Ανησυχεί όταν δεν μουρμουρούμε (video)

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιοβάνοβιτς στη σημερινή διάσκεψη τύπου αφού είχε κέφια. Επισήμανε ότι δύσκολα θα δούμε ξανά τόσες πολλές αλλαγές όπως με τον Ολυμπιακό ενώ αναγνώρισε ότι είναι δύσκολο να έχει στην πρίζα τους ποδοσφαιριστές του για το πρωτάθλημα όταν ακολουθεί αγώνας του champions league. Δεν δίστασε να κακίσει τη απόφαση της Τράπεζας Κύπρου όσον αφορά την απόφαση της για τον Γιάννο Ιωάννου ενώ με τον τρόπο του έριξε την μπάλα στη διοίκηση όσον αφορά το μέλλον των Χαραλαμπίδη και Κόντη. Αναγνώρισε ότι το μουρμουρητό δεν σταματά ποτέ στον ΑΠΟΕΛ και πως θα ανησυχούσε αν ποτέ σταματούσε!

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Γιοβάνοβιτς…

– Για το συμβόλαιο του Χαραλαμπίδη:«Περίμενα να κάνει γκολ, δεν είναι περίεργο που το έκανε. Χρειαζόμαστε τα γκολ του. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα. Είναι θέμα της διοίκησης. Όταν με φωνάξουν να πω την άποψή μου θα την πω πρώτα στη διοίκηση και μετά σε εσάς».

– Για την υπομονή που δείχνει η ομάδα του:«Είναι βασικό στο κυπριακό ποδόσφαιρο η υπομονή διότι δεν χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους. Τα μουρμουρητά στον ΑΠΟΕΛ δεν σταματάνε ακόμα όταν πάμε καλά. Θα νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά αν δεν είχαμε μουρμούρα! Νομίζουν ότι μας κρατούν σε εγρήγορση έτσι. Έχουμε υπομονή διότι οι παίκτες που αισθάνονται ασφαλείς, τόσο ως προς τις συνθήκες δουλειές όσο και στο οικονομικό, ένας τομέας που σήμερα στην Ευρώπη δεν είναι τόσο καλά».

– Για τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα:«Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: χρονικό σημείο, κατάσταση ποδοσφαιριστών, παιχνίδια που ακολουθούν, πρόγραμμα. Είναι νωρίς να σας πω τον τρόπο λειτουργίας που μπορεί να ακολουθήσω στη συνέχεια. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έχουμε συχνά τόσες πολλές αλλαγές (σ.σ. όσες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό)».

– Για το πόσο εύκολο είναι να σκέφτονται τον Άρη όταν ακολουθεί η Σαχτάρ:«Δεν είναι εύκολο, ούτε για εμένα ούτε για παίκτες. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα για έναν προπονητή να πείσει για τη σημασία του αγώνα με τον Άρη, όταν ακολουθεί ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση παίζει κάποιος με τον Άρη και να μην σκέφτεται τον Άρη. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε καλά διότι έχουμε πολλούς φίλους που έρχονται στο γήπεδο για ν’ απολαμβάνουν αυτό που βλέπουν».

– Για το πότε θα παίξουν Πάρντο και Μπελαΐντ:«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Τα αποτελέσματα των εργομετρικών του Κακά ήταν σε καλύτερο επίπεδο από άλλους δυο. Η ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης ενός στόπερ λόγω του προβλήματος με τον Κόντη μας ώθησε να βιαστούμε με τον Κακά. Ήταν μόνο δυο εβδομάδες στην ομάδα και είχαμε παιχνίδια, δεν υπήρχαν καθόλου περιθώρια να δουλέψουμε με μια φυσιολογική ομάδα. Δούλεψαν σε ένα έξτρα πρόγραμμα με διπλές προπονήσεις, πλέον και ο Μπελαΐντ θα μειώσει τις διπλές, ώστε να δουλεύει με περισσότερη ένταση, μόνο με ομάδα. Το και ίδιο για τον Πάρντο. Χρειάζεται χρόνος. Δεν βιάζομαι τόσο, όσο στην περίπτωση του Κακά. Σύντομα Πάρντο και Μπελαΐντ θα πάρουν χρόνο».

– Για το πρωτάθλημα:«Στόχος είναι να έχουμε καλή παρουσία στην Ευρώπη όμως κάποια στιγμή, τώρα ή αργότερα, το Τσάμπιονς Λιγκ θα ολοκληρωθεί και μοναδικός στόχος θα είναι το πρωτάθλημα και ο λόγος είναι για να έχουμε πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ το ερχόμενο καλοκαίρι. Το κίνητρο ωθεί τον αθλητή στην υπέρβαση. Δεν σταματάει η δουλειά μας».

– Για το ότι ο ΑΠΟΕΛ σχεδόν πάντα βάζει γκολ στο β’ ημίχρονο:«Αυτά είναι πράγματα έχουν σχέση μόνο με τη στατιστική. Είναι ενδιαφέρουσα και περίεργη αλλά είναι δύσκολη η εξήγηση. Το πλάνο μας δεν αλλάζει στο ξεκίνημα του αγώνα ή στο δεύτερο ημίχρονο. Ποτέ δεν έχουμε κάτι διαφορετικό μεταξύ πρώτου και δεύτερου ημιχρόνου π.χ. να είμαστε πιο συντηρητικοί. Ουδέποτε υπήρχε αυτό. Όσο κερδίζουμε δεν με προβληματίζει καθόλου».

– Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από τους «αναπληρωματικούς»:«Δεν είναι εύκολο να κάνεις αλλαγές. Όλοι παίζουν μαζί καθημερινά, όμως άλλη πίεση η της προπόνησης και του φιλικού, άλλη του αγώνα. Μπορούσαμε με τον Ολυμπιακό να είχαμε καλύτερη απόδοση, όμως με άφησε ικανοποιημένο ότι κερδίσαμε. Έχω ανάγκη να είναι όλοι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αγωνιστούν σε καλό επίπεδο. Προϋποθέτει σκληρό επαγγελματισμό, χωρίς συναισθήματα. Καθένας δικαιούται να αισθάνεται όπως αισθάνεται, αναλόγως του αν παίζει ή όχι, όμως στο γήπεδο πρέπει να είναι έτοιμος. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να μην είναι τόσο ευχαριστημένοι με το χρόνο συμμετοχής τους».

Δείτε το video

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!