Όπως τους περιμέναμε..

Είναι ‎γεγονός ότι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου στο Ελσινκι που είδε τον ΑΠΟΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το απρόοπτο και βαρύ 2-0 είναι κάτι που κάνεις δεν μπορούσε να φανταστεί. Η Ελσίνκι επιβεβαίωσε όλα όσα είχαμε γράψει εδώ και μέρες και έπαιξε ακριβώς όπως την περιμέναμε. Παρόλο που κατά γενική ομολογία η ομάδα της Φιλανδίας είναι μια μέτρια ομάδα χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε διαβασμένη και πιο έτοιμοι από εμάς στο συγκεκριμένο ματς. Εξάλλου, ο προπονητής της δήλωσε επανειλημμένα ότι η ετοιμότητα της ομάδας του είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η αγωνιστική συμπεριφορά των Φιλανδων και ο τρόπος ανάπτυξης τους μέσα από αντεπιθέσεις ήταν ακόμα ένα στοιχείο το οποίο ‎ο προπονητής τους παραδέχτηκε πριν από τον αγώνα ότι θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει για να κτυπήσει τον ΑΠΟΕΛ. Παρόλα αυτά, η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας δεν έδειξε έτοιμη να αντιμετωπίσει το δυνατό ατού της HJK και σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκε εκτεθειμένη στην κόντρα. Ένα στοιχείο που όχι μόνο στοίχισε στην ομάδα 2 γκολ αλλά φόρτωσε και όλη την αμυντική μας τετράδα με κίτρινες κάρτες.

Η Ελσινκι παρουσιάστηκε πιο διαβασμένη και ικανή στο να εκμεταλλευτεί το μοναδικό ατού της. Ο ΑΠΟΕΛ όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε δεν αξιολόγησε σωστά τις δυνατότητες της στην κόντρα επιθεση και σε ένα δύσκολο γήπεδο με τεχνικό χλοοτάπητα και μικρό σε μέγεθος, κατανάλωσε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να μπορέσει να προσαρμοστεί και να γίνει απειλητικος.

Η σωστή αξιολόγηση του αντιπάλου αλλά και των διαφόρων παραμέτρων που διαμορφώνουν τις συνθήκες του αγώνα είναι τεράστιας σημασίας. ‎Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε μπροστά του έναν αντίπαλο όπως ακριβώς τον αξιολόγησε αλλά δεν περίμενε ότι το πλάνο του θα έβρισκε τόσες πολλές δυσκολίες στο να εφαρμοστεί αποτελεσματικά.

Στόχος πλέον μετά το μίνι έμφραγμα που δημιούργησε σε όλους μας το πρώτο μισό του αγώνα στο Sonera είναι να διασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα από 90λεπτα στην Λευκωσία για να αποβάλουμε ένα τεράστιο άγχος και να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τον μεγάλο στόχο των ομίλων του Champions League.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!