Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς πήγε στην ομάδα μας αφού σε έναν μέτριο αγώνα με κύριο χαρακτηριστικό την σκέψη και των δυο ομάδων στους επόμενους αγώνες επικρατήσαμε με 0-1. Η νίκη μας ήταν δίκαιη αφού είμασταν η ομάδα που αναζήτησε περισσότερο το γκολ, ενώ δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου. Λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό αλλά και την έναρξη του πρωταθλήματος φάνηκε πως ο βαθμός ετοιμότητας των παικτών που άρχισαν τον αγώνα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Όπως αναμενόταν το αρχικό σχήμα είχε αρκετές αλλαγές αφού οι απουσίες των Σεγκιρί και Μπρόερς καθώς και η ανάγκη να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε άλλους διαμόρφωσαν την αρχική εντεκάδα. Ο Μορφής επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ενώ η αμυντική τετράδα είχε τους Πουρσαϊτίδη και Χατζί στα δύο άκρα και τους Φλορέα και Χρίστου στα δύο άκρα. Το 4-5-1 είχε ως αμυντικά χαφ τους Μιχαήλ και Μοραίς, λίγο πιο μπροστά τους τον Πίντο και στα άκρα της μεσαίας γραμμής τους Κοσόφσκι (δεξιά) και Παουλίστα (αριστερά). Προωθημένος στην επίθεση ήταν ο Μιροσάβλιεβιτς.

>

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο από την αρχή του αγώνα αφού αν εξαιρέσουμε τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, στη συνέχεια καταφέραμε να ελέγξουμε το χώρο του κέντρου. Με την μεσοαμυντική γραμμή να κάνει πολύ καλή δουλεία η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ οι παίκτες μας από τα δεξιά κυρίως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Ο Κοσόφσκι ήταν ουσιαστικά ο παίκτης που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες και αρκετές μπαλιές του μύριζαν γκολ, αλλά τελικά αυτό ήρθε από την αριστερά μετά από σέντρα του Χατζί. Ήταν στο 23′ όταν ο Νάγκι έκανε ανεπιτυχή έξοδο και ο επερχόμενος Κοσόφσκι με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η ροή του αγώνα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε αφού η ομάδα μας συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο τους αγώνα και να κρατά περισσότερο την μπάλα. Από την άλλη η ομάδα του Κετσπάγια δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ αναλλοίωτο.

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο και αναπόφευκτα η προσοχή όλων στράφηκε στις αλλαγές των δυο προπονητών. Ο Ηλία πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Χατζί, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι Ζεβλάκοφ και Χαραλαμπίδης πέρασαν στη θέση των Μιχαήλ και Παουλίστα αντίστοιχα.

Ο Μπίδης έκανε αισθητή την παρουσία αφού έβγαλε αρκετές προσπάθειες από αριστερά ενώ στο 62′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ. Καλός χρόνος συμμετοχής δόθηκε και στον Ονουάτσι ο οποίος στο 65′ αντικατέστησε τον Μιροσάβλιεβιτς. Παρόλο που σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ο Νιγηριανός έδειξε ότι με την εκρηκτικότητα και την τεχνική του κατάρτιση θα βοηθήσει, έστω και αν ακόμα χρείαζεται χρόνο προσαρμογής.

Η Ανόρθωση που προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ήταν υποτονική έχασε στο 72′ μια καλή ευκαιρία όταν ο μορφής απέκρουσε δύσκολα το πλασέ του Νικολάου. Ο Ζεβλάκοφ ήταν ο παίκτης που έχασε την τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο 88′ όταν ο Νάγκι απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του.

Από την ομάδα μας πολύ καλά πήγε η αμυντική τετράδα που ξεκίνησε τον αγώνα έστω και αν η Ανόρθωση δεν πίεσε όσο θα αναμέναμε. Ο Μοραίς κέρδισε πολλές μάχες στο κέντρο ενώ και ο Κοσόφσκι έδειξε ότι έχει την ποιότητα που θέλουμε.

Κίτρινες: Χατζί, Μοραίς, Ονουάτσι

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Πουρσαϊτίδης, Χατζί (46′ Ηλία), Φλορέα, Χρίστου, Μιχαήλ (55′ Ζεβλάκοφ), Μοραίς, Πίντο, Κοσόφσκι, Παουλίστα (55′ Χαραλαμπίδης), Μιροσάβιεβιτς (65′ Ονουάτσι)

  • Λίγος ο κόσμος για ένα τέτοιο θεσμό αφού ήταν πολλοί αυτοί που επηρεάστηκαν από τους επικείμενους αγώνες των δυο ομάδων στην Ευρώπη. Περίπου 6 χιλιάδες οπαδοί παρακολούθησαν τον αγώνα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι δικοί μας.
  • Ο Κετσπάγια και οι αππωμάρες του ξύπνησαν τον κόσμο στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να ακούμε τα γνωστά συνθήματα μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων.
  • Ο Κόντης έμεινε εκτός αποστολής λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για προληπτικούς λόγους αφού ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!