Ανακοίνωση για την επιστροφή των 4

Η διοίκηση Πετρίδη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για το σκεπτικό της όσον αφορά την επιστροφή των τεσσάρων παικτών μας που βρίσκονταν στην Ιαπωνία με την κρατική Κύπρου. Πρόκειται για μια κίνηση τακτικής από την οποία κρατάμε την ουσιαστική λεπτομέρεια ότι η επιστροφή των 4 από τους 6 έγινε και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της επιτροπής εθνικών ομάδων, δηλαδή τον Χάρη Λοϊζίδη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επιθυμούμε να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα.

Οι 6 ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που ακολούθησαν την αποστολή της Εθνικής, όταν εν ώρα πτήσης ενημερώθηκαν για την απόφαση της Δικαστικής, εξέφρασαν άμεσα την πρόθεση τους να επιστρέψουν. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την σημαντικότητα της στιγμής και βάζοντας πάνω από όλα την ομάδα μας, τον ΑΠΟΕΛ.

Άλλωστε οι Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Σωτηρίου γνωρίζουν πολύ καλά πόσο κόπο αλλά και πόσες  θυσίες έχουν κάνει αυτοί και όλοι οι συμπαίκτες τους σε αυτή την ιστορική χρονιά των 55 αγώνων. Και για αυτό θα πρέπει ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας να νιώθει περήφανος για τους δύο εκ των αρχηγών της ομάδας, αλλά και τους υπόλοιπους τέσσερις που αποτελούν το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι 4 από τους 6, μετά από απόφαση της διοίκησης και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της επιτροπής εθνικών ομάδων Χάρη Λοϊζίδη επέστρεψαν σήμερα στην Κύπρο.

Η διοίκηση αντιλαμβανόμενη και τις υπάρχουσες, σε σχέση με την συμφωνία, υποχρεώσεις της ΚΟΠ με την Ιαπωνική ομοσπονδία, έδωσε εντολή στους Σωτηρίου και Ιωάννου να παραμείνουν εκεί και να αγωνιστούν.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συμφωνία της ΚΟΠ για το φιλικό της Εθνικής εδράστηκε στο υπόβαθρο, ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ποδοσφαιρστών θα είχαν ολοκληρωθεί. Και έτσι θα μπορούσαν απερίσπαστοι να αναχωρούσαν για την Ιαπωνία. Η απόφαση της Δικαστικής κατέλυσε πλήρως το εν λόγω υπόβαθρο, δημιούργησε συνθήκες ανωτέρας βίας και εύλογα κάποιος θα ανέμενε ότι η ίδια η ΚΟΠ θα προέβαινε πρωτοβουλιακά σε απελευθέρωση των διεθνών ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Σημειώνουμε επίσης ότι ως ΑΠΟΕΛ με την γνωστοποίηση της απόφασης της Δικαστικής  το βράδυ της Πέμπτης ζητήσαμε με επιστολή μας την άμεση επιστροφή των διεθνών.

Ο ορισμός του παιχνιδιού από την Εκτελεστική στις 31/05 αποδεικνύει την αναγκαιότητα της επιστροφής των διεθνών, αφού χωρίς αυτή την απόφαση, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης και Αρτυματάς, θα έφθαναν στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης και θα είχαν μόλις μια προπόνηση προετοιμασίας ενόψει του σημαντικότερου αγώνα της χρονιάς. Είναι και αυτό μια παράμετρος του πνεύματος του τίμιου παιχνιδιού που επικαλείται στην απόφαση της η Δικαστική;

Οι ποδοσφαιριστές μας έρχονται πίσω για να προετοιμαστούν ανεξαρτήτως της απόφασης του Εφετείου. Πήραμε μια απόφαση που είναι σκληρή και για τους ίδιους, όμως δυστυχώς αναγκαστήκαμε να πάρουμε, μετά την απαράδεκτη και εκτός κάθε νομικού πλαισίου και αθλητικής δικαιοσύνης κατάληξη στην Δικαστική επιτροπή.

Έρχονται γιατί έχουν την πίστη ότι αυτό το πρωτάθλημα τους ανήκει, όπου και αν κριθεί. Άλλωστε όλοι τους, είναι γεμάτοι μετάλλια πρωταθλημάτων και κυπέλλων στο στήθος. Οι αρχηγοί έχουν αγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο ΑΠΟΕΛ και που μπορεί να φθάσει.  Οι μεγάλες ομάδες στελεχώνονται πάντα από μεγάλους παίκτες.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!