Αγωνία για την κλήρωση

Πρακτικά δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αντιπάλου ενώ το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει προς τα έξω το επίσημο ΑΠΟΕΛ είναι πως σε αυτό το επίπεδο οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι ελάχιστες. Ο ΑΠΟΕΛ  ευτύχησε να βρίσκεται στο γκρουπ των δυνατών και αυτό από μόνο του διατηρεί το στόχο για πρόκριση στους ομίλους απόλυτα εφικτό. Λίγα λεπτά μετά τις 1.00 το μεσημέρι θα γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας μέσα από την κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας. Όπως είναι γνωστοί οι πέντε πιθανοί μας αντίπαλοι είναι οι Βισλα Κρακοβίας, Μάλμε, Γκενκ, Πλζεν και η Στουρμ. Παρά το ότι βρισκόμαστε στο γκρουπ των δυνατών ο Γιοβάνοβιτς σε χτεσινές του δηλώσεις επισήμανε ότι εξακολουθούμε να είμαστε ο επιθυμητός αντίπαλος για κάθε ομάδα. Αυτό έχει και τα θετικά του αφού όποιος μας υποτιμήσει θα έχει την ίδια τύχη με μεγαθήρια της Ευρώπης που ακόμα ψάχνουν το λάθος.

Σε επίπεδο οπαδών είναι φανερό ότι υπάρχουν προτιμήσεις για τον αντίπαλο που θα προκύψει σε λίγες ώρες. Το σχετικό δημοψήφισμα που διεξάγεται από χτες στο apoel.net είχε μαζική ανταπόκριση και όπως προκύπτει ο επιθυμητός αντίπαλος για την πλειοψηφία (33%) είναι η Βικτόρια Πλζεν. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Τσεχίας που θεωρείται εκ των πραγμάτων η πιο αδύνατη και άσημη ομάδα από τις υποψήφιες. Πάντως το ότι απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Ρόζεμπορκ δεν φαίνεται να ανησυχεί πολλούς!

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η προτίμηση του 27% των οπαδών μας στην μόνιμη πρωταθλήτρια Σουηδία Μάλμοε. Πρόκειται για την ομάδα που πέταξε εκτός διοργάνωσης τη Ρεϊντζερς και που ο βαθμός ετοιμότητας της είναι ο μεγαλύτερος δυνατός λόγω του προχωρημένου του τοπικού πρωταθλήματος.

Ακολουθεί στις προτιμήσεις η πρωταθλήτρια Αυστρίας Στουρμ Γκράτς η οποία στην προηγούμενη φάση απέκλεισε με χίλια δυο βάσανα την Ζέσταφονι Γεωργίας. Το αυστριακό ποδόσφαιρο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί κατώτερο από το δικό μας αλλά η Στουρμ με την οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι και προ ετών δεν είναι φόβητρο.

Μόνο το 10% επιθυμεί αντίπαλο μας την Πολωνική Βίσλα Κρακοβίας κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί και η τεχνική ηγεσία που το αρχικό scouting report λέει ότι φέτος διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Η Βίσλα στην προηγούμενη φάση απέκλεισε με δυο νίκες την Λίτεξ Λόβετς.

Τέλος η πλέον ανεπιθύμητη αντίπαλος για τους οπαδούς μας είναι η Βελγική Γκενκ. Πρόκειται για την ανερχόμενη δύναμη του Βελγικού πρωταθλήματος αφού και πέρσι κατάφερε να υποσκελίσει τις παραδοσιακές δυνάμεις. Διαθέτει μια καυτή έδρα ενώ έστειλε τα δικά της μηνύματα αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Παρτιζαν.

Υπομονή λοιπόν ακόμα λίγες ώρες οπότε και θα αρχίσουμε όλοι τις αναλύσεις μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ μας κάνει για ακόμα μια φορά περήφανους. Είναι επίσης δεδομένο ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου θα κάνουμε όλοι τα πάντα για να προκριθούμε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!