Αγωνιστικοί, οπαδικοί και οικονομικοί πυλώνες

Η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκληση για τον ΑΠΟΕΛ μετά την περσινή απρόσμενη έξοδο από το Γιουρόπα έχει πολύπλευρη σημασία. Ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας μεταφράζει διαφορετικά τα ωφελήματα μιας επικείμενης  πρόκρισής επί της Μάριμπορ και κατηγοριοποιεί διαφορετικά τις προτεραιότητες της ομάδας αναλόγως του πώς οραματίζεται τον ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος και ίσως σημαντικότερος πυλώνας στον οποίο οι απανταχού ΑΠΟΕΛίστες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μια πορεία στην Ευρώπη είναι ο αγωνιστικός. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να πείσει μέσα από τα εφτά φιλικά προετοιμασίας. Η υπομονή που άφησε παρακαταθήκη η πενταετία Ιβάν, δίνει κουράγιο ότι η ομάδα μας την Τετάρτη θα παρουσιαστεί έτοιμη και αντάξια των προσδοκιών μας.  Οι πολλές  και συχνές δηλώσεις του Πάουλο Σέρτζιο και των ποδοσφαιριστών ότι θα είμαστε έτοιμοι έχουν δημιουργήσει την προσδοκία ότι η ομάδα θα αναμορφωθεί. Ζητούμενο να περάσει το πρώτο και σημαντικό εμπόδιο για να σφραγίσει την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa και να πάρει το εισιτήριο για τα play off του Champions League.

Ο δεύτερος πυλώνας και εξίσου σημαντικός είναι ο οπαδικός, τον οποίο η πρόκρισή επί της Μάριμπορ  θα κρατήσει σταθερό και δυνατό. Μετά και το στραπάτσο που δέχτηκαν οι χόχοι και οι μαθητές, δεν μας παίρνει να υποτιμήσουμε κανέναν και να πάθουμε κάτι παρόμοιο. Έχοντας νωπή ακόμη την περσινή πληγή από τον ανέλπιστο αποκλεισμό από την Μπακού, δεν έχουμε καμία όρεξη να καταρρακώνουμε τον οπαδικό μας φανατισμό με συναισθήματα παρόμοια με αυτά των βαθμοσυλλέκτων της Κύπρου. Από την άλλη, μια πιθανή πρόκρισή μας στους ομίλους του Europa εμψυχώνει το οπαδικό μας συναίσθημα και το γεμίζει με πείσμα για τον επόμενο ακόμα πιο κρίσιμο αγώνα για πρόκριση στους Ομίλους του Champions League για Τρίτη χρονιά μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο τρίτος πυλώνας που θα θεμελιωθεί με η πρόκρισή πάνω στους Σλοβένους είναι η οικονομική ευρωστία του ΑΠΟΕΛ. Αν και αυτός ο τομέας είναι κάτι που θα έπρεπε να ανησυχεί μόνο τον Φοίβο Ερωτοκρίτου, η προοπτική που βλέπουν οι ΑΠΟΕΛίστες για δημιουργία μιας παντοκρατορίας την Κύπρο , περνά μέσα από τα οικονομικά οφέλη της συμμετοχής στους ομίλους . Η κάλυψη του ελλειμματικού προϋπολογισμού είναι σε πρώτο πλάνο και σε δεύτερο η δυνατότητα της ομάδας μας να χρησιμοποιήσει την οικονομική της άνεση για να φτιάξει μια ομάδα που θα κυριαρχήσει πλήρως στην Κύπρο.

Για κάθε ένα από τους πιο πάνω λόγους ξεχωριστά αλλά και για όλους τους λόγους μαζί, η ομάδα,  μαζί με τον κόσμο που θα κατακλείσει το ΓΣΠ την Τετάρτη πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για να μπορέσουμε να παραμείνουμε σε άλλο επίπεδο από όλους τους υπόλοιπους στην Κύπρο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!