ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΕΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ συγχαίρει την ομάδα της ΑΕΛ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κύπρου καλαθόσφαιρας στο μεταξύ μας αμφίρροπο αγώνα και της εύχεται καλή συνέχεια στην ήδη επιτυχημένη Ευρωπαϊκή της πορεία.

Συγχαίρουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τον συγκλονιστικό μας κόσμο, ο οποίος καίτοι θυματοποιημένος από την ασυνεννοησία ΚΟΚ-ΚΟΠ από τον ορισμό δύο αγώνων μέσα σε λίγες ώρες των ομάδων ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας του σωματείου, έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το παρόν του και με την κόσμια και ενθουσιώδη συμπεριφορά του, προήγαγε τον αθλητικό και σωματειακό μας πολιτισμό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι παραμένει ο καλύτερος φίλαθλος κόσμος της Κύπρου.

Δεν θα αναλύσουμε τα αίτια του ήττας μας στον τελικό, ούτε θα σταθούμε σε κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που ενδεχόμενα αδίκησαν την ομάδα μας. Η ομάδα μας κόντρα στα προγνωστικά, απέναντι σε μια ομάδα με τριπλάσιο από το δικό μας προϋπολογισμό, όρθωσε το ανάστημά της, την είδε στα μάτια και έχασε την ευκαιρία από κάποιες λεπτομέρειες να είναι η νικήτρια του φετινού τελικού Κυπέλλου. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα σωματείο με τεράστια ιστορία, ένα σωματείο που γνωρίζει ότι οι αληθινοί μεγάλοι αποδεικνύονται όχι μόνο στις επιτυχίες αλλά και στα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Το ΔΣ του ΑΠΟΕΛ εκφράζει την απαρέσκεια του για τη μεροληπτική στάση της ΚΟΚ, η οποία αντί να εφαρμόσει τα όσα διακήρυξε και αφορούσαν την ισότιμη μεταχείριση των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων, με την ανοχή ή αρωγή της δημιούργησε συνθήκες έδρας στην ομάδα της ΑΕΛ.

Στα δύο σωματεία παραχωρήθηκαν από 900 εισιτήρια και με ανακοίνωση της η ΚΟΚ ανέφερε ότι σε περίπτωση που βρεθούν στις κερκίδες περισσότεροι του πιο πάνω αριθμού φίλαθλοι, τότε ο αγώνας δεν θα αρχίσει και θα παραπεμφθεί ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΚ με ευθύνη του Σωματείου του οποίου οι φίλαθλοι παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα. Στις κερκίδες βρέθηκαν κατά πολύ περισσότεροι των 900 φιλάθλων που αναλογούσαν στην ΑΕΛ.

Αποφασίστηκε επίσης όπως παραχωρηθούν επίσης από 50 προσκλήσεις στα δύο σωματεία με επιπρόσθετες 30 προσκλήσεις στην ΑΕΛ λόγω της συμμετοχής της στον Τελικό Γυναικών. Στις κερκίδες όμως αυτές παρευρέθησαν πέραν των 500 οπαδών της ΑΕΛ.

Όλα αυτά μπροστά στον Πρόεδρο της ΚΟΚ κ. Γιώργο Χρυσοστόμου, ο οποίος υποτίθεται έπρεπε να είναι και ο θεματοφύλακας των όποιων αποφάσεων, σωστών ή λανθασμένων, της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Απαιτούμε δημόσια τοποθέτηση της ΚΟΚ και του Προέδρου της, πως βρέθηκαν τόσοι οπαδοί της ΑΕΛ στο γήπεδο, πως οι κερκίδες των τιμητικών προσκλήσεων ήσαν κατάμεστες από οπαδούς της ΑΕΛ και γιατί οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί ισότιμης μεταχείρισης και κυρώσεων για όσους τις παραβούν, δεν υλοποιήθηκαν.

Γραφείο Τύπου ΑΠΟΕΛ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!