Τρία ερωτηματικά

Είναι γενικά παραδεκτό ότι ένας από τους λόγους που πέρσι μείναμε από δυνάμεις ήταν η πενιχρή βοήθεια που είχαμε από τις τότε προσθήκες νέων ποδοσφαιριστών. Κάποιοι άργησαν να έρθουν άλλοι καταταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και σαν αποτέλεσμα το βάρος έπεσε σε συγκεκριμένους παίκτες. Τρεις παίκτες που για διάφορους λόγους δεν βοήθησαν όσο ανέμενε πρώτα από όλους ο προπονητής είναι οι Ζόρζε, Μαρσίνιο και Σικόρα. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία συνειδητά και όχι μόνο λόγο χρονικής διάρκειας συμβολαίων αποφάσισαν να παραμείνουν στην ομάδα και τη φετινή χρονιά. Και οι τρεις κουβαλούν κάποια ερωτηματικά και οι απαντήσεις που ασφαλώς θα δοθούν σε βάθος χρόνου θα κρίνουν πολλά, όχι μόνο για τους ιδίους αλλά και την ομάδα μας γενικότερα.

Ζόρζε
Η αγωνιστική αξία του 30χρονού Πορτογάλου αμυντικού είναι δεδομένη αφού όσο αγωνίστηκε έδειξε ότι είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας. Όπως και στην περίπτωση του Σικόρα το τι προβληματίζει είναι η διαθεσιμότητα του. Στην περσινή χρονιά το ποσοστό αποχής του ανήλθε στο 50% αφού μια σειρά μυϊκών τραυματισμών δεν του επέτρεψε να είναι στη διάθεση του προπονητή. Οι τραυματισμοί του δεν σχετίζονται με αυτόν που τον κράτησε και προ διετίας μακριά από την αγωνιστική δράση και το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του φέτος.

Το να μπορέσει να βγάλει χωρίς προβλήματα την προετοιμασία είναι μια πολύ καλή αρχή αφού πρόκειται για μια περίοδο 30 ημερών όπου οι ρυθμοί προπονήσεων είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Μαρσίνιο
Οι προσδοκίες τόσο της διοίκησης όσο και του προπονητή για τον Βραζιλιάνο μέσο ήταν από την πρώτη μέρα της έλευσης του στην Κύπρο μεγάλες. Χώνεψαν όλοι ότι δεν θα τον βλέπαμε σύντομα αφού ο Ιβάν δεν ρισκάρει οτιδήποτε αλλά στο τέλος δεν τον είδαμε καθόλου ή σε βαθμό που να μπορούμε να βγάλουμε ουσιαστικά συμπεράσματα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι και αυτός έμεινε παροπλισμένος για 3-4 εβδομάδες λόγω τραυματισμού και μετά οι αγώνες δεν επέτρεπαν πειραματισμούς.

Ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει πολύ στον μικρόσωμο Βραζιλιάνο αφού θεωρεί ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει στην ομάδα τη δημιουργικότητα που λείπει στη μεσαία γραμμή. Οι πρώτοι μήνες του στην ομάδα ήταν δύσκολοι για τον ίδιο αλλά και για τους συμπαίκτες του αφού έπρεπε να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο.

Όλα αυτά έχουν γίνει πλέον και το ζητούμενο για τον Μαρσίνιο είναι να επιβεβαιώσει ότι έχει τα στοιχεία που είδε σε αυτόν ο Γιοβάνοβιτς όταν έπαιρνε την απόφαση να τον φέρει στην Κύπρο.

Σικόρα
Η ιστορία του Πολωνού είναι γνωστή και πονεμένη. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 26 Σεπτεμβρίου του 2009 και από τότε το παλεύει. Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση ποδοσφαιριστή του οποίου οι ικανότητες έχουν αναγνωριστεί από την τεχνική ηγεσία και είναι για αυτό που η έννοια όλων είναι να παραμείνει υγιής. Και αυτό γιατί πιστεύουν ότι αν συμβεί αυτό αργά ή γρήγορα θα προσφέρει αυτά που θέλουμε. Είναι άγνωστο σε κάποιους πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του μετά την τόσο μεγάλη αποχή και είναι για αυτό που ο επόμενος ένα μήνας θεωρείται καθοριστικός.

Το ότι εδώ και δυο περίπου μήνες δούλεψε εντατικά είναι θετικό και κάτι που τον βοήθησε να μπει αμέσως στα δύσκολα. Το πρώτο σοβαρό κριτήριο για τον Πολωνό θα είναι οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού του europa league.

Ήττα από Λοκομοτίβ
Με ήττα που μπορεί να θεωρηθεί και αναμενόμενη ξεκίνησε τους φιλικούς της αγώνες η ομάδα μας στην Αυστρία. Και αυτό γιατί η πιο έτοιμη από κάθε άποψη Λοκομοτίβ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις αλλά και όσους είχαν την άποψη ότι ένα τόσο δυνατό φιλικό θα βοηθούσε περισσότερο αν γινόταν σε μεταγενέστερο στάδιο. Το σημαντικό είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δει κάποια πράγματα που ίσως τον βοηθήσουν ενόψει τις συνέχειας.

Κατά τα άλλα η μη χρησιμοποίηση του Χιώτη για προληπτικούς λόγους ξύπνησε κάποιες μνήμες και όλοι αναμένουν την συνέχεια.

Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κίσσα, Πουρσαιτίδη, Κόντη, Γκριντσιάροφ, Κουτσόπουλο, Χαραλαμπίδη, Αλεξάνδρου, Μαρσίνιο, Μιχαήλ, Μοραίς, Σολάρι και στην επανάληψη οι Κωνσταντίνου, Μποαβεντούρα, Αντωνιάδης, Μπρούσερ, Ζόρζε, Σατσιάς, Pinto , Σολωμού, Τρισκόφσκι και Σικόρα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!