Ααλεσούντ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Η αποστολή στην μακρινή Νορβηγία στέφθηκε με επιτυχία εξασφαλίζοντας μάλιστα και δεύτερη νίκη επί της Ααλεσούντ. Ο αγώνας ήταν πράγματι διαφορετικός από αυτόν στο ΓΣΟ αφού στα τριάντα πρώτα λεπτά ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε με τη φωτιά. Αντί να καεί στην πρώτη του επίθεση στο 36 πέτυχε το γκολ και αυτό μάλιστα με τον Ατόρνο. Το τέρμα του Παραγουανού αποδείχτηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα αφού η Ααλεσούντ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τότε όμως φανερώθηκαν για ακόμα μια φορά τα αμυντικά κενά της ομάδας μας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αυτό που φοβόντουσαν όλοι αφού το αρχικό σχήμα είχε τον Ατόρνο στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό ήταν και το μοναδικό ερωτηματικό αφού με την επιλογή του Παραγουανού η εντεκάδα παρέμεινε η ίδια όπως και στον πρώτο αγώνα. Το ξεκίνημα για την ομάδα μας ήταν εφιαλτικό αφού οι Νορβηγοί έφταναν με απίστευτη ευκολία σε θέση βολής. Στο 5’ ο Στιούαρτ από πολύ καλή θέση έπιασε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Χιώτη ενώ στο 10 ο Μπόρδα έδιωξε την μπάλα προτού περάσει στα δίκτυα.

Οι παίκτες μας δεν είχαν καθαρό μυαλό και το άγχος οδηγούσε σε αβίαστα λάθη τα οποία είχαν κύριο πρωταγωνιστή τον Ζουέλα. Η προβληματική εικόνα συνεχίστηκε μέχρι και τα μέσα του ημιχρόνου ενώ στο 17 ο Χιώτης αναγκάστηκε να αποκρούσει δύσκολα νέο σουτ του Στιουαρτ. Σταδιακά η ομάδα μας κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση των Νορβηγών αλλά η άμυνα μας εξακολούθησε να μπάζει νερά έτσι στο 33 ο Χιώτης αναγκάστηκε να διώξει σωτήρια μετά από ολιγωρία του Μπόρδα!

Ενάντια στη ροή του αγώνα και σωτήρια για την ομάδα μας στο 36 πετύχαμε γκολ. Ο Αλεξάνδρου που προωθήθηκε έδωσε πάσα που αποκρούστηκε προσωρινά με την μπάλα να καταλήγει στον Ατόρνο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν θείο δώρο για τον ΑΠΟΕΛ που κατάφερε στην πρώτη του ουσιαστικά προσπάθεια να πετύχει το χρυσό γκολ . Οι Νορβηγοί αναπόφευκτα επηρεάστηκαν από την εξέλιξη και μέχρι την ανάπαυλα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Στο 42 μάλιστα φτάσαμε κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν μετά από εκπληκτική ενέργεια του Μαντούκα , η μπάλα κατέληξε στον Μπένα το πλασέ του οποίου ήταν άστοχο.

Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πολύ καλύτερη για την ομάδα μας αφού από την αρχή του είχαμε τον έλεγχο του αγώνα αφού μπορέσαμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κρατήσουμε τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Χιώτη με σχετική ευκολία, κάτι που δεν ήταν εφικτό στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά από κάποια φάση ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ μας και τα τελευταία λεπτά είχαν ουσιαστικά τυπικό χαρακτήρα. Η γνωστή αλλαγή έγινε στο 77 όταν ο Αλωνεύτης πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη ενώ λίγο αργότερα ο Μπούντιμιρ πέρασε στη θέση του Ατόρνο.

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Σέρχιο, Αλεξάνδρου, Μπόρδα, Ζουέλα, Μοράις, Πίντο, Μπεναχούρ (Σοόυζα 90′), Χαραλαμπίδης (Αλωνεύτης 78′), Μαντούκα, Ατόρνο (Μπουντιμίρ 82′)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!