τον Βιταλί Σταρούκιν όπου σκόραρε 26 τέρματα..

ΤαυτότηταΈτος ίδρυσης: 1936 Έδρα: Ντόνμπας Αρένα – 51,504 θέσεις Πρόεδρος: Ρινάτ Ακμέτοφ Προπονητής: Μιρσέα ΛουκέσκουSite: http://shakhtar.com/

Διακρίσεις Κύπελλο Ουεφα: 1 (2009)Πρωταθλήματα Ουκρανίας: 6Κύπελλα Ουκρανίας: 7Σούπερ Καπ Ουκρανίας: 3

Ο προπονητής Μιρσέα Λουκέσκου

Το γήπεδο της Σαχτάρ

Willian

Adriano Luiz

Οι οπαδοί της Σαχτάρ

Donetsk

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!