Έχουμε χαμηλώσει το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ

Πληγώνει αλλά είναι σημαντικό να αντιληφθούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ομάδα μας. Ο Δώνης έχοντας και την άνεση του ότι φέρει ελάχιστη ευθύνη είπε μετά τον αγώνα με τη Δόξα ότι «έχουμε χαμηλώσει το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ». Δυστυχώς μέσα από την επισήμανση αυτή αποτυπώνεται η εικόνα που εκπέμπει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου η ομάδα μας. Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν βαθύτερα αίτια. Τα φετινά λάθη ήταν πολλά και τραγικά και συνδυασμό με το ήδη προβληματικό αγωνιστικό και οικονομικό σκηνικό που προϋπήρχε έφεραν τον ΑΠΟΕΛ στο σημερινό αδιέξοδο. Πρόκειται για ένα φοβερό οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο από το οποίο δεν μπορούμε να βγούμε εύκολα. Πρέπει να το παλέψουμε αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζει ας πούμε ο Δώνης όταν δηλώνει πως όσοι παίκτες δεν αντέχουν θα φύγουν.

Για το φετινό χάλι υπάρχουν ευθύνες και αυτές αφορούν πρωτίστως τους Φοίβο Ερωτοκρίτου και Πάουλο Σέρτζιο. Ο Πορτογάλος προπονητής αφέθηκε να χτίσει μια καλύτερη ομάδα από την περσινή φέρνοντας 9 μέτριους παίκτες και εκδιώκοντας τους γνωστούς. Ο πρόεδρος δυστυχώς επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι δεν θα άντεχε πολύ καιρό χωρίς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επιχείρησε για μια τετραμηνία να γίνει ο άνθρωπος για όλες τους δουλειές και του οποίου το μοντέλο καταρρέει σήμερα και στο διάβα του απειλεί τον ΑΠΟΕΛ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ασφαλώς και αν απομονώσουμε το πρόβλημα στα όσα βλέπουμε σε 90 λεπτά αγώνα θα μπορέσουμε να καταδικάσουμε κάποιους παίκτες. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν ευθύνες και σε αυτό το επίπεδο αλλά όποιοι έχουν σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη αναγνωρίζουν ότι τα προβλήματα μας δεν ξεκινούν και δεν τελειώνουν στην απόδοση ή δυνατότητες κάποιων παικτών.

Όπως ο Σέρτζιο έτσι και ο Ερωτοκρίτου φεύγοντας θα παραδώσει μια ομάδα που αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Η αναγνώριση τους είναι το πρώτο βήμα για να φανεί αν και τι διορθώνεται. Εννοείται ότι αυτοί που θα αναλάβουν θα πρέπει να έχουν τις ικανότητες να εκπονήσουν ένα πλάνο που θα μπορέσει να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στο σωστό δρόμο. Και επειδή ο χρόνος πιέζει και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!