Ήταν ή όχι σε θέση offside o Μοράις;

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και αυτό επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και στο θόρυβο που έκαναν τα μέσα μαζική ενημέρωσης όσον αφορά το τέρμα του Αλμέιδα στον αγώνα με την Ανόρθωση. Η αλήθεια είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως ξεγελάστηκαν και από ότι φαίνεται ούτε αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη στην ερμηνεία του σχετικού κανονισμού. Έτσι ο κατά τα άλλα ειδικός που εργοδοτεί ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έκρινε ότι κακώς μέτρησε το τέρμα και οι διάφοροι αντιαποελίστες άρχισαν τα γνωστά τους.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Ο κανονισμός για το offside όπως αυτός καταγράφεται στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ και στο ειδικό έντυπο Laws of the Game (κλικ εδώ) αναφέρει τα ακόλουθα.

Όλοι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο πιο πάνω ορισμός είναι γνωστός και πως ο Μοραίς επηρεάζει τη φάση ή ότι απόκτησε πλεονέκτημα βρισκόμενος στη συγκεκριμένη θέση.

Κανένας όμως δεν γνωρίζει τον ορισμό του επηρεασμού ή της απόκτησης πλεονεκτήματος!

Στη σελίδα 100 των κανονισμών αναφέρονται τα πιο κάτω:

Τα τρία τελευταία σημεία είναι άκρως κατατοπιστικά και απολογούμαστε για τη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το σημείο 2 αναφέρει ότι για να θεωρηθεί σε θέση offside κάποιος θα πρέπει να παίζει ή να ακουμπά την μπάλα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον Μοραίς.

Το σημείο 3 αναφέρει ότι για να θεωρηθεί σε θέση offside κάποιος θα πρέπει να αποτρέπει τον αντίπαλο από το να παίξει με την μπάλα ή να επηρεάζει το οπτικό του πεδίο ή κίνηση ή οτιδήποτε άλλο που θα εμποδίσει τον αντίπαλο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον Μοραίς.

Το σημείο 4 αναφέρει ότι για να θεωρηθεί σε θέση offside κάποιος πρέπει να παίξει την μπάλα μετά που αυτή χτύπησε στο δοκάρι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον Μοραίς.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να κάνει την αυτοκριτική του!

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!