Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων μας

Η προσοχή όλων στρέφεται και πάλι στην Ελβετία αφού λίγο μετά τις 13:00 θα γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας για τα Play offs του Champions League. Ψες βγήκε είδηση που ενδέχεται να διαφοροποιήσει τα δεδομένο όσον αφορά τους πιθανούς μας αντιπάλους αφού η uefa μελετά το ενδεχόμενο αντικανονικής συμμετοχής παίκτη της Λέγκια στον αγώνα με την Σέλτικ. Αν η απόφαση είναι καταδικαστική για την Πολωνική ομάδα τη θέση της στην κληρωτίδα θα πάρει ομάδα από τη Σκωτία. Αναμένοντας την κλήρωση αξίζει τον κόπο να δούμε το βασικό προφίλ των αντιπάλων μας….

Μάριμπορ Η γνωστή από την περσινή μεταξύ μας αναμέτρηση από την οποία βγήκε κερδισμένη μπορεί να βρεθεί και πάλι απέναντι μας. Μπορεί αρκετοί οπαδοί μας να επιθυμούν εκδίκηση αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα να τους αποφύγουμε, κάτι που έγινε και τον 3ο προκριματικό. Η Μάριμπορ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Σλοβενίας ενώ τα τελευταία χρόνια επιχειρεί την ευρωπαϊκή υπέρβαση υπό την καθοδήγηση του Ζλάτκο Ζάχοβιτς που εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή και ουσιαστικά κάνει κουμάντο στην ομάδα.

Πέρσι η Μάριμπορ έφτασε μέχρι τους 32 του Europa League ενώ το 2011-12 και το 2012-13 συμμετείχε στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης. Το 2012-13 έφτασε μέχρι τα play offs του Champions League αλλά αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεπ.

Το φετινό πρωτάθλημα στη Σλοβενία βρίσκεται σε εξέλιξη και με σε δυο αγώνες η Μάριμπορ μετρά ισάριθμές νίκες. Θυμίζουμε ότι στον 3ο προκριματικό η ομάδα του Ταβάρες απέκλεισε την Μακάμπι κερδίζοντας την με 1-0 εντός και παίρνοντας ισοπαλία 2-2 στο Παπαδόπουλος.

Ο βαθμός ετοιμότητας των Σλοβένων είναι μεγαλύτερος από το δικό μας κάτι που δεν πρέπει να υποτιμηθεί από όσους προσεγγίζουν το θέμα συναισθηματικά.

Λέγκια

Η όμαδα του Πιντο συνέτριψε την Σέλτικ με συντελεστή 6-1 και δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η δυναμικότητα της είναι τέτοια που όλοι θεωρούν ότι είναι η ομάδα που πρέπει να αποφύγουμε. Η Πολωνική ομάδα στην οποία αγωνίζονται επίσης η Ντόσα Τζούνιορ και Ορλάντο Σα ξεκίνησε από το β προκριματικό όπου απόκλεισε την St Patrics.

Κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα με σχετική ευκολία και παρόλο που φέτος δεν ξεκίνησε καλά θεωρείται και πάλι το φαβορί. Σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος μετρά μεχρι στιγμής 1 ήττα, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Η Λέγκια έχει κατακτήσει συνολικά 10 πρωταθλήματα με τα δυο τελευταία να είναι συνεχόμενα πέρσι και προ διετίας. Η περσινή της προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους του Champions League ολοκληρώθηκε στα Play offs όταν αποκλείστηκε από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, για να συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

 

Σλόβαν

Η επίσης γνωστή μας από τις αναμετρήσεις του 2011 Σλόβαν είναι ίσως ο πιο προσιτός αντίπαλος σύμφωνα με την πλειοψηφία των οπαδών μας. Η Σλόβαν είναι η ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα της έχοντας κατακτήσει τα τελευταία δυο χρόνια το πρωτάθλημα.

Ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό αποκλείοντας την TNS με δυο νίκες (1-0 και 0-2) ενώ στον 3ο πέρασε από την Sheriff με νίκη εντός 2-1 και εκτός έδρας ισοπαλία 0-0. Θεωρείται ομάδα με καλό βαθμό ετοιμότητας αφού το πρωτάθλημα τους έχει ήδη αρχίσει και μετρά δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Μάλμο

Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Σουηδίας η οποία μετρά 20 κατακτήσεις πρωταθλήματος. Το φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη Μάλμο να βαδίζει ολοταχώς για το δεύτερο συνεχόμενο αφού μετά από 17 αγώνες έχει προβάδισμα 6 βαθμών από τη δεύτερη ΑΙΚ.

Η Μάλμο ξεκίνησε τη φετινή διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό όπου επικράτησε της Ventspils με 0-0 και  0-1 ενώ στον τρίτο γύρο έχασε από την Sparta Praha με 4-2 εκτός και το ανέτρεψε με νίκη 2-0. Η νίκη μέσα στη Τσεχία και ο τρόπος που ήρθε πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά από τους υπεύθυνους έστω και αν είναι ομάδα που «θέλουμε» να μας κάτσει.

Άαλμποργκ

Οι Δανοί άλωσαν το Ζάγκρεπ ανατρέποντας το 0-1 με το οποίο έχασαν στην έδρα τους, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να θεωρούμε τίποτε δεδομένο. Από την άλλη στο πρωτάθλημα ξεκίνησε μέτρια, καθώς σε τρεις αγώνες μετρά μια νίκη και δυο ισοπαλίες.

H Άαλμποργκ έχει κερδίσει έξι πρωταθλήματα ενώ ήταν η πρώτη ομάδα στη Δανία που συμμετείχε σε ομίλους του Champions League (1995), ενώ είχε ακόμα μια συμμετοχή το 2008-09 όταν μάλιστα κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο της για να συνεχίσει μετά στο Uefa Cup.

Το ρόστερ της Άαλμποργκ αποτελείται ουσιαστικά από Δανούς παίκτες πλην τριών ξένων.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!